reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

właśnie piekę red velvet:-D tyle że nie red bo nigdzie nie było barwnika:-D więc będzie brown velvet:-D
Za barwnikiem pisz do Bosej;-):tak:.
Tortem wszyscy się zajadali i nachwalić nie mogli:-D:-D:-D. Zrzucę fotki to poczęstuję. Olek zadowolony - w sumie troszkę taniej mi wyszło zrobienie imprezy w bawialni niż w domu bo przynajmniej przy garach się nie nastałam:-p:-p.
Urodzinki udane, przy okazji dziewczyny z Lubelskiego wątku zrobiły mi BS i Pawełek legalnie, nie łamiąc przepisów ruchu drogowego będzie mógł w foteliku ze szpitala do domku wrócić:tak: a że przy okazji pasuje n do naszego ConiecoV3 to szczegół;-):tak::-p.
Sobotnie wesele i wczorajsze urodziny dały mi porządnie w kość i to dosłownie, nie wiem czy to rwa się odezwała ale jakby ktoś mi w oba biodra igły wbijał, przekręcić się na łóżku nie mogłam, do tego 5 mocnych skurczy - M myślał o tym żeby do szpitala mnie odstawić - dziś znajoma w sklepie co mnie widzi codziennie stwierdziła, że brzuch mi się obniżył:szok::cool::cool: a i mi samej lżej oddychać:tak::cool2:. Rano na parkingu natknęłam się na ratownika medycznego i w razie W to odwiozą mnie do szpitala.

reklama
Skarlet a w tej kolejce oczywiście wszyscy niewidomi byli?

Patik a co Ty tu jeszcze robisz? Wczoraj miałaś kolejkę a teraz to już na koniec znowu musisz sie doczepić;)

Ewe ja też nastawiona na jutro. Właśnie piję tą wstrętną herbatę z liści malin;) O 16 jadę na pomiary małej i ustalenia co do porodu. Zobaczymy co tam mój gin mądrego wymyśli...

Oli nie ma może rodzi bo dzisiaj jej kolejka przecież:)

Dzień dobry wszystkim ...
Moja noc dziś średnia ... M w pracy a ja kręciłam sie z boku na bok ... konkretny ból okolicy krzyżowej kręgosłupa i w podbrzuszu coś w stylu bólu przedmiesiączkowego.
Dziś już po domowej odnowie biologicznej ... farbowanie włosów, długa kąpiel, peelingi, menicure itd itd ... ale i tak przez cały czas czuje to dziwne "pikanie" ... ciekawe cóż to.

ewi pod sam koniec jakaś babcia zaproponowała mi miejsce, ale 5 minut to ja już postoję. Poza tym nie jedna ciężarna byłam. Jedyna na finiszu z takim bebolem, ale stały i inne babki z brzuszkami. Nie będę się wykłócać, której z nas jest ciężej. To jest przecież nasza Polska

Dzien dobry wszystkim rowniez!

Ja od razu bez odpisywania mam pytanie do Pasteli:

Jak sie Wiktor czuje? Bo nie zgadniesz... czulam sie swietnie, ani jednego skurczybyka... moglabym spac jak zabita...ale co z tego, skoro Olaf jest znow chory.... I to znow..w sensie.. nie ma goraczki (juz na nia czekam), ale ma krtaniowy, okropny kaszel i katar tak lejacy, ze w nocy doslownie go zalewal. Mimo, ze spal wysoko, mimo, ze dalam mu paracetamol i syrop ten sam co ostatnio...nic nie pomoglo. Budzil sie wyjac co 20 min. K. mi pomagal, ale co z tego, skoro Olo ciagle tylko chcial mnie i mnie..I niestety do lozka naszego tez nie chcial przejsc....
Czuje sie jak pijana... I wpadlam na pomysl, ale nie lubie takich wprowadzac sama.. Bo wydaje mi sie, ze to nie tyle szkola...ale to cale chorowanie zaczelo sie na poczatku lutego, gdy zaczelo sie robic cieplej.. No i moze to alergia?
Czy masz jakies doswiadczenie z Wiktorem i typowymi lekami, ktore mozna kupic od, tak- w aptece?(zyrtec etc?)
Bo wiem, ze na jakiekolwiek badania tu mnie nie skieruja w ciagu 2ch miesiecy... A nie chce tez go poic lekami....
Znalazlam lek ktory mozna sotosowac od 2go roku zycia i sprobuje chyba mu wprowadzic..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Marta - następnym razem zamówię szybciej barwnik z allegro... ale na szczęście kolor smaku nie zmienia:-) ciasto wyszło super:-) przystroiłam jeszcze truskawkami i był torcik urodzinowy:-D

Futerko, a przekładałaś serkami, bo po przełożeniu i nocy w lodówce placki nabrały właściwego ciemno-wiśniowego koloru:tak: trochę się bałam czy ciasto nie będzie za suche ale jednak nie nasączałam i było rewelacyjne:tak:. A i musiałam trochę skroić to podeschnie i na bajaderki będzie - na jutro z okazji Naszego święta zrobię:tak:.

Ewe to moje usg to po to żeby stwierdzić czy dziecko nie jest za duże na poród naturalny. Ja jestem wysoka i mąż też więc gin obawia się ze może być sporo ponad 4 kilo. Więc jeśli będzie to jutro cc a jeśli nie to czekamy dalej hehe. No bo na siłę jej przecież nikt wyciągał nie będzie!

Skarlet to ja byłam ostatnio u okulisty i wszyscy ślepi byli. Więc stwierdziłam że poczekam do swojej kolejki a tu kuźwa co chwilę ktoś się strasznie śpieszył i wpychał więc zrobiłam awanturę i jeszcze mi się oberwało od jednego babska że po co czekam, że dawno powinnam wejść. A wcześniej nie widziała krowa!!!

reklama
A mnie w kolejke gdzie mozna wepchnac, hm?

Scarletka, teraz doczytalam... smutne to co piszesz..I nie tylko ze wzgledu na to, ze nikt nie ustapil miejsca, ale wkurzaja mnie miejsca gdzie przyjmuja 50 osob chorych powiedzmy,a jest 10 miejsc siedzacych przygotowanych.

Futro, jak ja bym sobie chetnie zjadla takie ciacho....Moze byc brown, green, a nawet purple- byle jesc :)

Lokata, moze to juz lokator chce wyjsc ? I czekal az bedziesz piekna :)

Ewi, a na co bardziej liczysz? CC czy SN?

Do góry