reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

My już po szczepieniu. Nawet nie było tak źle:tak: Pawełek waży 6840g i 68,5cm ma :-)Lekarka potwierdziła moje przypuszczenia o skazie białkowej:-( Bo oprócz ulewania po spożyciu przeze mnie mleka i jego przetworów Pawełek ma takie wypryski w okolicach łokci. Dostaliśmy receptę na maść, i mamy się karmić dalej cycusiem, a jeśli zajdzie potrzeba to wprowadzimy Bebilon Pepti.
Patik – zdecydowałam się na to krzesełko w kolorze Red/Blue Marine:-D
Mam mocne postanowienie codziennie coś zrobić w mieszkanku przed tymi chrzcinami, chociaż będą tylko sami swoi, ale przynajmniej jest jakiś mobilizator!
mobilizacja najważniejsza:-)
Spring – niestety bandyctwo na każdym kroku:wściekła/y: Współczuję:-(
Koncia - &&& za pierwszą jazdę i szybkie zrobienie prawka:tak:

reklama
Cześc Laski :)

U nas nocka całkiem udana, najpierw pobudka o północy, nie dał się oszukać herbatką, dopiero przy cycusiu się napełnił, ale aż do 1ej zasypiał z nogami na mnie ;) Potem pobudka po 4ej i po 7ej - może być! A teraz jakiś bunt, bo jak dotąd to podrzemał ledwie 20min na spacerze, wybudził go ruszający obok nas dostawczak i doopa.. myślałam, że może w domu przy cycku jeszcze skima, ale gdzie tam, od razu zabawa :) Teraz go dotrzymam do obiadku, potem jak padnie to będzie spał co najmniej 2h :) Teraz wyrodna matka włączyła mini-mini i klika na kompie, a mały pokrzykuje do bajki ;) Zaraz będziemy czytać książeczki..

Spring przykra sprawa, trzeba się pilnować jak nie wiem co na wyjazdach, bo można zaraz wrócić z powrotem z niczym :/

Bosa dzielna kobieto duuuuużo siły, a dla Stellki niejadka meeeega buziak od ciotki i kolegi Jaśka :*

Mila powalasz mnie swoja organizacją :O

Koncia trzymam &&&&&&&&& za puste ulice hihihi

Futrzak myślę, że na początku może nam być trudno zorganizować się z tą pracą w domku, ale później jak się chłopaki zajmą klockami albo autkami, to będzie więcej czasu na pracę :) Bo ja nie mam co siadać na 10min nad tłumaczeniem, bo zanim wszystko pootwieram, ale już godzinka to będzie sporo :) A mi właśnie lecą te 2 dodatkowe tygodnie macierzyńskiego, potem urlopy i 12ego września do dzieła!! Nawet się trochę nie mogę już doczekać, że wreszcie ruszę szarymi komórami ;)

Dzień dobry :-)
Emek wybył do pracy, Gaba zalicza pierwszą drzemkę a ja mam chwilę dla siebie. Dzisiaj ostatni dzień mojego podstawowego macierzyńskiego.. Jak sobie pomyślę, że teoretycznie jutro mogłabym iść do pracy to aż mnie skręca :-(

Spring, współczuję twoim bliskim! Oby złapali tych bandziorów! :wściekła/y:
Koncia, udanej pierwszej jazdy :-)
Magdzior, oby cały dzień upłynął wam pod znakiem uśmiechów Pawełka :blink: Nie zazdroszczę skazy..

Malinka- ha ha z organizacja to przesadzasz:) Moja cała organizacja jest uzależniona od dobrego humoru moich dzieci:) bo jak każda śpi kiedy chce to nie mam czasu się nawet wysikać dobrze:):zawstydzona/y: a jak śpią razem to i ja mogę nogi wyłożyć a potem sie razem ładnie bawią w łóżeczkach czy na kołderce wiec albo mogę znowu nogi wyłożyć albo coś w domku po prostu zrobić ha ha :-D:-D

p.s. właśnie przyszła moja mama z tym moich chrześniakiem...zabawiają dziewczynki wiec ja idę włączyć dziecięce pranie i posprzątać co nieco w domu żeby nie było że JA PRZECIEŻ MAM WAKACJE:-D:-D:-D:-):-):-) :)

Ostatnia edycja:
My po objeździe miasta z dostawą i szybkich zakupach. Pablo przekonuje się do Jula bo jakoś niezbyt średniaka trawi:baffled::confused::sorry2:. Co do nocki to Pablo wstał po 5-ej, standardowa godzinka zabawy i kimka do 8:20:szok:.
Alamiqa - zrób i wklej suwaczek bo tak pusto u Ciebie w podpisie;-):tak:.

Mili ja ostatnio tak się rozleniwiłam że tylko nogi wykładam hehe

Spring mi to się w głowie nie mieści jak mozna komuś coś ukraść... A u Twojej siostry takie straty aż przykro:( Mi kiedyś ukradli klucz do sklepu jubilerskiego w którym pracuję plus całą wypłatę. Stresu się najadłam bardzo. Od rana warowałam pod galerią i odrazu z szefową zamki powymieniałam a co najgorsze podejrzenie o kradzież padło na moją wtedy najlepszą koleżankę która była nawet świadkową na moim ślubie:( to dopiero przykre...

Koncia jazdy wbrew pozorom są fajną zabawą;) zawsze jest instruktor który Ci pomoże:) gorzej potem samemu wsiąść do auta i pojechać. Szerokiej drogi życzę.

Bosa biedna Stelka:( trzymam kciuki za szybką poprawę!

Patik, Magdzior ja też się zastanawiałam nad tym krzesełkiem:) teraz jak jest polecane to bardziej jestem przekonana do jego kupna ale to jeszcze z miesiąc;)

Dziewczyny a do kaszek to są jakieś specjalne butelki i smoczki czy przez tą zwykła Tommee Tippee też da się podać?

Hey,

Spring to naprawde taka przygoda na urlopie. My tez zawsze na urlopie to nerwowo wszystkego pilnujemy bo nigdy nic nie wiadomo

Magdzior miejmy nadzieje ze Pawelek dobrze bedzie sie czul po szczepieniu

Koncia &&&&&&&&&&&&&

A ja sie gryze od rana czy jechac do Polski w rodzinne strony z malym. NIe bylam 5 lat ale to jest 1000km w jedna strone, jada wszyscy m tez z moimi rodzicami. Z jednej strony nie chce meczyc malego ale tak bym chciala. Z urlopem w tym roku to tez nie wiadomo co, na razie to nie wiemy czy Karpacz czy Miedzyzdroje

ewi - ja jak dodałam do 150ml cycowego mleka dwie małe łyżeczki kaszki to nie poszło przez smoka TT 2 :-) więc zrobiłam większą dziurkę w smoku:-D hehe (bo innych smoków jeszcze nie kupiłam) ...więc wydaje mi się że jak wsypiesz tyle kaszki ile mówią na opakowaniu to i przez 3 chyba nie poleci...

malinka - ja jak wczoraj byłam w firmie z synkiem to na dzień dobry Maly zrobił piękną 5cio dniową kupę:-D w sumie lepiej w firmie niż miałby zrobić dzień szybciej w kościele podczas chrztu:-D

iza
- jedź! widaomo..trzba będzie robic przystanki i więcej odpoczywać ale za to wizyta w rodzinnych stronach bezcenna!

reklama
Pytanie do zmotoryzowanych mam:

Czy sadacie malucha w foteliku na przednim siedzeniu obok kierowcy jeśli nie ma poduszki??
Jakie macie lusterka, jeśli maluch siedzi z tyłu (chodzi mi o te zaczepiane na oparcie)? Prosze o linki!!
Jak w ogóle Wam się jeździ samym z dzieckim?? Ja jeszcze nie próbowałam, ale w końcu trzeba się przełamać ;)

Ma ktoś może renault scenica?? Bo się tak zastnawiamy na co naszą hondzinę wymienić..

Do góry