reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

dzień dobry, melduję się i proszę o wybaczenie Wrocławianki i Paticzka, nie mogliśmy zjawić się na spotkaniu, gdyż musieliśmy zostać dłużej w Toruniu. Lokatorzy którzy wynajmują nasze mieszkanie zrezygnowali i trzeba było doprowadzić mieszkanie do stanu używalności, Matko Jedyna jaki tam syf był! myślałam, że ogarnę w 1-2 godzinki, tymczasem sprzątałam 2 dni. Nie kumam jak można żyć w takim brudzie;/ no ale załatwione już wszystko teraz szukamy nowych lokatorów. Jaś wymiziany przez babcie i dziadka, nauczył się też w końcu przewracać z plecków na brzuszek, niestety wkłada w to tyle energii, że zwraca jedzenie nawet po 1,5 godziny. Nie wspomnę oczywiście o tym, że non stop latam z czystymi pieluchami, bo obrzygał już wszystko, matę, dywan, panele, wersalkę;) Obiecujemy, że następnym razem się zjawimy na spotkaniu i Jaś będzie nadskakiwał swoim wrocławskim koleżankom;) w końcu to rodzynek w tym gronie:)

Milu - uściski i buziaki dla Twoich dziewczynek z okazji 6 miesięcy...jakby to było wczoraj jak wszystkie Cie dopingowałyśmy jak szłaś do szpitala;)
Koncia - dobry pediatra to połowa sukcesu, poszukaj kogoś lepszego, poszperaj w necie, poczytaj opinie i znajdź kogoś kto w końcu trafnie zdiagnozuje Maksia, a Ciebie uspokoi, żebyś mogła cieszyć się swoim macierzyństwem.
Pinuś - pracusiu:) fajnie tak wszystko poprać i poprasować nie?uwielbiam to, mogę prać codziennie i prasować też, gorzej z rachunkami za prąd i wodę;)
Paticzku - żałuję bardzo, że nie mogłyśmy się poznać, następnym razem na bank się uda:)
Malina - nie mogę się napatrzeć na tego Twojego Jasia, jest pięknym chłopcem i takim wesołym:) już cała moja familia wie, że jest na świecie taki Jasiu od Malinki;)

no nic, czas zebrać pranie, zrobić kolejną rundę prasowania i przygotować obiad, o ile rzecz jasna książę Jan pozwoli:D buziaki

reklama
Milus zdrowka dla Oliwki i caluski dla obu dziewczynek...ale ten czas leci:)

Pinus buziaki dla Eryczka!! Nie boisz sie, ze zaksztusi sie chlebkiem jak mu dajesz?

Papcia zdrowka dla Lenki!! Oby chorobski szybko sie skonczylo.

U nas kolejna tragiczna noc z pobudkami co 40 minut... jak tak dalej pojdzie to sie wykoncze;/
Wczoraj zalatany dzien, a raczej zasiedziany... najpierw znajoma byla, okazalo sie, ze w ciazy jest :)) tylko dzis dostalam widaomosc, ze krwawii, boje sie, ze to cos zlego, ona ma 41 lat wiec strach sie bac.... Oby sie ulozylo...
Potem znajomi byli z dziecmi. Ich corcia ma 2.5 miesiaca i jestem w szoku jaka roznica jest miedzy naszymi dziewczynkami... ponad dwa kg roznicy i w rozwoju niebo a ziemia... kurcze u takich maluszkow to kazdy tydzien roznicy we wieku to masakryczna roznica...

Ja od rana juz posprzatalam, pogotowalam, a teraz pewnie za nauke sie wezme skoro emek w domu... licze, ze zajmie sie maruda...

Mili wszystkiego naj naj dla dziewczynek! i dla Was z okazji rocznicy!!! Bo chyba to dzisiaj o ile dobrze pamiętam!

Malinka a myślałam że to jakiś inny wynalazek do karmienia dzieci;)

Vetka skoro tak mówisz z tym ulewaniem to juz się nie przejmuję. Trudno. Najwyżej ciuszków nie dopiorę i tyle.

Pastusia a nie zdewastowali nic? Bo szkoda by było patrzeć na swoje lokum zniszczone przez kogoś!

Pabella współczuję remontów. Sama to przerabiałam niedawno i się denerwowałam kiedy to się skończy. Ale niestety każdy ma do tego prawo i kazdy chce mieć ładnie. Pewnie kiedyś i ja będę coś remontować i sąsiedzi będą musieli to znieść. Więc pozostaje nam tylko wyrozumiałość!

ja pier......le dziewczyny ja jestem nienormalana ..mialam dwie zupki jarzynowe jedna z nich odtattnioio otworzyalam ale ne dalam malemu i zamiast wyrzucic wlozylam do lodowki....teraz mu pol jej podalam .....i umieram z nerwow bo myslallam ze to ten normlany sloiczek......ide sie zabic chyba....jak cos mu bedzie przez moja glupote???

teraz to juz samama niewiiem bo jak spojrzalam na ten drugi wydalwalo mi sie ze wieczko nie klika dlatego pomyslallam ze dalam mu stray a teraz patrze i klika wiec juz sie pogubila...umieram z wlasnej glupoty i nieodpowiedzialnoscie boje sie ze cos mu bedzie

Witam słonecznie:-)
Noc jak zazwyczaj czyli pobudka o 1,4 i 6 i tu juz była Goska pełna zycia choc jesc nie chciała:baffled:,wiec fikała w łozeczku,darła sie na karuzele i obgryzła hello kity:-D a mleczko zjadła dopiero o 7 i dzieki temu pospałysmy do 9;-)Pogoda cudna,zaliczyłysmy krotki spacer a niunia juz druga drzemke zalicza na ogrodku.
Pinus mniam brzmi smacznie,u mnie wczoraj była fasolka i jao sadzone z ziemniaczkami i bułka tarta a dzis spaghetti z sosem serowym;-) Wszystkiego najlepszego dla Eryka:happy:
Milutus zdrowka,sto lat,szczescia i radosci dla dziewczynek:happy: az sie nie chce wierzyc ze to juz tyle zleciało:szok:
Konciu a nie mozesz umowic sie na wizyte do tej doktor co bys wolała?powiedz poprostu ze inny termin Ci nie pasuje itd;-) oby Maksiowi nic powaznego nie było:tak:
Papciu biedulka z Lenki ale jesli to 3dniowka to zaraz minie i bedzie ''po bolu'';-)
Julia a jak długo był otwarty ten słoik?bo do 48h spokojnie mozna trzymac i podac.
Pestusia wspołczuje,ja to podziwiam tych co wynajmuja swoje mieszkania bo wiem własnie do czego ludzie potrafia dopuscic:no:
Pabella zdolna Gaba:-)

Barbra- to masz wojowniczkę ha ha u mnie Erys tak szybki nie jest za to Wiki też była taka jak twoja......
Julka- moze nic mu nie bedzie....co??? a dawno zjadł???
Olka-To się Goska gadatliwa zrobiła no;-)) ha ha ale chociaz nocki mogła by mamie dac przesppac..
Masala- wiesz co on bardzo delikatnie ciumka taka kromeczke a jak widze ze już ma ją zmiękczoną to zabieram i jest wrzask):-D
Pestusia- i jak prasowanie??? ja już 3/4 poprasowalam resztę jutro bo dziś silę na ksiązki muszę zostawic...

Julia właśnie po to jest ten klik żeby sprawdzać czy jest świeża. Ja zawsze próbuję też troszeczkę przed podaniem. Ja myślę że nic mu się nie stało jak stała w lodówce. No chyba że ją już bardzo długo trzymałaś to może mieć bóle brzuszka. Oby nie.

Pinka Eryś to już widzę niedługo będzie kanapki wcinał hehe

Olka to Ty masz ogródek? Wyjście prosto z Twojego mieszkanka? Jeśli tak to super bo nie trzeba tego wózka tarmolić!

A ja czekam na męża z obiadem i później idziemy na spacerek i na zakupy! A dzisiaj mam zupę z młodej kapusty z mega ilością kopru! I leczo;) dietetycznie!

Pinka, miesięcznicowe całuski dla Eryka:*
Nam dzień minął bardzo przyjemnie. Mała super grzeczna. Dostała nawet cycusia na ławeczce. Przy okazji mocno zgorszyłam dwie starsze panie, choć byłyśmy zasłonięte tetrówką. Nie wiedziałam, że karmienie piersią kogoś może bulwersować.
A jutro jak pogoda pozwoli wybieram się z Alusią na sesję zdjęciową. Koleżanka z pracy, profesjonalna fotografka mi to zaproponowała. Podzielę się efektami na wątku zdjęciowym.
Na razie, miłego wieczoru.

reklama
trzymalam ponad tydzien ale zachwowuje sie poki co normalnie .....juz samam niewiem ktory byl nie taki w sumie posmakowalam jeden i drui i smakowalyu tak samo ;/

Do góry