reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

futrzakowa no to niezłe masz nocki, może Piotrusiowei w końcu się znudzi te pelzanie i doceni sen nocny:)
koncia a ja myślałam że nasza lekarka jest do d..py...Twój ją dzisiaj przebił:tak:
patris brawa dla synka:) wydaje mi się że ten kg na 7 tyg to wcale nie jest aż tak mało, nie martw się na zapas najwazniejsze że przybrał na wadze, zobaczysz jak będzie za kilka tygodni:-)
masala moja Zosia ma 66cm na ostatnim szczepieniu (choć emek jak ją mierzył to wyszło mu 71cm) i mam zapisane w ksiązeczce że to 75 centyl;-)

a my po piatej wybraliśmy się rodzinnie z emkiem na spacer i nie zdążyłam godnolą z ganku zjechać i sie rozpadało...trochę odczekaliśmy ale padało coraz mocniej - poleciałam tylko po obiecane lody i poszliśmy do domu... teraz widzę że znowu słonko wygląda - oszaleć można z ta pogodą :angry:

reklama
wrocilam
maly ma wyniki ok cale szczescie
ja.................ja mam guza na jajniku 4 cm #4,4 cm
i niewiem skad przeciez jestem pod stala kontola ginekologa bylam u niego pol miesiaca temu......a wyraznie widac go na usg 4d na ktorym dzis bylam......napisalam do niego i odpowiada ....radiolog natychmiat kaze mi cos z tm robic......tylko co....moze operacja...przeciez jeszcze guz tarczycy do wyciecia......maly lezy w lozeczku piszczy a ja wyje w glos......nie mam sily juz na nic ....

julia, nawet nie umiem Cię pocieszyć, wiem, że bardzo się denerwujesz, ale spróbuj się uspokoić dla Dominika... Na pewno wszystko się ułoży. Spróbuj ściągnąć kogoś bliskiego, żeby cię wsparł, jeśli potrzebujesz chwili na wypłakanie... Przytulam.

julka ja sie na tym nie znam ale moze to nie guz, a torbiel? Sama mialm 5 lat temu trzy torbiele z jajnikow wycinane i lekarz tez mowil, ze to guz... Moze wybierz sie do innego lekarza, czasem moze byc calkiem dobry specjalista a nie potrafi czytac z obrazu usg...

patik
te centyle to ja mam w tutajeszej ksiazeczce zdrowia

hej

julia - wspieram wirtualnie, domyślam się jak ciężko ci z taką niepewną diagnozą...

malina - jak Ty śpisz kochanieńka? kiedy wypoczywasz? futro - a Ty?
u mnie po kilku takich nockach brak chęci do życia, jesteście bardzo dzielne:tak:

masala mąż jeden raz w nocy daje mm i dzięki temu ja mam ok 6 h snu bez przerwy, gryzłam się, ale koniec końców warto było;-)

patik wg mnie Hanulka na planszowe za mała, spróbujcie memo, lotto dom, spadające małpki, kot w worku, pory roku, laleczki.

U nas co? przyjmuję gości całodniowych, dogadzam im i sobie kulinarnie, piję kawkę na tarasie, wycałowuję każde napotkane dziecko, urządzam przyjęcia dla dziatwy z sąsiedztwa i chyba...cieszę się życiem. Odwilż. Chwilo trwaj.

julia przykro mi :((, dla Ciebie to pewnie teraz szok, ale tak jak dziewczyny piszą w pierwszym momencie coś może wygląda bardzo źle, ale na pewno jest możliwość wyleczenia, same słowo guz ma złe skojarzenia... dla synka musisz być teraz silna, trzymam mocno kciuki, żebyś po następnej konsultacji z lekarzem przyniosła dobre wieści!

wlasnie rozmawialam ze znajoma ktora zna sie troche na wynikach kaze mi natychmiast znalezc dobrego ginekologa chirurga..........mysle o trojmiescie.....moze na chwile uda mi sie nie ryczc i poszperam w necie:(

Milutek , Ola ,Patik80 ostatnio przybrał przez niecałe 6 tyg też kilogram i było ok bo niby minimum to 700 na miesiąc , w sumie macie racje to nie jest tak mało trochę ta moja lekarka przesadza.M kupił simlac będę mu zagęszczać na noc i dawać cały słoiczek obiadku nie pół i zobaczy za kilka tygodni jak będzie :).Jest wesołym i żywym dzieckiem więc nie ma się czym martwić na zapas.

Koncia no niezłego masz lekarza moja też nie jest rewelacyjna ale twój bije wszystkich na głowę na twoim miejscu zmieniła bym lekarza :) Właśnie to był na pewno lekarz bo znamy już przypadki że ktoś leczył bez dyplomu ;p Całe szczęście że z małym dobrze :)

Julia trudno pocieszać jak się samemu nie jest w takiej sytuacji :(.Ja też pomyślałam o torbieli ja też miałam i to wielkości kurzego jajka , bolało jak nie wiem nawet się na tym boku położyć nie mogłam.Musi Ci być naprawdę ciężko , tule mocno do serducha.Dobrze choć mały ma dobre wyniki.Trzymaj się , musi być dobrze :)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór Mamusie ... ale mnie daaawno nie było :-( Przyjmiecie mnie znów?
eMek ma dyżury nocne i całe dnie spędza z Nami więc jakoś tak nie było czasu na BB ... ale czasem poczytywałam Was wieczorkami ... myślę że i tak niemożliwym jest Was nadrobić :no:
U Nas w sumie nic nowego ... Malwi grzeczna, chociaż czasem zdarzają się chwile marudzenia ... mamy stałe pory karmienia, wcinamy słoiczkowe dania migiem i przesypiamy całe noce.

reklama
Ola80- ja na noc szykuję sobie 2 butelki do karmienia koło łóżka, termos z gorąca wodą i butelke z zimna wodą i niegdzie nie łażę
Patrys- syniu waży całkiem ok a w tym wieku dzieci juz w takim szybkim tempie nie przyrastają, badania krwi nie zaszkodzą ale wydaje mi się ze pani dr trachę cię na wyrost postraszyła
futro-jak ty dajesz radę funkcjonować?! Ja to chociaż śpie w nocy bo w dzień moja myszka spi 2x po 30 min + drzemka na spacerze tak ok 40-50 min

Do góry