reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej dziewczynki,
my szykujemy sie do szkoły rodzenia, zdam relacje jak było jak wrócimy:-)
Agniesiak-mam pytanko, ile tej śmietany do tego przepisu na kurczaka w cebulowym dajesz, taki pojemnik pół litrowy co jest??dziś mam zamiar zrobić
buziaki

reklama
Witam !
Dziś znowu będą pustki.
Ja dziś niedorobiona :no: do 1 w nocy oglądałam z mężem film"Siedem" no to teraz mam:no:

hej dziewczynki,
Agniesiak-mam pytanko, ile tej śmietany do tego przepisu na kurczaka w cebulowym dajesz, taki pojemnik pół litrowy co jest??dziś mam zamiar zrobić
buziaki

Powodzenia:-)

Witam się rankiem:-)
JA też oglądałam końcówkę filmu Siedem bo pomagalam męzowi skonczyc tą cholerną ścianę robić tzn wspirałam go moją obecnością do 1.40:shocked2: a teraz on pojechal do pracki a ja spac nie mogę:eek: a tak mi się chce ze szok:-(
Marti czekamy na relacje ze szkoły rodzenia:-) Ja też dzis mam swoją o 17 ale dzis bede bez męża bo lepiej zeby on kończył pokój zanim fachwiec wejdzie:tak:
Koza ja już mam cholerne kompleksy odnośnie mojej wagi...boje się ze nie wróce do wagi sprzed ciąży i czyje się tłusto..wiem ze to w imię naszego dziecka ale mimo wszytko lubię się podobac a tak:eek: jak przekroczylam 70kg to się troche podłamałam, co bedzie jak przekrocze 80!!! a po drugie chodze jak lump bo nie mam ani kurtki zimowej ani butów a jak pojade do mojego rodzinnego miasta to az wstyd bedzie wyjsc na ulice w starych ciuchach zimowych:-( a szkoda mi kasy na kurte zimową tylko na ciąże:confused2:

I ja sie witam:-)

U nas zawitała zima, trochę nieśmiało, bo drobniutki śnieg pada, ale już jest temp. na minusie. Co mnie wcale nie cieszy, bo ja nie znoszę zimy i jak jest zimno, a jeszcze mąż poleciał rano do bankomatu i jak wrócił, to kazał mi uważać jak będę szła po zakupy, bo jest cholernie ślisko, także zajebiaszczo:confused2:

koza ja tak samo jak dronka czuję się tłusto. Mam rozstępy jak już pisałam wcześniej na piersiach i wczoraj zauważyłam 3 nowe rozstępy na udzie:eek: Ale ja się rozstępami jakos nie przemuję. Zrobiło mi się ich mnóstwo jak dojrzewałam (na tyłku, udach, piersiach), ale wszystkie zbladły i są ledwo widoczne. Ale wyglądam coraz bardziej jak słonica. Mam obtłuszczone plecy i nogi i tak nad pośladkami bardziej po bokach mi sie zrobiła taka fałda tłuszczu:eek: I nogi mi przytyły, cellulit masakryczny:confused2: Jak jestem ubrana, to czuję się dosyć dobrze, bo jakoś wtedy nie widać wcale tych kilogramów, ale jak patrzę na siebie nago, to widzę w lustrze jeden wielki baleron:eek:

dronka ja też jeszcze do niedawna chodziłam jak lump, w starej kurtce czerwonej, czapkę owszem miałam tą co zwykle, ale mam krótsze włosy i przytyłam na buzi i moja głowa wyglądała jak globus w czepku. Także brakowało mi jeszcze wózka ze złomem i mogłam zacząć chodzić po śmietnikach;-) Ale pojechaliśmy któregoś razu na giełdę z Ł. i tam sprzedają też tacy jakby rumuni (nie wiem z jakiego są kraju, ale mają ciemne włosy i ciemne karnacje) i oni mają strasznie tanie rzeczy i kupiłam sobie taką kurtkę za 60zł w rozm. 48 :)-p), zeby starczyła na całą ciążę, ale jest o tyle fajna, że po bokach ma takie guziczki i paseczki, że sobie można zapiąć o ten jeden guzik i jest dopasowana bardziej w pasie i wyglądam nawet nieźle:tak: No i nowa czapka, taka z daszkiem i już nie wyglądam jak lump tylko jak troszkę bardziej puszysta babka hehe;-)

A ja się witam o poranku
Zaraz zbieramy się na zakupy świąteczne do sklepu a potem wielkie porządki:tak: Więc dziewczynki do usłyszenia potem!;-):-)
hej dziewczynki,
buziaki
Kochana zalałam tak mięsko by go widac nie było:tak::-) Lejesz ile chcesz ale musze Ci powiedziec, że wyszło pycha..:tak::-D aż Ci zazdroszczę, że dziś robisz..:-D Może i ja znów zrobię:-D

mag349 w czym problem? u swojego męża zamów prezent :-) a powaznie to nie powinno sie tak robić że jest jakas umowa a pozniej wszyscy ją łamią do tego kupujac prezenty wybiórczo- jak już kupować to wszystkim choćby po drobiazgu.

Mnie jeszcze czeka troche zakupów bo jak na razie mam cześć prezentów a w sumie dla 12 potrzebuję :eek: Ja tam jestem praktyczna i zawsze staram sie dawac to, co danej osobie potrzebne albo lubi :-) A jesli nie wiem co by chciała to wywiad w rodzinie robie. Nie cierpie prezentów nietrafionych ;-)

Co do rozstepów to nie wylazł ani jeden i mam nadzieje ze tak juz zostanie. Troszke sie boje bo moja skóra podatna (na biodrach z okresu dojrzewania mam) a mój brzuch nadrabia zaległosci- jeszcze 3 tygodnie temu miałam wzdecie a teraz piłeczka z pępolem wystajacym wiec skóra dostaje po tyłku. Smaruje od poczatku i brzuchol i cycole, peelinguje i masuje- mam nadzieje ze cos to da :-D wszedzie zniosę byle nie na piersiach- lubie je i byłoby mi przykro :laugh2:
Powiedzcie szczerze jak radzicie sobie ze zmianami swojego ciała? Chodzi mi o samopoczucie i ewentualne kompleksy...

Mam takie same podejście do prezentów. Znaczy, zawsze kupuję pod kogoś, a nie byle pierdołę, z którą potem nie wiadomo co zrobić :-D

Co do rozstępów, to na razie nie mam ani jednego nowego (za to i tak wyglądam jak zebra, bo mam mnóstwo po okresie dojrzewania i wcale nie są blade. Dosłownie całe ciałko, tylko piersi mi się uchowały ładniutkie) i w zasadzie do tej pory smarowałam się tylko kilka razy. Teraz smaruję codziennie, ale to dlatego, ze na udach pojawił mi się brzydki celulit na który patrzeć nie moge, więc na razie chociaż go masuję, ulepuję i wgniatam.Może coś pomoże.

A co do ciała to zależnie od dnia. Są takie dni, że czuję się ze sobą rewelacyjnie, a sa takie kiedy patrzeć nie mogę. Kurtki/płaszcze zimówki mam chyba ze 3 takie duże, ale śmigam w kurteczce jesiennej, która jest krótka i na maxa opięta i wyglądam trochę jak kulka. Ale to dlatego wszystko, że jest mi ciągle straaaasznie gorąco u w zimówce bym nie wytrzymała. Za to nie za bardzo mam co pod spód ubierać, ale jeszcze 2 miesiące to już się jakoś przemęcze w tym co mam.
Generalnie moje ciało nie zminiło się jakos bardzo mimo 10 kg, tylko brzuszek się powiększył. Troszkę na twarzy chyba też widac :-D

Cześć mamuśki:-D
Dzisiaj odwiedził mnie znajomy na poranną kawę i opowiadał o swojej 3 miesięcznej Lence. Ze zdziwieniem słuchałam o tym że mała 2 dni temu sama już siadła szok ale słyszałam że niektóre dzieciaczki zaczynają bardzo wcześnie zwłaszcza dziewczynki:-)

Witajcie sobotnie :))
Dopiero wstalam ,chcialam dalej lulac bo co tu robic ale juz nie moglam chyba z glodu i zjadlam buleczke popijajac cieplutka herbatka :))

Chwile jeszcze i dojde do sibie to wezme ogarne troche dom i moze jakies pranko :)
Za oknem mgla i tak zimno ze szok idzie i zima do nas .

A wieczorkiem idziemy sie najesc ja i myszka :))

Dzien dobry dziewuszki....
witam sie na szybciora i spadam.....jedziemy z K do miasta na zakupki jakies gacie dresowe se kupic bo juz nie mam spodni hehe :)
wczoraj w 3 godziny zlozylismy lozko nasze....dzisiaj ciag dalszy...wiec niewiem kiedy Was odwiedze !!
Buziaki i milego dnia brzuchatki :*

reklama
My sie wybieramy w tygodniu na zakupy swiateczne my tam zawsze na ostatnia chwile wiemy komu co takze nie ucieknie a pod sam koniec jest spokojniej teraz to szokkkkkkkk ile narodu lata po miescie :-D nie na moje nerwy .

Zaprosilam tez kumpele z pracy ta co jest w ciazy na swieta :) bo ona jest sama totalnie sama ,cala jej rodzina na Slowacji i jakos mi sie tak przykro zrobilam jak uslyszalam ze bedzie siedziec sama w mieszkaniu gdzie wszystko juz w kartonach bo czeka ja po swietach przeprowadzka .
Bedziemy miec tyle jedzenia ze kazdy sie naje :) i bedzie wesolo ona wszystko rozumie po polsku tylko jak po slowacu gada to ja musze sie porzadnie wsluchac takze z nimi sie jakos dogada ;)
Bedzie milo :) rodzimy prawie w tym samym czasie w tym samym szpitalu no i bedzie parka :))
Jak jej sie uda bedzie mieszkac w tym bloku co wczesniej my mieszkalismy czyli 2 ulice dalej :)) bedziemy chodzic razem na spacerki potem z dziecmi na plac zabaw itd juz plany ulozone :))

bedzie milo ;)

Do góry