reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej mamuśki

czarnuszka 88 była u gina szyjka się wydłużyła rozwarcie minimalne więc nie poszła do szpitala:tak::tak: ma się dobrze, gorąco pozdrawia i trzyma kciuki za szpitalne mamuśki

natomiast u nas od czwartku różnie :baffled:
wczoraj zaczęły mi się sączyć wody ale dostałam globulki rozwarcia nie ma skurczy też tylko brzusio bardzo ciąży i mały napiera na kanał:baffled:
ale damy radę do środy kiedy mamy kolejną wizytkę:tak::tak::tak:
poza tym farmakologia nas wspiera :tak::tak::tak: i jakoś leci

dziś spakowałam torbę do szpitala dla siebie dla małego już miałam spakowaną, ale wierzę że póki co z niej nie skorzystam

dziś już mi tak dużo nie leciało więc może będzie ok:tak:

dziś was raczej nie poczytam:no::no::no:

ale dużo zdrówka siłek i wszystkiego naj
spokojnej nocki

To super,że z Czarnuszką wszystko dobrze.A Ty Kochana trzymaj sie,będzie dobrze:tak:

reklama
nic nie wyszło z oglądania:dry::dry::dry:

jakaś dupna jakość, brak kodeka i w ogóle...

siedzę i więdnę, bo nie wiem, co robić - trochę późno, żeby zabrać się za porządki

wypiłam kakao, zjadłam dwie grzanki z masłem i dżemem, byczę się

chyba poszukam M prezentu na Walentynki i urodziny (ma 17 lutego:-D)

rybka trzymaj się mocno kochana:tak:

Bry wieczór!!
Jestem troszkę wolniejsza , zaraz mała pójdzie spać a ja poczytam tu i tam!
Spakowałam wreszcie torbe chociaz mam wrażenie że czegoś brak...jej już miec to za sobą!!

Wavejka to dobra data na porod moj synek jest z tego dnia i jest przekochany i nawet grzeczny.

A ja dopiero wstalam po nocnych przejsciach.
Wrocilam z pracy z takimi skurczami ze juz na porodowke sie wybieralam.
Ale postanowilam sie nie dac i 2 nospy 2 magnezy i kompiel i troszke mi przeszlo.
Wiec dobrze ze nie pojechalam.Reszte nocy nawet przespalam,ale nerwy coraz wieksze tymbardziej ze lekarz ostatnio nie zmierzyl mi szyjki bo po co jak sie zacznie to jechac rodzic.
Szczerze to moje skurcze sa bolace nawet sporo i boje sie ze nie rozpoznam ze to wlasnie juz.
Bo chodz to trzeci porod to nigdy z bolami nie jechalam.
Przy pierwszym wody mi odeszly i bole dostalam na porodowce,a przy drugim juz normalnie na cesarke pojechalam.
Wiec mam stracha bo do szpitala mam godzine jazdy bez korkow
No to nie jestes sama...ja ostatnio miewam dość silne skurcze i nie jest to stawianie sie brzuchola...mam stresa że też za późno sie skumam że to już mimo że to 2 raz!
Co wieczór biorę jedną nospę i czekam:sorry2:

Ale sie robie ociezala :szok:
Ja tak nie chce!!!
Zawsze bylam bardzo aktywna, a teraz to zalegam na sofie i ciezko mi sie nawet podniesc :no:
Szukalam w necie jakichs informacji odnosnie bolu bioder i niestety nie ma na to lekarstwa :-(
Ale mysle o czyms takim:
-Ciążowy Pas Ortopedyczny NIXIE Kup u PRODUCENTA (882860425) - Aukcje internetowe Allegro
Chociaz nie wiem, czy oplaca mi sie kupowac na niecale 2 miesiace, zanim przysla mi tutaj... Zreszta nawet nie wiem czy pomoze...

Rybka podziwiam Cie kobieto! Juz niedlugo, prawie koncowka, trzymam kciukasy! ;-)
Czarnuszka tez da rade :tak: Tylko niech na siebie uwaza!!!
Owlrene Ty jeszcze troche wytrzymaj!!! Moze za duzo robisz? Zwolnij tempo kochana! :blink:

Jeśli chodzi o ceny ubranek lub rzeczy dla dzidzi to rzeczywiście w Tesco mają kosmiczne ceny porównaniu do tych mniejszych sklepów...:szok:
Ja robiłam zakupy w mniejszych sklepach i myślę,że trochę zaoszczędziłam na tym :-) Ale i tak jak bym policzyła sobie bez wózka i łóżeczka to 1000zł i to chyba wydałam na wszystkie rzeczy:szok:

Tesco radzę porównywać z innymi sieciówkami, bo wcale nie jest takie tanie...sama się dziś o tym przekonałam - rzeczy, które kupiłam okazały się tańsze w Leclercu:wściekła/y::wściekła/y:

Witajcie Marcóweczki!

U mnie noc straszna.:wściekła/y: Trzy razy na siusiu i do 4 rano spac nie mogłam, zaraziłyście mnie tą bezsennością.:-( Co do skórczy, o których piszecie (tych w łydkach) mój gin mówi, że to sie cZęsto zdarza pod koniec ciąży i kazał brać 2 razy dziennie magnez-działa.:-)

Gratuluję serdecznie!!!:-)

Agniesiak85 Gratuluję syneczka!!!:-)

Gratuluję córeczki!!:-) Zdradzisz do jakiego lekarza chodzisz? Taki sprzęt w zwykłym gabinecie to:szok: Nad jakim szpitalem teraz myślisz, bo domyslam się, ze wcześniej miał byc ten w Gliwicach? Dlaczego zmieniłas decyzję?

Tak jak dziewczyny pisały, Fenek pomaga zazwyczaj tylko na początku i głównie w formie kroplówki, ważne żeby stawianie (twardnienie) brzuszka nie bylo częstsze niż 10 razy na dobę, bo wtedy trzeba juz do gina:tak::tak::tak:

:wściekła/y::wściekła/y:No, co za znieczulica, pozwolic ciężarnej kobiecie leżeć w śniegu:wściekła/y::wściekła/y:

Na razie uciekam Kochane, bo mnie od wczoraj silne uwijanie gniazda wzięło, zwłaszcza, że mój gin daje nam jakieś 3 tygodnie do porodu, bo mi się łożysko starzeje, ale to już będzie 38 tydzień, więc będzie oki:tak::tak: Tylko czasu mało, żeby wszystko wykończyć. Zawarłam z Malutką umowę, że ma poczekać z wykluwaniem, aż mamusia wszystko zrobi, zobaczymy, czy będę mieć grzeczne dziecko;-) Do później:-)

Ja też wczoraj walczyłam z bezsennością....gdzieś do 5 rano...a o 8 musiałam wstać:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jestem wykończona, ale mam nadzieję, że dzięki temu dziś będę spała:tak::tak::tak:

Tabasia mam tak samo i już mnie to doprowadza do szału.Trochę pozamiatałam i pomyłam podłogę a z sapałam się przy tym aż nerwa złapałam.Ból w krzyżu i problemy ze złapaniem oddechu mnie wykańczają...chodzę i się czepiam M o pierdoły.:dry:Już mu zapowiedziałam,że muszę schudnąć po ciąży bo nie dam rady z taką kondycją...

reklama
Ja też sapię i stękam i wszystko jest mi ciężko zrobić:no:
A przecież jeszcze brzuchol urośnie i nie wiem, co wtedy...

Tabasia, ja zauważyłam, że w te dni, gdy chodzę na basen biodra mnie w nocy nie bolą. Może to jest jakiś sposób?

Do góry