reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam się po przerwie.
Mam nadzieję że znowu do was wrócę, bo zdaje się że opanowałam małą. Skończyły się wycia w niebogłosy. Jej co ja przeżyłam. Pobyt u mamy dużo mi dał. Wróciłam do domu i przyzwyczajam się do obowiązków.
Neska zazdroszczę zrozumienia malucha. Moja Martynka wydaje mi się być trudnym dzieckiem. Nikt nie potrafi mi dać konkretnych rad. No cóż dziś np. sama leżała godzinę w łóżeczku nim zasnęła. Czy to normalne?

reklama
Wiesz co mi pomogło w zrozumieniu małego??? Ta książka którą polecały dziewczyny czyli "Język niemowląt"
Niektóre opinie autorki uważam ,że są wzięte z kosmosu, ale w tym miejscu naprawdę mi pomogła.
Błażej jest typowym średniaczkiem wg kryteriów Tracy Hogg i jej plan u nas się sprawdził:-):-)

Miałam ale podarowałam siostrze. Muszę do niej wrócić. Martynka śpi mi juz 2 dzień w ciągu dnia 2 razy po 20 min. Masakra.

No to mnie też nie pozostaje nic innego jak się obrazić bo mi dziewczyny nie odpowiadają na posty :oo::oo::oo:
Iza nie świruj.

gosia- odwracam jej głowkę, czasem tak spi, a czasem przewraca sama jak jej wygodniej. nie chcę popadać w paranoję ;)

słuchajcie, a te wszystkie usg to główki, to brzuszka, to badanie moczu to normalna procedura dla każdego dziecka??? albo konsultacje z neurologiem, kargiologiem, okulistą??? idziecie tam, bo macie jakieś podstawy do niepokoju, czy tylko "tak sobie"?

Ja byłam z małym tylko na usg bioder i tyle. Teraz zamierzam wybrać się do alergologa, bo nie podoba mi się wysypka, podejrzewam jednak skazę białkową, a ten Bebilon Pepti wywołuje u Kuby zaparcia, więc trzeba zastosować coś innego.
Nie chcę wynajdywać u niego żadnych dolegliwości. Lekarka na badaniu przed szczepieniem stwierdziła, że wszystko w porządku, więc i ja tak uważam. Jest zdrowym, wesołym i żywym niemowlęciem i niech tak zostanie:tak:

A moje dziecie chyba odsypia wczorajsze szczepionkowe przezycia, bo je, spi i sika, bawil sie dzis ze mna zaledwie 1,5 godziny i to wlasciwie nie ze mna, a z mata edukacyjna:tak:A moze to Pearl Jam na niego tak dziala usypiajaco, bo od rana słuchamy:eek:

reklama
gosia- odwracam jej głowkę, czasem tak spi, a czasem przewraca sama jak jej wygodniej. nie chcę popadać w paranoję ;)

słuchajcie, a te wszystkie usg to główki, to brzuszka, to badanie moczu to normalna procedura dla każdego dziecka??? albo konsultacje z neurologiem, kargiologiem, okulistą??? idziecie tam, bo macie jakieś podstawy do niepokoju, czy tylko "tak sobie"?

dobre pytanie ionka, bo zaczynam sie czuc jak wyrodna matka co to dziecko tylko do pediatry prowadza i to tez niechetnie:-p

Do góry