reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Jak ja Wam zazdroszcze przespanych nocy, mojemu znow cos zmienilo i nie za bardzo chce jesc wieczorem, a potem budzi sie o 23 na jedzenie, no i pozniej to juz sie rozkreca 2, 4, 6 bleeee. Kiedy ja sobie pospie :) Zastanawiam sie czy nie wprowadzic malemu butli na noc. Ajentka Ty chyba tak robisz? Jakie mleczko podajesz?
mysza a może o 4 daj mu smoka do buzi? mój tak sie czasami przebudza w nocy i jak widze że minęło mało czasu od ostatniego karmienia to daję mu smoka i wtedy zasypia zaraz.:tak:

JA tak przy każdym dziecku miałam :) Piersi nie za duże a produkcje mają dużą :) Pije 5 litrów wody dziennie i jem normalnie i mało ( i WSZYSTKO! nawet czekoladę, pomidory i truskawki - czego w szpitalu zabronili ).

:szok::szok::szok: 5litrów?.... ja jak wypijam 3dziennie to jest dobrze... chyba musze zwiększyć dawkę hehehe.....

dziewczyny zjadłam dziś czereśnie... one chyba nie uczulają, co? a jak to jest z brzoskwiniami? (bo czeka na mnie wielkaaaaaaaaa puszka brzoskwiń hihi:-D)

polka to ty istna mleczarni:p może zamówię trochę mleczka:p

candy Ty się nie śmiej...wczoraj czytałam artykuł na wp albo onecie... że dziewczyna z Wielkiej Brytani wystawiała na aukcje swoje mleko bo też miała nadprodukcje hihi:-D

Oj co do mleczarni to ja tez jestem bardzo wydojna:DJak karmie z lewej piersi to z prawej samo cieknie i na odwrot.Raz z ciekawosci przy;lozylam butelke i 50 nalecialo,tyle mleka sie marnuje.

Ja bardzo malo pije gora litr na dzien.Jakbym wiecej pila to bym chyba sie w tym mleku kąpać mogła.A jak wypije malutka kawke z mlekiem to juz w ogole maskra.Albo z 3 lyki piwa.To tak wzmaga laktacje,ze glowa mala.

Polka ja tez bym zbankrutowała na wkladki ale kupilam wielorazowe wkladki aventu
za 24 zl.I sluża.Polecam sa super:)I tez jem wszystko.

McGosia ja juz dawno jadlam brzoskiwnie i nic mojemu nie bylo.

witam sie i ja :-) u nas noc jak zawsze: jedna pobudka przed 2gą i potem przed 5tą. teraz niunia śpi, to mama mogła sie ogarnąć i śniadanie zjeść :-)

asia tak z ciekawości- jaką kaszkę dałaś??

wczoraj ugotowałam jednego średniego ziemniaczka i 2 małe marchewki i tyle mi żarcia wyszło, że musiałam częśc wyrzucić, bo az tylu pojemników nie mam ;-) poza tym mój zamrażalnik jest maciupeńki... także od dziś w zestawie ziemniak z marchewką ;-)

Olcia cos się kręci, pewnie zaraz wstanie :sorry:

aaa wiecie co, wczoraj gadałam z położną i jakoś tak na temat kupek zeszło. powiedziała mi, że jak dziecko ma zatwardzenie, to dać mu popić wody z łyżką brązowego cukru :eek: albo wody z wyciśniętym sokiem z cytryny :szok: po pierwsze cukru dawać nie zamierzam (i tak owoce słodkie) no a cytrusy są od 12 miesiąca :eek: natomiast jak powiedziałam, że ja daję małej rumianek do picia, to była taka zszokowana, jakbym poiła małą trucizną :confused2:

reklama
witam
Wy narzekać że dzieci sie budzą co 2 godziny. Moja ostatnio to co pół godziny sie budzi na cyce. Je długo, a później i tak znowu cyc. Jak przespała godzinkę to się ucieszyłam. Ale jakoś to przetrwamy. U mnie 3 nocy były wyjątkowe, bo usnęła o 22 a wstała na jedzenie o 2. Wtedy byłam w szoku. A tak standardowo to yeż budzi sie co 2 godzinki.
Ale coś jest niespokojno ostatnio - mam nadzieję ze to tylko jakiś kolejny skok rozwojowy. Ja oprócz cyca jeszcze nic nie dawałam. Raz podałam wodę w butli - bawiło ja gryzienie smoka i nic więcej. To samo z herbatka. Dzisiaj spróbuje mojego mleka podać.
Wczoraj byliśmy na szczepiące. Zaczekam 2 dni i spróbuję jej jakąś marchewkę dać. Ja będzie ok, to spróbuję wprowadzić za tydzień jakieś mleczko z butli na noc. Tylko ciekawe czy będzie chciała z butli. A moze zaczekać jeszcze trochę i na niekapka przejść, skoro sa po 4 miesiacu?

Do góry