reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Magmadzia ważyliśmy się tydzień temu i było prawie 6 kg, to teraz trochę więcej. Urodził się z wagą 3010 g, przez moje puste cyce waga spadła do niecałych 2,7 kg, ale na butli zaczął ładnie przybierać. Nie przejmuj się, jeśli Basia ładnie przybiera, to najważniejsze. Ale muszę Ci powiedzieć, że na początku, co ktoś zaglądał mi do wózka, to stwierdzał, że Szymuś taki mały i było mi przykro. Teraz nasza lekarka mnie stresuje tymi centylami ;-), ale też twierdzi, że dziecko ładnie rośnie i rozwija się.

A Twoja Basia ile waży?

W przyszłym tygodniu idziemy na szczepienie więc będziemy ważyć, no ale teraz pewnie waży około 5 kg i miesięcznie dobiera 600-700g więc mogłaby więcej, chociaż nie jest źle. Poza tym widzę, że ma apetyt a ja dużo pokarmu:-) jak się urodziła miała 3400 ale też spadła dosyć mocno, bo do 3150:-(
No, ale zobaczymy w środę co mi pediatra powie i czy będzie sprawdzał też te siatki centylowe.

reklama
Witajcie!
O rany, jak trudno Was nadrobić. :-)

Hej, ja mieszkam na peryferiach a dokładniej Koziegłowy:tak: Ale często pakuje Marcelka w autko i do koleżanek dzieciatych i na spacerek nad malte, cytadele itp. Studiowałam na Brzeźnickiej;-) niedaleko Arciszewskiego. Dziewczyny może zanim uda się zorgaizowć spotkanie ogólno marcowe to może chociaż nam poznaniankom uda się wybrać na wspólny spcerek.:tak:
Słuchajcie, ja też pochodzę z Poznania, na Śląsk za mężem wywędrowałam, ale od 1 do 15 sierpnia będę u rodziców (dokładnie w Koziegłowach:tak: ) i również chętnie bym się na jakis spacerek wybrała, jak któraś będzie miała ochotę.:-)

Wy się martwicie wagą maluchów, a moja to od urodzenia ledwo na 3 centylu, ale już przywykłam, ważne że rośnie regularnie w tym samym tempie i cała i zdrowa jest:-)

My już jabłuszka kosztowałysmy i aż sie małej uszy trzęsły:-D

Cześć:-)
Jak robicie marchewkę czy ziemniaczka. Gotujecie w samej wodzie czy dodajecie oliwy a potem ścieracie na tartce? Bo ja nie mam pojęcia jak się za to zabrać:zawstydzona/y:

ziemniaka szoruję szczotką pod gorącą wodą i gotuje oddzielnie w łupince, marchewkę tak samo, z tym, że najpierw ją skrobię. ugotowane miksuję blenderem na gładką papkę, dodaję wody przegotowanej, żeby było rzadsze. a na koniec łyżeczkę oliwy z oliwek. tyle ;)

dziewczyny ta ksiazka kucharska jest w formacie exe i kilka z waszych poczt ja odrzuca i wraca do mnie jako delivery failure... jak chcecie to ja przez gg tez ja moge wyslac
moj numer to 1679831

reklama
A moze by tak zrobic osobny wątek odnosnie karmienia.Wklajc przepisy.Teraz to bedzie top tematem dla niektorych .Fajnie by bylo miec taka skarbnice wiedzy w jednym temacie,a nie szukac pozniej informacji przez pol dnia.

Do góry