reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dobry pomysł z nowym wątkiem.My już pierwsze koty za płoty,ziemniaczek bardziej smakował niż jabłuszko po jutrze zobaczymy jak pójdzie marchewka.
Niki już śpi mam nadzieje ze dłużej pośpi niż ostatniej nocki 21-4 no zobaczymy. A oczko już nie łzawi wystarczyło parę kropelek wody destylowanej i wszystko dobrze może po prostu miał zatarte.
Któraś z was pisała że codziennie zakrapla i moje pytanie brzmi czy ma kropelki z zakraplaczem czy za każdym razem otwiera nową fiolkę.Ja chciałam kupić takie większe opakowanie to farmaceutka powiedziała że takich nie ma:confused2: i kupiłam takie malutkie jedno razowe po kropelce do oczka i reszta do wyrzucenia bo nie da się zakręcić.

Dobry pomysł z nowym wątkiem.My już pierwsze koty za płoty,ziemniaczek bardziej smakował niż jabłuszko po jutrze zobaczymy jak pójdzie marchewka.
Niki już śpi mam nadzieje ze dłużej pośpi niż ostatniej nocki 21-4 no zobaczymy. A oczko już nie łzawi wystarczyło parę kropelek wody destylowanej i wszystko dobrze może po prostu miał zatarte.
Któraś z was pisała że codziennie zakrapla i moje pytanie brzmi czy ma kropelki z zakraplaczem czy za każdym razem otwiera nową fiolkę.Ja chciałam kupić takie większe opakowanie to farmaceutka powiedziała że takich nie ma:confused2: i kupiłam takie malutkie jedno razowe po kropelce do oczka i reszta do wyrzucenia bo nie da się zakręcić.
Wiem tylko tyle, że takie otwarte opakowanie można używac przez 2 dni. Uświadomił mnie mój kuzyn-farmaceuta.

hahaha, ja juz kilka razy sie tak "nudziłam" a potem pytałam niebios, dlaczego ona nie idzie spać?? ;P
U nas nie ma z tym problemu. Adaś w dzień spał jeszcze 2 razy, a wieczorem poszedł spać zaraz po kąpieli.

E: tak myślę...
9 mleko 150ml
13- warzywka i ewentulanie mleko na dobicie (ok. 50ml)
17- jabłuszko z kaszką ryżową i ew. mleko jak wyżej (ok. 50 ml)
20-21- mleko 150-160ml
2-3- mleko 150ml

nie wiem, czy dobrze robię :( mamy doświadczona, pomóżcie!
dawać jeszcze jaką kaszkę?
tylko kurcze jak dam na śniadanie, to juz mleka mi nie wypije :(
echhh dylematy :(
czekam na sugestie :)
moja tez juz 2 godziny śpi... hmm ;)
A schemat mówi, że 3 porcje mleka wystarczą? Bo mnie się coś mało wydaje... O ile dobrze pamiętam, to Karol jadł co 3 godziny, a po obiadku i deserku miał 2-godzinne przerwy. Kaszki bym nie wprowadzała na razie.

ale sie zdenerwowałam na moją tesciową, krzysio juz 4 dzien nie robi kupy juz mu sie tak zdarzalo nie raz ale wydaje mi sie ze od dwoch dni jest przez to troszke niespokojny, choc nie wiadomo bo moze przyczyna byc inna, brzuszek ma miekki, a tesciowa nic tylko zeby mu mydelko i sztucznie te kupe pobudzic, i ze on za malo pije, maly jest tylko na cycku daje mu codzien troszke wody albo herbatki ale on nie toleruje butelki wiec daje lyzeczka na początku pare lyzeczek lyknie ale potem jest wrzask i boje sie zeby sie nie zachlysnal wiec idzie dalej cycek on zawsze kupki robil luzne wiec zaparc nie ma, pewno sie na mnie zdenerwuje bo powiedzialam jej ze ja bede decydowac co moje dziecko bedzie jesc i pic, a w nosie to mam co sobie mysli ale juz mnie wkurza ze sie tak wtrąca, mojej mamie opowiadalam jak jest z Krzysiem i nic nie mowi, a ta tylko by go do lekarza wysylala bo troszke zaplakal, przeciez to normalne ze dziecko czasem placze inaczej mowic do nas nie potrafi jeszcze wiec jak cos chce albo mu zle to placze

Katrinka nic sie nie martw, przeciez dziecko na piersi moze nie robic kupy i dwa tygodnie!!! A tesciowa niech se sama mydlo w cztery litery wklada :baffled: sorry, ale wymyslila!

A ja bylam dzis w firmie i ku mojemu zdziwieniu strasznie milo mnie przywitali i pytali kiedy wracam i ze sie bardzo ciesza :szok::szok: Dostane kontrakt najprawdopodobniej do konca roku i mam nadzieje, ze moje stanowisko z przed ciazy. No i egzamin zdalam :-)
Najprawdopodobniej pojde na wieczory, wiec luz, M do 16, a ja od 16:30 jakos :-) a jak nie to weekendy.

Wiecie co? Wczoraj mialam chwile zwatpienia z nauka samodzielnego zasypiania, a dzis Alus plakal doslownie 3 minuty i zasnal :szok: Troche go musialam poklepac i pospiewac, ale i tak jestem w szoku, ze tak szybko :-) Do tego jeszcze chyba w koncu znalazlam dla niego odpowiedni smoczek. Przetestowalam wiele i kazdy byl beee. Teraz z powrotem wrocilismy do tych ortodontycznych i chyba sie dziecku spodobalo :-) Wole, zeby doil smoka niz kciuka (a z tym drugim sie ostatnio nie rozstaje :sorry:).

Dziewczyny jak myslicie, czy przez nutriton mleko moze byc bardziej tresciwe, sycace i zapychajace? Bo tak sie zastanawiam... Mi sie wydaje, ze nie...

reklama
katarinka ja mam to samo z babcią.MASKRA

ostatnio maly byl troche marudny wiadomo kazdy moze miec gorszy dzien i ona stwierdziła ,ze bolą go plecy bo w ten dzien wiezlismy go w foteliku autem,i takie foteliki sa do de i powinnam malego wozic w tej wkladce do gondoli(nosidelku) i trzymac na kolanach.Wlos sie jezy na glowie,nie po to kupilam dziecku fotelik za 900 zl by tereaz wozic go w nosidelku.Ale babcia zna sie lepiej wkoncu 3 dzieci wychowala.I tylko maly zakwili i juz ze go cos boli,ze na pewno brzuszek .MASAKRA

Do góry