reklama
Witajcie!
Ja jestem zbita...nocka przekichana, do 3 probowalam usypiac malego, dopiero jakos wtedy usnal i ja padlam, potem o 6 jedzonko, zasnal bez problemu i pobudka o 7.30!!!
nie wiem jak dzisiaj przetrwam, teraz zasnal znowu...mysle ze dziasla go bola, bo z brzuszkiem w porzadku, kupke rano normalna zrobil. Sasiedzi pewnie klna na nas dzis, bo Redanek plakal przeokropnie w nocy, nawet masaze i przeciwbolowy nie pomogl...ech
A co do mam i babc, teraz jest super, bo na odleglosc, ale tez nie wiem jak sobie poradze w Polsce, bede az miesiac!Ale juz teraz mowie mamie o pewnych sprawach, ktore sobie nie zycze jak robic przy malym...Na szczescie na razie nie wpie....ja sie na sile, tylko czekaja az ja sie zapytam o rade...
Ja jestem zbita...nocka przekichana, do 3 probowalam usypiac malego, dopiero jakos wtedy usnal i ja padlam, potem o 6 jedzonko, zasnal bez problemu i pobudka o 7.30!!!

nie wiem jak dzisiaj przetrwam, teraz zasnal znowu...mysle ze dziasla go bola, bo z brzuszkiem w porzadku, kupke rano normalna zrobil. Sasiedzi pewnie klna na nas dzis, bo Redanek plakal przeokropnie w nocy, nawet masaze i przeciwbolowy nie pomogl...ech
A co do mam i babc, teraz jest super, bo na odleglosc, ale tez nie wiem jak sobie poradze w Polsce, bede az miesiac!Ale juz teraz mowie mamie o pewnych sprawach, ktore sobie nie zycze jak robic przy malym...Na szczescie na razie nie wpie....ja sie na sile, tylko czekaja az ja sie zapytam o rade...
moniSkaBe
Fanka BB :)
hej dziewczyny.
noc jak zwykle kiepska. pobudki co 2-2,5h. Ale cos mnie martwi.
Wczoraj 2 razy dalam mu kleik ryzowy z mlekiem modyfikowanym. Wszystko bylo ok. Dzisiaj o 10 zjedlismy juz wiecej kleiku i potem cyc. I co? rzucal mi sie przy piersi, plakal, stekal. Pomyslalam, ze moze nie byl glodny. Usnal na pol godziny. Pozniej widzialam, ze jest spiacy to mowie dam mu cyca to szybciutko usnie.. wcale nie. Historia sie powtorzyla. Znowu placz przy cycu.. nie wiem o co chodzi
noc jak zwykle kiepska. pobudki co 2-2,5h. Ale cos mnie martwi.
Wczoraj 2 razy dalam mu kleik ryzowy z mlekiem modyfikowanym. Wszystko bylo ok. Dzisiaj o 10 zjedlismy juz wiecej kleiku i potem cyc. I co? rzucal mi sie przy piersi, plakal, stekal. Pomyslalam, ze moze nie byl glodny. Usnal na pol godziny. Pozniej widzialam, ze jest spiacy to mowie dam mu cyca to szybciutko usnie.. wcale nie. Historia sie powtorzyla. Znowu placz przy cycu.. nie wiem o co chodzi

a chyba znalazlam patent jak malemu podawac herbatki albo wode z butelki
jak zasypia albo spi to tak na spiąco udalo mu się wypic przed chwilą ok 30 ml wody i nie protestowal ze butelka troszke tylko niedobrze ze na leząco je podobno z butelki tak nie powinno sie podawac pic ale jak jest spiący to powietrza pewno sie nie nalyka i miejmy nadzieje ze pozniej tez uda sie tak podawac mu picie 
moniskabe a moze on nie jest glodny skoro placze jak mu chcesz dac cyca, jak moj nie jest glodny a probuje mu na sile dac jesc to tez placze wtedy go odstawiam albo sie pobawi albo spi i jak jest glodny to sie sam upomni
ionka
laski, nie wytrzymałabym tak wstawać o 5 rano
;-) dziś pospałam "dłużej" czyli do 8ej i jestem nieprzytomna 
monia- wydaje mi się, że mały sie napchał tym kleikiem. zaoferuj mu cyca za godzinkę :-) moja kleiku niecierpi
wczoraj dałam trochę do jabłka, żeby zagęścić, to dziś ledwo kupę wystękała
zrobiłam gęstsze jabłko, więc może bez tego ryżu sie obejdzie...
Caroline sto lat córci :-)
laski, jutro siedzę w komisji wyborczej, cały dzień, już za małą tęsknię :-(
Boże jak mi włosy wypadają, na klawiaturze pełno
pije skrzyp, ale to nic nie daje 

monia- wydaje mi się, że mały sie napchał tym kleikiem. zaoferuj mu cyca za godzinkę :-) moja kleiku niecierpi

Caroline sto lat córci :-)
laski, jutro siedzę w komisji wyborczej, cały dzień, już za małą tęsknię :-(
Boże jak mi włosy wypadają, na klawiaturze pełno

moniSkaBe
wydawalo mi sie, ze jest jeszcze glodny, bo cyca zlapal z taka szybkosci, ze szok. Jadl o 11.40, poki co nic mu nie dawalam.. zobaczymy.
dziewczyny mamy nowa umiejetnosc. A raczej kilka.
1. robimy nowa minke > wypychanie dolnej wargi
2. lapanie raczkami za nozki
3. lapanie za twarz osoby nachylajacej sie
4. wyciaganie raczek do zabawek i proby ich chwytania. :-)
dziewczyny mamy nowa umiejetnosc. A raczej kilka.
1. robimy nowa minke > wypychanie dolnej wargi
2. lapanie raczkami za nozki
3. lapanie za twarz osoby nachylajacej sie
4. wyciaganie raczek do zabawek i proby ich chwytania. :-)
Ostatnia edycja:
marela
Podwójna marcóweczka ;)
i ja dolaczam do łysiejących
, najgorsze jest to że to przyszło nagle- jedego dnia nic a na drugi dzien z rana ogrom klakow walajacych sie po łóżku i gdzie sie tylko da ;( a na grzebieniu to masakra ;(((( , mam nadzieje że to przejdzie za jakis czas bo nie usmiecha mi sie ani zostać łysa ani obcinać włosy . Choc troche boje sie ze Alanowi spodoba sie zabawa moimi wlosami i bedzie mnie ciagnal , juz nieraz mu sie zdaza - a to do milych nie nalezy ;(
Moj marudny dzis w porze spaceru byl a ze leje deszcz wiec siedzimy w domu , udalo mi sie go w koncu jakos uspic i teraz juz kima 3 h
Moj marudny dzis w porze spaceru byl a ze leje deszcz wiec siedzimy w domu , udalo mi sie go w koncu jakos uspic i teraz juz kima 3 h
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Hej, a ja dzis nieprzytomna, Alex obudzil sie o 6 z placzem. Przewinelam, utulilam i usnal, zjadl dopiero o 8:30 (od 2 w nocy). Ja mysle, ze to zeby...
Przysnelam jeszcze, ale i tak padam ze zmeczenia. Mezowski ma dzis urodziny, a ja chodze do tylu
Nie jedziemy jednak nigdzie, idziemy na kolacje 
Kupilam Alexowi jeszcze jeden smoczek na probe, jakas marka Nuby. Nie wiem co to, ale chyba mu sie podoba, usnal w ciagu 5 minut i nie wyplul. Te smoczki sie tak fajnie naciagaja jak dziecko ssie, do tego masuja dziaselka. Bo te biedne kciuki juz ma tak wyssane, ze szok.
Przysnelam jeszcze, ale i tak padam ze zmeczenia. Mezowski ma dzis urodziny, a ja chodze do tylu

Kupilam Alexowi jeszcze jeden smoczek na probe, jakas marka Nuby. Nie wiem co to, ale chyba mu sie podoba, usnal w ciagu 5 minut i nie wyplul. Te smoczki sie tak fajnie naciagaja jak dziecko ssie, do tego masuja dziaselka. Bo te biedne kciuki juz ma tak wyssane, ze szok.
reklama
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
witajcie !!
Dziewczyny ile Wasze dzieci jedza !!!!! jestem w szoku !!! moj je co 3 godziny 130 ml i nie zawsze zjada wszystko. Staram mu sie dawac wiecej zeby jadł rzadziej i wiecej ale nie chce jakoś hehe.
Moj mlody spi uz ladnie jak zasnie o 7 tak budzi sie 5-6 na jedzonko i spi potem jeszcze do 8 a dzien tez duzo spi.
POdaje małemu juz soczki owocowe a niedlugo juz supki zaczniemy podawac. Mam ekologiczne warzywa z upraw tesciowej wiec na poczatek bede kupowała z sloiczkach a potem bede sama robiła.
Czapki nie nosimy jak jest upał ... no i pdziewczyny czy Wy sadzacie swoje dziei juz? w sensie ze wyzej na podusi zeby bylo na siedzaco czy jakos tak, wiecie o co mi kaman ??
Sebi choruje biedny moj
Wogole planuje isc do pracy po wakacjach ale zobacze , pewnie bedzie mi szkoda Cristiano zostawiac no ale sie okaże.
Zepsulo nam sie auto !! całkiem i nadaje sie na złom hehe ale mezunio kupił mi nowe w sensie ze inne.
W sierpniu jedziemy do Gliwic do moich rodzicow. Juz ie moge sie doczekac.
Dzisiaj u nas zimno w swetrze i kurtce bylam i zmarzłam :/ ...
My chrziny planujemy na 31 pazdziernika mlody bedzie mial prawie 8 miesiecy i to akurat beda Sebusia urodzinki potem 1 listopad to wolne to bedzie ok i dwie imprezy za jednym zamachem.
Ejjj a AGUS27 nadal nie pisała ??
Dziewczyny ile Wasze dzieci jedza !!!!! jestem w szoku !!! moj je co 3 godziny 130 ml i nie zawsze zjada wszystko. Staram mu sie dawac wiecej zeby jadł rzadziej i wiecej ale nie chce jakoś hehe.
Moj mlody spi uz ladnie jak zasnie o 7 tak budzi sie 5-6 na jedzonko i spi potem jeszcze do 8 a dzien tez duzo spi.
POdaje małemu juz soczki owocowe a niedlugo juz supki zaczniemy podawac. Mam ekologiczne warzywa z upraw tesciowej wiec na poczatek bede kupowała z sloiczkach a potem bede sama robiła.
Czapki nie nosimy jak jest upał ... no i pdziewczyny czy Wy sadzacie swoje dziei juz? w sensie ze wyzej na podusi zeby bylo na siedzaco czy jakos tak, wiecie o co mi kaman ??
Sebi choruje biedny moj
Wogole planuje isc do pracy po wakacjach ale zobacze , pewnie bedzie mi szkoda Cristiano zostawiac no ale sie okaże.
Zepsulo nam sie auto !! całkiem i nadaje sie na złom hehe ale mezunio kupił mi nowe w sensie ze inne.
W sierpniu jedziemy do Gliwic do moich rodzicow. Juz ie moge sie doczekac.
Dzisiaj u nas zimno w swetrze i kurtce bylam i zmarzłam :/ ...
My chrziny planujemy na 31 pazdziernika mlody bedzie mial prawie 8 miesiecy i to akurat beda Sebusia urodzinki potem 1 listopad to wolne to bedzie ok i dwie imprezy za jednym zamachem.
Ejjj a AGUS27 nadal nie pisała ??