reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No i mojego Malca znow wysypalo :-( tym razem nie buzia a kazde zgiecie (lokic, nozki, przeguby i kazda faldka) jest czerwone:-( a w okolicy kolan i lokci ma szorstka skore i caly robi sie przesuszony i szorstki. Nie jem juz nabialy z 2 miesiace, ani pomidorow, bananow, jaj, ryb, czekolany, orzechow, cystrusow, truskawek nic z tych rzeczy. Nic nie wprowadzalam nowego do diety i nie zmienialam plynu do prania, swoje ubrania tez piore w lovelii.
Macie jakis pomysl co to moze byc? Boje sie,ze to atopowe zapalenie skory:-(
Może być pszenica jeszcze

reklama
Wiolonczela42, mój Szymek na drugi dzień po szczepieniu był bardzo senny, spał praktycznie większą część dnia z przerwami na jedzenie. Na ulotce Synflorixu jest napisane, że bardzo często występuje drażliwość i gorączka. Ja płaciłam za tą samą szczepionkę 230 zł.

nesia -Oleńka bez problemu zaakceptuj tate ;) jest jeszcz malutka wiec nie ma obaw, moj usmiecha sie do wszystkich obcych , za jakis czas bedzie gorzej ;) ,a tak nawiązując do Twojego pytania przypomnialam sobie sytuacje z moją siostra . Poniewaz byla bardzo chorowita jak była mała spędziłą ok 2 miesiecy w szpitalu - a kiedyś mamy nie mogły być z dziećmi , i jak mama poszlą ja odwiedzić - pielęgniarka ją przyniosła dala mamie na ręce a ta w płacz - normlnie nie poznawala, tylko że ona już chyba ciut starsza była.

Witam,

mysza m Tak, zgadza się mały dostaje na noc butlę. Póki co dostaje Enfamil 1 (dostępne w aptekach), my zaczęliśmy dawać bo mały na początku ciągle wisiał na cycu przed snem i co zabrałam to w płacz, myślałam że się nie najada. Teraz już się unormowało, ale butla na noc została ( w wyjatkowych przypadkach cyc) dzięki temu mały bez problemu uznaje butle, a w ciągu dnia jest cały czas na cycu. Czasem jak go zostawiam z babciami to też dostanie Enfamil, gdy nie odciągnęłam na bieżąco. Dobrze toeruje to mleczko. Puszka kosztuje ok. 27 zł. Przy naszym stosowaniu starcza na 2 - 3 tygodnie. Wypija nie więcej jak 100 - 130 ml jednorazowo potrafi na tym przespać całą noc 21 - 5, ale potrafi też obudzić się po 3 h i trzeba nakarmic bo nic innego nie daje rady.

myszenja 82 Skoro Twoi rodzice mieszkają w Kozichłepkach:-D to Ty też wcześniej tu mieszkałaś? Ja mieszkam tu od 1989 roku to może się znamy choć z widzenia. Daj koniecznie mi znać jak będziesz jechać do rodziców, piszę się na wspólny spacer :-) A tak serio dziewczyny z Poznania trzeba coś zorganizować, fajnie by było.

marela jak to? to Twoja mama nie mogła odwiedzić siostry przez 2 m-ce jej pobytu w szpitalu i dlatego mała jej nie poznała??? Dziwne, to że nie można było byc z dzieckiem dzień i noc to wiem ale odwiedzać chyba było można często, dobrze myślę czy jednak się mylę?

dziewczyny moje dziecko przespalo dzis pierwsza polowe dnia a potem nic i po kapieli padl bardzo szybko a ja mialam chwile dla siebie i wiecie co pochodzilam troche po forach (pierwszy raz ) i trafilam na forum o pedofili na NK -to dla tych co maja tam konto, https://www.babyboom.pl/forum/album-rodzinny-f93/pedofilia-na-naszej-klasie-20889/ poczytajcie sobie - mnie to przerazilo, normalnie nie moglam uwierzyc. Niewiem co bym zrobila jakbym znalazla tam zdjecia Alana ;(.
Daltego uwazajcie co wklejacie w folderze galerii.... gole bobaski nie sa wskazane... ja pamietam ze na sierpniowym watku zrobilismy zdjeciowy zamkniety, wiec nikt po za mamami z sierpnia 06 nie moze ich ogladac.

mysza m czasami moze uczulac cokolwiek jesli zjemy tego w za duzej ilosci... a jakie uzywasz kremy? i w czym kapiesz Franka? moze warto zapytac sie lekarza czy nie jest to azs.

Daltego uwazajcie co wklejacie w folderze galerii.... gole bobaski nie sa wskazane... ja pamietam ze na sierpniowym watku zrobilismy zdjeciowy zamkniety, wiec nikt po za mamami z sierpnia 06 nie moze ich ogladac.

mysza m czasami moze uczulac cokolwiek jesli zjemy tego w za duzej ilosci... a jakie uzywasz kremy? i w czym kapiesz Franka? moze warto zapytac sie lekarza czy nie jest to azs.

wiecie ja nawet małemu nie robię fotek nago co to za pamiątka dzieci potem się wstydzą jak są strasze i niszczą takie zdjęcia, sama po sobie mogę tak powiedzieć choć mama mi nie robiła ale gdyby takie były to napewno bym zniszczyła

No i mojego Malca znow wysypalo :-( tym razem nie buzia a kazde zgiecie (lokic, nozki, przeguby i kazda faldka) jest czerwone:-( a w okolicy kolan i lokci ma szorstka skore i caly robi sie przesuszony i szorstki. Nie jem juz nabialy z 2 miesiace, ani pomidorow, bananow, jaj, ryb, czekolany, orzechow, cystrusow, truskawek nic z tych rzeczy. Nic nie wprowadzalam nowego do diety i nie zmienialam plynu do prania, swoje ubrania tez piore w lovelii.
Kochana mojej kolezanki corka ma dokładnie takie same objawy, krostki w zgięciach w fałdkach i ją swędzi pojechała do karpacza do kliniki alergologii i wyszlo ze ma Atopowe zapalenia skory.

reklama
nie przejmuj się... Mój Mikulec też tak ma...smaruję mu tto kilka razy dziennie Oilatum w kremie lub Emolium... jeśli jesz pieczywo to uważaj... białe jest smarowane jajkiem, a niektóre ciemne pieczywa maja w sobie kwas mlekowy - zwracaj uwagę na skład. Ja juz sie kilka razy na tym przejechałam :sorry:

zapomniałam dodać że Miki już się przekręca z pleców na brzuch i odwrotnie... ale z brzucha na plecy lepiej mu wychodzi hihihi:-p
ach i jeszcze dzwigamy już główkę do przodu <jupi>:-D

i jeszcze pytanie:
Czy wasze pociechy też są tak za wami? mój to maminsynek jest... choć na krok odejde to kwęczy, a jak go J lub ktoś inny na rękach trzyma to mały patrzy na mnie jak w obrazek hehe:-D

Ostatnia edycja:
Do góry