reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie
moj Krzysio w koncu dzisiaj po tygodniu przerwy zrobil kupke noramalna znaczy się taka jak zawsze :)
dzisiaj pierwszy raz probowalismy soczku jabłkowego kupilam taki gotowy gerbera i smakowalo mu :) tak smakowalo ze wypil go z butelki i nie protestowal ze butelka :)
a wczoraj wieczorem dalam mu do polizania na lyzeczce odrobinke miodu i jak to mu smakowalo dziecko uradowane i sie tak fajnie po tym oblizywał, az cudnie patrzec na niego na szczescie zadne uczulenie nam nie wyskoczylo :)
a jutro bedziemy probowac soczek marchewkowy dostalismy pare marchewek od mojej siostry z ogrodka
ale moj maluch cos nie bardzo chce zasnac dzisiaj wieczorem jakis marudny, znowu mnie dopada chec zeby zakupic mleko i na noc probowac dawac mu butle
i chyba wychodzą nam ząbki na dole bo ma takie dwie biale kropeczki i one coraz wieksze sie robia i wydaje mi sie ze pod palce czuc cos twardawego moja mama jak sie przyjrzała temu to mowi ze to ząbki a od soboty mlody slini sie jeszcze gorzej niz do tej pory bylo, tak mu cieknie ze chwila moment i ma calą koszlku mokrą

reklama
a moja dalej marudzi.
juz nie da się jej położyc na pleckach do snu, od razu przekręca się na brzuszek i dawaj sie bujać do przodu i do tyłu. a wkurza się przy tym, hoho. widać, że chce do przodu ruszyć, ale jeszcze nie opracowała odpowiedniej metody, hehe. jeszcze rączki za słabe...

spała mi dziś 3 razy po pół godziny!! normalnie szok. pewnie dlatego teraz nie może zasnąć, za dużo sie działo i jest za bardzo zmęczona.
no i zważyliśmy ją, bo jakas ciężka nam się wydawała i wyszło 6100. nieźle na marchewkach przybrała, pół kilo w 2 tygodnie! czy to nie za dużo??

czesc:)
widze ze nie tylko z moim wrzaskunem sa problemy normlanie od 3 dni robi taki cyrk ze ja juz sily normalnie nie mam.. caly dzien ja nos na rekach pobudka 6.30 rano i zero spania pada kolo 18 dopiero i caly dzien nos turlaj i nie wiadomo co jeszcze..wózek be, leżaczek be,kocyk be, łóżeczko be, na rekach jak siedzi to be.. jedynie nosic ja na samolot albo stać na balkonie:| szkoda tylko że leje calymi dniami..wrrrr... moja psychika wysiada od jej placzu juz.. jzu nie wime o co chodzi.. ząbki? chyba nie.. brzuszek tez nie.. skok? mozliwe... pociesza mnie jedynie fakt ze nie ona jedyna swiruje...

jesli chodzi o postępy to moge sie pochwalić ze Nadia opanowała już przewracanie w brzucszka na plecy i nawet kilka razy udalo sie jej z pleców na brzuszek.. także musze jej teraz pilnować na kazdym kroku..:)

dziewczyny nie wiem czy juz był ten temat poruszany.. bo jakos rzadko mam czas tu przebywać.. ale co możecie polecic na rozstępy i na "ujędrnienei" biustu bo jak dzis stanelam przed pulką w sklepie to mało oczopląsu nie dostałam.. a kazdy specyfik to ten jedyny idealny i bla bla bla... nie wiadomo jaki rewelacyjny...

milego wiezorku zyczę :)

Tabasia powodzenia ,trzymam kciuki za wyniki. Moja córcia tez coś niespecjalnie ma ochotę na obroty, kilka razy jej sie zdarzyło obrócić ale niespecjalnie lubi to robić, co do ząbków to moja mała tez się ślini i też ma białe kropeczki ale gdzieś w okolicach dolnej 6 może, a ponoć najpierw jedynki wychodzą

wiolonczela42 Tak się zastanawiam skąd pomysł na imię Elena czyżbyś oglądała pamiętniki wampirów? Ja uwielbiam ten serial i też mi to imię bardzo przypadło do gustu. Kto wie może jak Bozia obdarzy nas kiedyś córunią to też będzie Elenka. W każdym razie śliczne imię.:-)

Nasze dziecię może sikać do woli dostał paczkę Dady od jednych dziadków, paczkę Pampersów od drugich i Huggiesy od rodziców także zabezpieczony na dłuższy czas.:-)

Ostatnia edycja:
Witam Was!
Na wstępie ja też jestem za zamkniętą galerią.
Moja Lila mia od wczoraj chyba skok. Wczoraj po południu ok. 17 jak zwykle drzemka i powiem Wam, że spała do 9 rano oczywiście z przerwami na karmienie, a było ich 6 uff...A dzisiaj w ciągu dnia spała może z 1 godzinę w sumie. Teraz już śpi, ale co chwilę płacz. Nie wiem co to. Zwalam na brzuszek, bo dzisiaj znów 5 dzień bez kupki:-(
Może jutro będzie jakiś lepszy dzień. Idę już pod prysznic i do łóżka, bo ledwo stoję na nogach.
Dobrej nocki!

moj pawelek tez ma tak z kupkami, nie robil 6 dni potem byla, potem znow 3 dni przerwy, kupa, no i teraz jest 3 dzien jak znow nie robi kupki, ale nie widze zeby odczuwal to jakos... na piersi tylko tak bywa

za to w nocy dzis dal popalic, pobudka o 23, o 1.30 i potem juz na dobre o 6:szok:
i wlasnie nie wiem czym spowodowane:eek: za to w dzien spi ladnie wczoraj i dzis po 3h, ale teraz jestem na wsi swieze powietrze:tak:

pablo jeszcze sie nie obraca ale sadze ze to bedzie lada dzien;-)

Wiecie co? I ja tez mam dzis troche dosc... Alex juz 5 razy sie obudzil z placzem. Biore go na rece, uspokajam, odkladam, spi, spi i za chwile ryk. Jak nie moje dziecko :eek:
Caly dzien taki jakis dziwny, bardzo malo spal. Ale przy kapieli i po byl bardzo grzeczniutki. Nie wiem czy skok czy zeby :eek: Ale normalnie jestem padnieta, od 7:30 na nogach, jak nigdy. Jednak nie wyobrazam sobie powrotu do pracy i sypiania po 5h na dobe :hmm:

No i nie akceptuje smoczka, nie wiem juz co robic, mamy chyba z 10 roznych smoczkow, a kciuk najlepszy. Nie chce, zeby ssal kciuka :no:

Cześć
Jej a ja myślałam że ja mam tylko tak... moja mała od 2 dni ma problemy z zasypianiem w ciągu dnia i często marudzi...skok czy jak ??!!
U nas mały sukces - kubek niekapek działa - wczoraj i dziś piła i chyba jej sie to podoba bo przy okazji szoruje sobie dziąsełka. Miałam farta że za cenę jednego udało się kupić dwa niekapki LOVI!

CO do zablokowania galerii to jestem jak najbardziej na TAK !
Do miłego:tak:!

Hej Laski.Ponieważ trochę mnie tu nie było,więc muszę wspomnieć,że tydzień temu byłyśmy na szczepieniu.Niunia dzielna,prawie nie płakała(kilka sekund tylko).Troszkę była potem marudna ale bez rewolucji.Ma około 61cm i waży 6600!Kluseczka Mamusi:-)Dziwi mnie tylko,że je mniej mleka niż wcześniej...wypada po 5-6posiłków po 120ml...gdzie wcześniej zjadała 150ml.Cieszy mnie za to,że w nocy nie muszę jej karmić.Przewijam Dage i karmie przez sen około 22 i do 4śpi.Dostaje herbatkę i zyskujemy jeszcze godzinkę lub 2 zanim daje mleko.

reklama
Dzien doberek!
Chyba wszystkie dzieciaczki marcowe takie placzki....Moj juz 3 dzien taki maruda placzliwy, w nocy szczegolnie mi sie to daje we znaki, spie moze lacznie z 4 godzinki....Dzisiaj rano juz od 5 taki halas, ze sasiadka z gory cos chyba protestuje...A co ja mam zrobic z dzieckiem?Najlepiej by go nosic naokolo na rekach, nic innego mu nie pasuje, no czasami sie uspokoi na 10 minut jak go na brzuszek poloze, oglada sobie wtedy wszystko w pokoju...
a moja dalej marudzi.
juz nie da się jej położyc na pleckach do snu, od razu przekręca się na brzuszek i dawaj sie bujać do przodu i do tyłu. a wkurza się przy tym, hoho. widać, że chce do przodu ruszyć, ale jeszcze nie opracowała odpowiedniej metody, hehe. jeszcze rączki za słabe...
QUOTE]
Redan tez tylko zasypia na brzuszku, na pleckach jest wielki placz, a juz tez chce raczkowac, raczki niestety sa o wiele slabsze niz nozki. Ale ma sposob, zeby isc do przodu....przoduje sobie glowka o kocyk jednoczesnie odpychajac sie nogami...cwaniak maly

Do góry