reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Właśnie wróciłam z pierwszego wykładu - zapisałam się na prawko:rofl2: Ciężko to widzę, bo ja się boję jeździć i jestem antytalent, ale moją wielką motywacją jest praca 16 km od Gorlic i świadomość, że przy małym dziecku wstawanie o 5 żeby zdążyć na 6 na bus i wracanie po 16 może nie być najciekawsze:dry:

Marry zaraz sprawdze herbatki, ktore podaje Alkowi, bo ciagle cos mu wychodzi, a nigdy by mi do glowy nie przyszlo, ze w nich moze byc bialko :szok:
Ja mam np herbatkę Humany i na niej jest napisane, że dzieci ze skazą nie mogą jej pić, bo jest słodzona laktozą. Ale np Hipp już można dawać:tak:

no już byłam z nim u pediatry i pepti przepisał,
a on w ogóle nie chce jesc :(
Musisz mu przez jakiś czas mieszać z mlekiem, które pił do tej pory. Np zacznij w proporcji 4:1 (4 starego 1 jedna Pepti) itd.

Ja w trakcie pierwszego okresu byłam okropna. Takie nerwy miałam:wściekła/y::angry:, dobrze, że mój P taki wyrozumiały.
mnie tez przed pierwszym cholera trzaskała ;)
No ja mam nadzieję, że to to. Chyba że po prostu jestem taka cholernie wściekła na wszystko:wściekła/y:

reklama
Cześć :)

My dzisiaj mamy fajny dzionek. Taki leniwy. Franko dzisiaj w nocy pospał od 21:00 do 3:15. Jak sie obudziłam to nie wierzyłam własnym oczom hehe no ale później już nie chciał spać. Pojadł sobie i śmieje sie do mnie i gadać chce. Do łozeczka go dałam. jego pielusie do przytulenia,smoczek a jemu nie pasuje. No to po pół godzinie męczarni do mamy i taty hehe. Tam cycuś do buzi i dziecko w niebie było a mama mogła spać;) I obudziłam sie o 10:00. Cyce pełne mleczka a Franko w najlepsze śpi między nami :)
U nas dzisiaj do 13:00 było pochmurno ale bardzo duszno. Poszliśmy na małe zakupki. Franko już nie śpi na spacerkach. Patrzy na wszystko i się śmieje :)
Dałam mu tak jak pisała któraś z was ta miękką ksiązeczke. Zawiesiłam na macie i jaki szczęśliwy. Dziecka nie było przez godzine:) Teraz mi zasnął po 17:00 i do teraz śpi. Mam stracha co bedzie w nocy ale nie budze go:)

madzia mam nadzieje ze to te potówki i wszystko ładnie zejdzie :)
candy biedny Twój Miłoszek :( sprosob tak jak dziewczynypiszą na spaniu dać mu mleczko albo mieszaj z tym co dawałas wczesniej. Kurcze malutko Ci je bidulek:(
Tabasia nie zazdroszcze Ci tej sytuacji. Szkoda że nie masz nikogo zaufanego do opieki. Pewnie zostanie opiekunka. Mam nadzieje że znajdziesz jakąś porządną:)

dziewczyny życzę wam miłych i przyjemnych dni bo my od jutra na kilka dni wybieramy się do krynicy morskiej eh jak fajnie doczekać się nie mogę papa :)

dziewczyny życzę wam miłych i przyjemnych dni bo my od jutra na kilka dni wybieramy się do krynicy morskiej eh jak fajnie doczekać się nie mogę papa :)
ohh jak Wam dobrze!! Udanego wyjazdu :))) Bawsie sie dobrze!!

Ja tam spędzałam każde wakacje z rodzicami i siostrami jak byłam mała:) ale wspomnienia mi wróciły...aż łezka się w oku kręci :zawstydzona/y::tak:

a mój nawet starego mleka nie chce wiecej niz 50ml :baffled:
zawsze ładnie jadł, i na śpiocha ostatnio po 10 ml wypił w środe idę znów do lekarza,

a żadnej z was dziecko taK mało nie pije? to ile tak piją przeważnie?

yra miłego wypoczynku :)

Ostatnia edycja:
candy: moj pije 6 razy na dobe po 150 ale jak bym mu dawala to i po 200 by wypijal, ale on to zarlok i grubasek, 8 kg ma. jak konczy sie butla to zaczyna plakac, chociaz zaraz mu przechodzi :)

moze cos innego sie z synkiem twoim dzieje, moze jakies badania dodatkowe trzeba zrobic? a moze sprobuj podawac mu juz inne jedzenie - kaszki, sloiczki. moze to mu posmakuje?

ja swojemu probowalam podac jablko ze sloika i wypluwal. ale jak sama sprobowalam, to sie dziwie jak ma dziecko chciec to jesc jak to takie cholernie kwasne. nie mogli ze slodszych jablek zrobic? :)

candy mój kuzyn ma 4 miesięczne bliźniaki, córeczka urodziła się dużo większa od brata i szybko puścili ją do domku (mały musiał być dłużej w szpitalu bo urodził się poniżej 2kg). Marta zawsze przodowała nad Michasiem o jakiś 1 kg, a od 3 tyg. nie wiadomo co się stało z małą nie chce jeść mleka. Na początku jadła coraz mniej, a teraz przez półtorej godziny karmienia (takie cyrki im robi) jak zje 50ml to dużo:-( Próbowali już chyba każdego możliwego mleka i nic, mała krzywi się i nie chce jeść. Przestała im przybierać, tak że brat ją już praktycznie dogonił. Obecnie mają zleconych szereg badań, czekają za wynikami krwi. Także Candy oby u Miłoszka nie było podobnie ale lepiej przejdź się z nim do lekarza.

reklama
Porobiły mu się pod paszkami i brodą odparzenia miała tak któraś z Was u swojego dzieciaczka?Nie ubieram go grubo w samym body śmiga jak jest ciepło-to skąd to dziadostwo?

może niedokładnie wytarłaś go po kąpieli? pamiętam, jak kiedyś O. się darła i tak szybko-szybko wytarliśmy ją i ubraliśmy, a na drugi dzień miała czerwone paszki :(
a pod bródką- może mu mleko zacieka?
bepanthen działa cuda :)

Do góry