reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

nesiaa oczywiście że się zgadzam że Oleńki to fajne dziewczyny :-D

madzia84 będzie dobrze zobaczysz :tak: napewno wszystko przebiegnie pomyślnie, z własnego doświadczenia wiem że dzieciaczkami opiekują sie naprawde świetni specyjaliści i robią wszystko co w ich mocy żeby bylo dobrze ;-) także napewno będzie dobrze i to już ostatnia operacja Bartusia. Wiem że napewno czeka Ciebie wiele stresu, to zupełnie naturalne ale wszystko to minie jak twój synek wróci po operacji i się do ciebie uśmiechnie ( jak tylko do siebie dojdzie ) - wtedy będziesz wiedziała i czuła że wszystko będzie już tylko dobrze :tak:

Spokojnej nocki życze.

reklama
Fiołkowa życzę Ci powodzenia, bo ty ambitna babka jesteś. Ostatnio przejeżdżalam przez Gorlice i jechalam ulica gdzie po jednej stronie bylo dojście do rzeki, a po drugiej bloki, czy ty może tam mieszkasz? tak tylko pytam.

No a my z moim M już raczej podjęlismy decyzję, ze budujemy dom. Jutro przychodzi agentka obejrzec nasze mieskznia, a moi rodzice będą szukac kontaktu z ludźmi, którzy maja koło nich fajną dzialeczke. Także jak dobrze pójdzie to będziemy mieszkać jakieś 17 km od miasta. Jak myslicie czy dobrze robimy? Po prostu stwierdzilismy, że za cenę mieszkania ok. 100 m mozna już miec całkiem fajny domek. A później sprzedaż takiego dużego moze byc trudna.
Poniżej podaję Wam link do projektu, który na razie nam sie podoba:
Projekt domu ALEKSANDRA
Dobra dziewczynki, zycze Wam spokojnej nocki.
Pa!
Ja mieszkam na małym osiedlu przy wylocie na Nowy Sącz, ale ulicy przy rzece tam nie ma, więc chyba nie przejeżdżałaś koło mnie;-)
Dzięki za komplement:-D
A dom świetny! Gdybyśmy mieli kasę, to też byśmy się wybudowali. No, ale M odziedziczy pewnie kiedyś dom po rodzicach, to się tam przeprowadzimy.

dobry wieczór ja dopiero teraz. owlrene jak tam dajesz radę ze swoją trójką :) ? Bo ja w sumie Franka jak bym nie miała i bez zmian większych. madzia84 Bartuś jest silny!!! Wierzę że będzie dobrze. Myślę o Was cały czas kochana!!! A ja tak zapisałam się na terapię małżeńską z mężem, Witka do poradni psychologiczno-pedagogicznej. Ważyłam Franka w przychodni bo byłam po recepty i wiecie jestem w szoku stukło 8000 :) szok. Teraz lecę was nadrabiać. Dobranoc. p.s. Dziękuję za każde dobre słowo ...
Oby terapia pomogła i oby wszystko u Was wróciło do normy:tak:

A ja tak zapisałam się na terapię małżeńską z mężem, Witka do poradni psychologiczno-pedagogicznej. Ważyłam Franka w przychodni bo byłam po recepty i wiecie jestem w szoku stukło 8000 :) szok. Teraz lecę was nadrabiać. Dobranoc. p.s. Dziękuję za każde dobre słowo ...

świetnie! oby terapia się powiodła!! :-)
a Franek to kawał chłopa! ;-)

No a my z moim M już raczej podjęlismy decyzję, ze budujemy dom. Jutro przychodzi agentka obejrzec nasze mieskznia, a moi rodzice będą szukac kontaktu z ludźmi, którzy maja koło nich fajną dzialeczke. Także jak dobrze pójdzie to będziemy mieszkać jakieś 17 km od miasta. Jak myslicie czy dobrze robimy? Po prostu stwierdzilismy, że za cenę mieszkania ok. 100 m mozna już miec całkiem fajny domek. A później sprzedaż takiego dużego moze byc trudna.
Projekt domu ALEKSANDRA
Pa!

po pierwsze- u nas smoczków dziecko mogło mieć i 5, skoro potrzebuje, to niech używa.
po drugie- super decyzja z budową! :-) my właśnie jesteśmy w trakcie :-) w sumie ulgowo to przechodzimy, bo teść wszystkiego pilnuje, a my ślemy mu kasę ;-) ale nerwy to trzeba mieć stalowe :-) juz sie nie możemy doczekać, kiedy sie wprowadzimy :-)
tak sobie marzę... zima, pełno śniegu, w domu ogień trzaska, lampki na choince, siedzimy sobie w ciepełku we trójkę i pies na podłodze... :-)
albo letni poranek, wszyscy śpią, a ja SAMA JEDNA na tarasie popijam poranną kawkę... :-)

achhh, romarzyłam się :-)

e-kord z domkiem super decyzja :) nie ma to jak wlasny kat, bez sasiadow pod spodem i nad glowa. Domek rewelka, strasznie mi sie podoba :)

madzia ja rowniez trzymam mocno kciuki za zdrowko i operacje Bartusia jak rowniez za Twoja sile, bo dla wielu z nas jestes sila, ktora pomaga nam isc dalej :)

polka84 bardzo zajety i sukcesywny dzien dzis widze mialas, mam nadzieje i bardzo wierze ze terapia wam pomoze, ale przede wszystkim mam nadzieje ze psycholog bedzie w stanie pomoc Wiktorkowi.

ionka ja tez tak marzylam, a teraz nawet nie mam czasu usiasc na tym tarasie :) Nawet sie nie obejrzysz a merzenia sie spelnia, tym bardziej ze wlasnie sa w trakcie tworzenia sie;)

Marciaa wszystkiego naj dla Nikodemka :) My jutro 5 miesiecy, alez to zlecialo.

Jutro wybieramy sie do Bronx Zoo, bo obiecalam Patowi chyba od zeszlego roku, wiec czas dotrzymac slowa. Pola dzis przeszla sama siebie, spala chyba ze 3 godziny w dzien, co sie nigdy wczeniej nie zdarzylo, ale sobie odpoczelam.

wlasnie w TV mowia ze brytyjskie badania pokazaly ze srednio kobieta musi miec sex 104 razy zeby zajsc w ciaze, czyli jakies pol roku jesli kocha sie z mezem okolo 4 rzay w tygodniu.

Zmeczona juz jestem ,ale karmiłam Frytka to i posprzatałam mu klatkę, potem rybki i tak sie na nie zagapiłam i marzyłam o słonecznej wyspie daleko...
ekord domek super bo nie taki najwiekszy a super rozkładowy.
madzia84 kochana ,jestes bardzo zaradna bedąc sama z Bartusiem.On taki pogodny i ze zdjęć nie wyglada na chorego. Zobaczysz, że wyzdrowieje dzięki specjalistom i Waszej miłości, nie bedzie pamietał, to ważne.A nas po to masz:) Aby cieszyc sie wspólnie ładnymi kupkami , a w smutku i trosce, nie byc samej, usłyszec dobre słowo:)zawsze pomozemy:)
Marciaa i Wama dla waszych pociech duzo zdrówka i usmiechu:)
Wiolonczela u nas to samo z usypianiem przy cycuchu:)Ale ja się tym ciesze akurat nie martwię:)
Polka gratuluję samej decyzji o podjeciu obu trerapii .Teraz wytrwałości zycze i nie odpuszczaj:)
Fiołkowa ty juz wybieraj sobie autko:)
Dronka a ja torty sama piekę:)A z kupnych lubie szwarwaldzki, mozna w lodówkach mrozony kupic koło30zł w markecie.2 godziny poza lodówka i jest zajepyszny:)ciemny biszkopt z bitą smietaną i wisniami...
Jeszcze coś miałam skrobnąć
Musze się położyc...ale strasznie leje...
Śpijcie spokojnie moje kobietki

e-kord z domkiem super decyzja :) nie ma to jak wlasny kat, bez sasiadow pod spodem i nad glowa. Domek rewelka, strasznie mi sie podoba :)

madzia ja rowniez trzymam mocno kciuki za zdrowko i operacje Bartusia jak rowniez za Twoja sile, bo dla wielu z nas jestes sila, ktora pomaga nam isc dalej :)

polka84 bardzo zajety i sukcesywny dzien dzis widze mialas, mam nadzieje i bardzo wierze ze terapia wam pomoze, ale przede wszystkim mam nadzieje ze psycholog bedzie w stanie pomoc Wiktorkowi.

ionka ja tez tak marzylam, a teraz nawet nie mam czasu usiasc na tym tarasie :) Nawet sie nie obejrzysz a merzenia sie spelnia, tym bardziej ze wlasnie sa w trakcie tworzenia sie;)

Marciaa wszystkiego naj dla Nikodemka :) My jutro 5 miesiecy, alez to zlecialo.

Jutro wybieramy sie do Bronx Zoo, bo obiecalam Patowi chyba od zeszlego roku, wiec czas dotrzymac slowa. Pola dzis przeszla sama siebie, spala chyba ze 3 godziny w dzien, co sie nigdy wczeniej nie zdarzylo, ale sobie odpoczelam.

wlasnie w TV mowia ze brytyjskie badania pokazaly ze srednio kobieta musi miec sex 104 razy zeby zajsc w ciaze, czyli jakies pol roku jesli kocha sie z mezem okolo 4 rzay w tygodniu.

Wama te badania to chyba mnie nie dotycza,chwila nieuwagi i babelek w drodze:)

A co tam u Ciebie jak,jak Pati i Pola sie chowaja?

dobry wieczór ja dopiero teraz. owlrene jak tam dajesz radę ze swoją trójką :) ? Bo ja w sumie Franka jak bym nie miała i bez zmian większych. madzia84 Bartuś jest silny!!! Wierzę że będzie dobrze. Myślę o Was cały czas kochana!!! A ja tak zapisałam się na terapię małżeńską z mężem, Witka do poradni psychologiczno-pedagogicznej. Ważyłam Franka w przychodni bo byłam po recepty i wiecie jestem w szoku stukło 8000 :) szok. Teraz lecę was nadrabiać. Dobranoc. p.s. Dziękuję za każde dobre słowo ...

Jakos sobie radze szczegolnie ze ostatnio mam do pomocy mame i tesciowa,a jedna chce byc bardziej przydatna od drugiej:):)

Super ze udalo ci sie namowic meza na ta poradnie i mam nadzieje ze oni potrafia pomoc mu z jego problemem.wiktorkowi psycholog tez napewno wiele pomoze

Marciaa i Wama dla waszych pociech duzo zdrówka i usmiechu:)
A dziekuje :) widze ze ktos tam wyzej slucha, bo Polcia i zdrowa i usmiechnieta ;) i oczywiscie wzajemnie.

Wama te badania to chyba mnie nie dotycza,chwila nieuwagi i babelek w drodze:)

A co tam u Ciebie jak,jak Pati i Pola sie chowaja?

A rowniez dziekuje, bardzo dobrze... mocno kochajace sie rodzenstwo, Pata zazdrosc calkiem minela :)
U mnie tez te badania nie sprawdzaja sie, bo obie proby za pierwszym razem ;o)

Lece sie pakowac do tego zoo i spac zmykam, bo jakos ostatnio sie nie wysypiam. Milego dnia wam zycze.

reklama
Witajcie!
Ja jak zwykle późno, no ale dopiero o tej porze mam chwilę dla siebie.
Madzia cała rodzinka trzymamy kciuki za Bartusia i bedzięmy z Wami. Jesteś mega dzielna i twarda!
Mirosia moja Lila robi podobne jak Oluś, ale piszczy i tak. jak byliśmy w Rabce to wydzierala sie ze ho ho. Najlepiej bylo jak spacerowalismy wokół tężni, to ludzie aż się oglądali, a na krtań to bardzo dobrze robi, bo nawet inhalacje grupowe w ten sposob sie przeprowadza, że ludzie maszerują i śpiewaja wdychając solankę.
Fiołkowa życzę Ci powodzenia, bo ty ambitna babka jesteś. Ostatnio przejeżdżalam przez Gorlice i jechalam ulica gdzie po jednej stronie bylo dojście do rzeki, a po drugiej bloki, czy ty może tam mieszkasz? tak tylko pytam.
Dronka ja placiłam za tort jakies 70zł na ok. 20 osob.
Marti mam pytanie bo moja Lila idzie do żłobka czy mozna uzywać smoczków w żłobku. jak moja Pola chodziła to nie potrzebowala, ale Lilka jest malutka i jak zasypia to smok potrzebny. nie wiem czy ze względow sanitarnych jest to dozwolone, bo np. inne dziecko może zabrać czy cóś.

Projekt domu ALEKSANDRA
Pa!
oczywiście że mozna używać smoczków:) saon wyparzane, i zawsze jak nie potrzebne to odkładane na półke dziecka-przynajmniej tak jest u nas:) nie ma co sie martwic, panie na pewno dopilnują by wszystko było okey....

a my od wczoraj od popołudnia mamy rzadkie kupki po każdym jedzeniu i ulewamy więcej, dzisiaj przetrzymam ja w domku, tylko że mama może dopiero na 11-12 przyjchać, a my na 9 do pracy, a muszę isć bo mam Patryka na adaptacji(a ranyyy mówię Wam jaki ciężar donoszenia- i w dodatku na rekach nauczony cały czas, ale my tego oduczymy bo nie wyobrażam sobie nosić takiego klocka non stop, a zresztą są inne dzieci)....
miłego dnia WAM życzę, u nas pochmurno, ale najważniejsze że te upały się skończyły bo miałam już dość....

Do góry