reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzien dobry dziewczyny.Nie bylo mnie caly weekend ale mialam bardzo zajety do tego G kompa zasiadl i raczej bylam bez szans.Narazie tylko na jego mamy neta i to slabego,ale moze za tydzien na reszcie tez bedziemy mieli bo biore bezprzewodowy na laptopy.

Cala sobote spedzilam na sklepach.rano z siostra na szmatach(prawie cala szafa juz odnowiona).A po poludniu znowu z G pojechalam na tygodniowe spozywcze zakupy.Wieczorem padlam.Do tego maly juz dwie noce nie spal przez katar.

Za to w niedziele juz od 11 siedzielismy na olbrzymim baseni.Ledwo wyciagnelam ich wieczorem do domu.One uwielbiaja ten basen bo ma kilka roznych rur i wiele innych atrakcji.Ja sie spieklam a i moje dzieci tez nie lepiej,dobrze ze Maksa zostawilam z babcia w domu,ale starszym tez nalezy sie czas od mamci.

Maluchy coraz czesciej mowia mi o zwierzaku.I mam problem bo nie wiem czy to nie za szybko przy Maksie a drugi to taki ze Kubus chce kroliczka,a Karolinka pieska.No i pogodz tu ich.Tzn one sie pogodzily.Doszly do wniosku ze bedzie i to i to:(

Co do zabkow to Maksymilianek strasznie sie meczy od ponad 2 miechow i nic dalej:(

Widze ze czesc z was juz miesko dodaje w zupkach.ja narazie jarzynki tylko no i z mlekiem problem bo maly nie chce slyszec o kaszce wiec tylko czyste mleko wcina:(

Milego dnia zycze:)

reklama
Witajcie:-) ja już od 6.30 na nogach, Franko obudził się dokładnie o 6.25, bardzo nie chciało mi się wstać, ale musiałam:-(mam sporo zaległości w domu, przed 8 Mały zaczął domagać się butli, ale nie zjadł wiele bo zaledwie 130ml, ja chcąc zrobić sobie kawkę włączyłąm gaz pod pustym czajnikiem, zreflektowałam się gdy poczułam "dziwny zapach":zawstydzona/y:dobrze, że nic nie spaliłam....
blu gratulacje Kochana:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie!

Blu gratuluje zabka, oby synek byl w lepszej formie teraz....

marela spoznione zyczonka dla pieciomiesieczniaka!

wczoraj Mlody zrobil rewolucje i nie chcial spac w dzien, padl dopiero o 3 na 1,5 godz....
M juz pracuje, wiec czuje sie o niebo lepiej. Ide, bo Maly sie wlasnie obudzil,
Milego Dnia!

u nas tez chyba juz przebil sie ząbek bo slychac cos cichutko pod lyzeczka i w miejscu dolnej jedynki jest kropka, ale taka biala i wyglada jakby byla na wierzchu, a nie przykryta warstwą naskorka z dziąsła :)

u nas weekend pracowity nawet nie mialam czasu kompa wlaczyc, wykanczamy nasze mieszkanko i byli moi rodzice troche nam pomoc, moj tata z mezem kladli listwy przypodlogowe w pokojach, a ja z mama przywiozlysmy troche rzeczy z naszego poprzedniego mieszkania i umylysmy okna, zostalo sie do polozenia jeszcze listwy w przedpokoju ale to juz mezus bedzie musial sobie sam poradzic, chyba ze sie nie wyrobi do srody to wtedy mu pomoze moj brat bo przyjezdza mi pomoc przy malym, bo w sobote chrzciny

chrzciny mamy na 15 i to jest taka dodatkowa msza specjalnie dla nas smiesznie bo ksiadz jej nie oglaszal wiec bedzie pewno tylko nasza rodzina czyli ok12 osob, nie chcialam bez mszy bo wtedy tak jakos dziwnie mi sie wydaje sam chrzest bez mszy, a dziewczyny mam pytanko ile dawalyscie księzu za chrzest??? ja dalam 300 zl i ksiądz powiedzial ze to bardzo duzo, i tak sie zastanawiam ile ludzie dają ofiary za chrzest, skoro to bylo duzo

dzień dobry dziewczynki,
nocka u nas spokojna, Pola zjadła o 6 rano i pospała do ....... 9 rano, wreszcie się wyspałam. teraz jem śniadanko a moje dziecię urzęduję w bujaczku:)

blu gratki ząbka już na wierzchu:)
też bym chciała żeby wyszedł już a tu ani widu ani słychu. tylko jest cały czas akcja buzia, wszystko co się da to w buzi mamy.

miłego dnia życzę :)

Cześć dziewczyny!

Wczoraj mieliśmy fajny dzień :-) Planowaliśmy wycieczkę na Równicę, ale już przed Ustroniem był taki korek, że szybko zweryfikowaliśmy plany i pojechaliśmy do Cieszyna. Dla nas to w sumie żadna atrakcja, zwłaszcza, że mój P tam pracuje, ale mały był zachwycony. Pochodziliśmy po wzgórzu zamkowym, fajnie było :tak: Potem wstawię zdjęcia.

Szymek od paru dni wyma****e ciągle prawą nogą :-D Jakby sobie jakiś rytm wybijał :-D
Tancerz mały. Tylko nie może przez to zasnąć w dzień. Muszę go utulić. A już tak super zasypiał, bo znalazł swoją pozycję - na boczku.

U nas zapowiada się piękny dzień.

Życzę wszystkim mamom i dzieciaczkom udanego dnia!

Zapomniałam napisać, że my za chrzest płaciliśmy 50 zł.

reklama
Szymek od paru dni wyma****e ciągle prawą nogą :-D Jakby sobie jakiś rytm wybijał :-D
Tancerz mały. Tylko nie może przez to zasnąć w dzień. Muszę go utulić. A już tak super zasypiał, bo znalazł swoją pozycję - na boczku.
Mój też zasypia na boczku :) Ale też ma problemy z zasypianiem, kręci się, kręci i w końcu ląduje na brzuchu i nici ze spania. Czasem się mu uda usnąć przy którymś podejściu, a czasem muszę pomóc ;)

Do góry