reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Witam wieczorową porą

Alanku
-biziak wielki:***********************************
Polka- o jeju ale masakra, dobrze że wszystko dobrzez się skończyło, i że Ty nie spanikowałaś...
My dziś same użędowałyśmy, bo M w pracy, ale pomimo marudzenia mojego skarba był to na prawde miły dzień, dwa razy byłyśmy na spacerku, bo pogoda dziś było superaśna, tylko kurcze mała nie chce jeść;/ na cały dzień w sumie wypiła 500 mleka i troszke dosłownie troszkę zjadła zupki, a i 2 chrupki, i to wsjo:(

Antoni również dzisiaj apetyt słabiutki miał ... rano kaszka kukurydziana później 2/3 zupki i przed kolacją zasnęło Maleństwo. Wyobraźcie sobie moje miłe, że dzisiaj moje dziecko spało niecałą godzinkę (i to w parku) ... <shock !!!> ... nie ma za dużego zapotrzebowania na sen - ledwo obiad ugotowałam i (bardzo oględnie) ogarnęłam mieszkanie. I uwaga ... zasnął w wanience :p heheh rodzice załatwili chłopczyka ;)

Pełza jak opętany - ma nowe puzzle piankowe, szalał na nich od rana :) ... chyba szkoda mu było czasu na sen, skoro taka super zabawa była ;D

Teraz sekunda z cappuccino na BB - poczytam Was dla relaxu :D

a ja dziś bardzo zaskoczona: mała dziś taki apetyt i wiecie co jak byłam rossmanie to kupiłam jej takie kaszki w słoiczkach Hipp na dobranoc. dałam Jej ryżową z gruszką i jabłkiem. wtrąbiła to całe 190 ml + 100 ml herbaty i zasnęła. :) ale mnie moje dziecko zdziwiło bo tak podeszłam do tej kaszki sceptycznie bo wiem że ona gęstego nie zjada a tu taka niespodzianka:) a i w rossmanie kupiłam te pampersy premium care na promocji po 41 zł za 60 szt.

Jutro na cmentarz jedziemy, do mojego ukochanego ojca Adama - to mnich z opactwa tynieckiego, który chrzcił mi Julkę, nam dawał ślub, kochany był a znał mnie od dziecka:) bardzo mi go brakuję a minęło już 5 lat:( najbardziej to żal mi naszych rozmów, potrafiliśmy rozmawiać o wszystkim godzinami.

nie cierpię 1 listopada, bardzo mnie przytłacza to święto :(

witajcie

my dzisiaj po poludniu byliśmy u znajomych na koniec czerwca brali ślub, niestety w Bydgoszczy, ja jeszcze wtedy małego karmiłam cycem i nie mieliśmy możliwości do nich pojechać na wesel, i dopiero teraz udało nam się spotkać, popiłam troszkę winka i wesoło mi :)
dzisiaj pierwszy raz malego nie kapalismy wymylam mu dobrze tylek wacikiem i wodą nogi wsadzil pod kran z cieplą wodą dostal mleczko z kaszka i poszedl spac, jak nam sie sprawdzi ten system to moze przez okres zimowy bedziemy go co 2 dni kąpac, a jak wy robicie z kapaniem??? ostatnio to tylko glowe zaczelam myc mu co 2-3 dni, ale kąpal sie co dzien, no nic zobaczymy jak to będzie
ja dzisiaj małemu uparowałam warzywek i na razie wyszły mi 4 porcje pomidorówki i mam jeszcze zmiksowane ale muszę poporcjować danie z marchwi ziemniaków pietruszki selera burczkow i cielęcinką i odrobina przecieru pomidorowego bo się została od pomidorówki :)

nastawiłam dzisiaj nalewkę żurawinową ale miesiąc musi teraz stać i dopiero wtedy trzeba to przecedzić wiec dopiero za miesiąc poczuje czy jest dobra, ale z przepisu wydaje mi się że powinno wyjść super :)

witam sie i ja
wrocilam do domu w koncu, ale jestem w nim sama, bo moj luby przeprowadza znajomych

ale fajnie obejrzalam mam talent teraz troche na kompa

katrinka7 ja tez sie tak zastanawialam z tym kapaniem, w sumie mowia ze to za zdrowe nie jest... my kapiemy codziennie, po pierwsze pawel uwielbia (w przeciwienstwie do ubierania po, no i w ogole ubierania;-))
po drugie rytual ble ble ble

wlosy tez myje co 3 dni:tak:

a apetyt bez zmian:rofl2:

edit:
dziewczyny a czy wam przez dzieci tez sie tak urwal kontakt ze swiatem?? tzn ze znajomymi itp.????

reklama
My teraz się kąpiemy co 2 dni :) Natalka również uwielbia kąpiele, ale już w szpitalu mówili, że nie zalecają codziennych kąpieli, ponieważ skóra się wysusza, codziennie obmywam małą, a co 2 dzień kąpiemy.

Do góry