reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witam i ja

co do kąpania ja kąpie codziennie, niewiem wychodzę z założenia że sama niewiem ale nie mogłabym kąpać się co drugi dzień więc moje dziecko wymaga tego samego :) no i rytuał, aby wiedział co po sobie następuje, zresztą on tak lubi się kąpać, potem jak go balsamuje i gilam po gołym ciałku że to wielka przyjemność. u nas kąpanie jest na zmianę raz mój M raz ja. :)

jest godzina 9,30 a moje dziecko jeszcze śpi - normalnie meksyk - zaglądam do niego śpi sobie na boczku :)

reklama
Witajcie niedzielnie!

Ja juz nie moge z tymi nockami...raz jest dobrze, raz mi nie spi w ogole...ech

Ja Mlodego kapie codziennie, tez mi mowili co 2 dzien, ale Redan tak to lubi i bardzo sie uspokaja przed nocka. Czasami zrobie mu dzien dziecka jak jest bardzo padniety....

Redan ostatnio tez bardzo placzliwy, pojekuje calymi dniami, wszystko wklada do buzi, nawet rog od kanapy...hehehehe....chce mu ulzyc, to mu masuje dziaselka, bo parcetamol chce tylko dawac raz dziennie, za duzo to chyba niedobrze....

czarnuszka oby chlopaki Ci szybko wyzdrowialy!

Dzisiaj wybywamy na miasto, moze nie bedzie padac caly dzien.

Milej Niedzieli!

edit:Mlody ostatnio tez woli na boczku spac, zasypia na brzuszku, a potem szybko przekreca sie na bok...

Dzień dobry kobitki:)
no i już niedziela i kolejny tydzień się zaraz zacznie, nie wiem jak Wam ale mnie te dni tak szybko mijają nawet nie wiem kiedy.
nocka super, powiem Wam że ta kaszka Hipp w słoiczku to super, mała obudziła się o 8 na mleczko chwilkę pogadała, zjadła i usnęła do 9 :)
teraz dziewczyny na puzzlach urzędują :) a ja śniadanko i obiadek muszę pomalutku szykować. później na cmentarz pojedziemy i na spacerek bo piękne słonko i bardzo ciepło 15 stopni :)
Ja kąpiele urządzam Poli codziennie bo Ona uwielbia wieczorne moczenie :) i oczywiście wieczorny rytuał musi byc zachowany :)

czarnuszka zdrówka dla chłopaków, oby skończyło się tylko na lekkim kaszlu i nie poszło gdzieś dalej.

izka wiesz ty może idź do lekarza bo tak jak pisze Monia my nie wiemy co może Ci dolegać, a jak podejrzewasz ciąże to zrób test i już.

miłej niedzieli życzę :)

Czarnuszka a Ty tak narzekasz na meza, a tu prosze, do dziecka wstaje, remont w lazience robi :-)

dzisiaj w nocy byl dyzur mojego meza, ale do 12 w nocy nie spal , bo go tak cholernie zab bolal, wiec nie mialam sumienia mu kazac wstawac w nocy.

Dziewczyny mojemu dziecku cos sie przestawilo i juz nie chce spac na brzuchu, teraz tylko boczek, ewentualnie plecy.:-D
No po wojnie zawszejest spokój :) u nas w rodzinie to najpierw musze tydzien sie obrażac i robic afery zeby sie poprawilo.

witam i ja

co do kąpania ja kąpie codziennie, niewiem wychodzę z założenia że sama niewiem ale nie mogłabym kąpać się co drugi dzień więc moje dziecko wymaga tego samego :) no i rytuał, aby wiedział co po sobie następuje, zresztą on tak lubi się kąpać, potem jak go balsamuje i gilam po gołym ciałku że to wielka przyjemność. u nas kąpanie jest na zmianę raz mój M raz ja. :)

jest godzina 9,30 a moje dziecko jeszcze śpi - normalnie meksyk - zaglądam do niego śpi sobie na boczku :)
Wow , zazdroszcze . A Ty co tu robisz ? spac uciekaj korzystaj poki mozesz

Witajcie niedzielnie!

Ja juz nie moge z tymi nockami...raz jest dobrze, raz mi nie spi w ogole...ech

Ja Mlodego kapie codziennie, tez mi mowili co 2 dzien, ale Redan tak to lubi i bardzo sie uspokaja przed nocka. Czasami zrobie mu dzien dziecka jak jest bardzo padniety....

Redan ostatnio tez bardzo placzliwy, pojekuje calymi dniami, wszystko wklada do buzi, nawet rog od kanapy...hehehehe....chce mu ulzyc, to mu masuje dziaselka, bo parcetamol chce tylko dawac raz dziennie, za duzo to chyba niedobrze....

czarnuszka oby chlopaki Ci szybko wyzdrowialy!

Dzisiaj wybywamy na miasto, moze nie bedzie padac caly dzien.

Milej Niedzieli!

edit:Mlody ostatnio tez woli na boczku spac, zasypia na brzuszku, a potem szybko przekreca sie na bok...
kiedys ktos mi polecił zeby na zabkowanie dawac dziecku pieluche tetrowa do gryzienia bo ona taka szorstkawa i masuje

Dzień dobry kobitki:)
no i już niedziela i kolejny tydzień się zaraz zacznie, nie wiem jak Wam ale mnie te dni tak szybko mijają nawet nie wiem kiedy.
nocka super, powiem Wam że ta kaszka Hipp w słoiczku to super, mała obudziła się o 8 na mleczko chwilkę pogadała, zjadła i usnęła do 9 :)
teraz dziewczyny na puzzlach urzędują :) a ja śniadanko i obiadek muszę pomalutku szykować. później na cmentarz pojedziemy i na spacerek bo piękne słonko i bardzo ciepło 15 stopni :)
Ja kąpiele urządzam Poli codziennie bo Ona uwielbia wieczorne moczenie :) i oczywiście wieczorny rytuał musi byc zachowany :)

czarnuszka zdrówka dla chłopaków, oby skończyło się tylko na lekkim kaszlu i nie poszło gdzieś dalej.

izka wiesz ty może idź do lekarza bo tak jak pisze Monia my nie wiemy co może Ci dolegać, a jak podejrzewasz ciąże to zrób test i już.

miłej niedzieli życzę :)
Dziękuje , mam tez taka nadzieje ze to nic groźnego. Zwariuje kiedys

heronek a żelu żadnego nie stosujesz? wiesz są też gryzaczki które wkładasz do lodówki i potem dajesz dziecku taki chłodny.

czarnuszka ty nie zazdrość :) bo twoje dziecko chodzi spać o 17 :) a mój wtedy najczęściej budzi się z 2 drzemki, gdyby chodził spać o 17 chyba bym w nocy miała pobudke, poszedł spać ok 21

ja kapalam dziecko co drugi dzien, ale teraz jak mamy ATS, to alergolog kazala kapac raz w tygodniu cale cialo, a codziennie podmywac tylko dupke.
Jak to powiedziala "chora skora nie lubi moczenia".
Co?????????????? Chyba żartujesz????? Serio tak Ci powiedziała??? Pierwsze słyszę, żeby kąpać dziecko z atopią raz na tydzień. Z tego co wiem, to takie dzieci kąpie się latem nawet kilka razy dziennie, bo pot nabardziej podrażnia skóre. Kąpiel powinna trwać ok 15 minut w Emolientach i w 5 minut po kąpieli dziecko powinno być nasmarowane odpowiednim kremem. Ja kąpie Franka codziennie w emolium i skóre ma coraz lepszą. Tylko od czasu do czasu mu coś na nóżce wysypie.
Chora skóra bardzo lubi moczenie w letniej wodzie a nie gorącej i z odpowiednim preparatem do pielęgnacji.

Co?????????????? Chyba żartujesz????? Serio tak Ci powiedziała??? Pierwsze słyszę, żeby kąpać dziecko z atopią raz na tydzień. Z tego co wiem, to takie dzieci kąpie się latem nawet kilka razy dziennie, bo pot nabardziej podrażnia skóre. Kąpiel powinna trwać ok 15 minut w Emolientach i w 5 minut po kąpieli dziecko powinno być nasmarowane odpowiednim kremem. Ja kąpie Franka codziennie w emolium i skóre ma coraz lepszą. Tylko od czasu do czasu mu coś na nóżce wysypie.
Chora skóra bardzo lubi moczenie w letniej wodzie a nie gorącej i z odpowiednim preparatem do pielęgnacji.
no to juz jestem glupia....

heronek a żelu żadnego nie stosujesz? wiesz są też gryzaczki które wkładasz do lodówki i potem dajesz dziecku taki chłodny.

czarnuszka ty nie zazdrość :) bo twoje dziecko chodzi spać o 17 :) a mój wtedy najczęściej budzi się z 2 drzemki, gdyby chodził spać o 17 chyba bym w nocy miała pobudke, poszedł spać ok 21
no ja wlasnie musze jakoś zrobic zeby moje dzieci chodzily spac troszke dluzej, bo jak pojde do tej pracy i bede miala klienkte o 17 to kicha bym musiala odmowic. Najwyzej znowu naucze sebka spac w dzien i krystianka poloze ok 15 jeszcze na drzemke tzn tesciowa zeby potem mi nie beczal o 17 ze jest spiacy bo jak spi mi tylko raz w dzien to tak potem jest.

reklama
Do góry