reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
a mój dzieciak ostatnio jest okropnie nieznośny i już cierpliwość do niego tracę strasznie duzo sie drze i nie wiadomo o co, jak mu tylko cos nie pasuje to sie drze, a z tym kąpaniem to wczoraj ladnie zasnął i spalby ladnie całą noc tylko ze jak szlimy spac to zaczelismy z m gadac no i sie maly obudzil i z godzine z nim walczylam zeby zasnął w lozeczku ciagle lazil, potem wzielam go do nas to tez szalal, w koncu sie na niego wkurzyłam i znowu zanioslam go do lozeczka no i zasnął

a u nas z kapaniem ostatnio jest jakas masakra to od jakis 2-3 tygodni tak jest, dopoki siedzi i moze sie sam pluskac to jest wesoly i zadowolony ale jak go tylko zaczynamy myc to jest wrzask, a jak sie go polozy na plecy to jest podwojny wrzask a jak myjemy glowe to jest potrójny wrzask, jakas masakra te kąpanie ostatnimi czasy, dlatego chyba bedziemy sie kapac co 2 dni i glowa tez bedzie co 2 dni myta, widze ze niektore tez stosują ten system i sie sprawdza :) tylek mu tylko dobrze wymyje i nogi pod cieplą wode i tyle bedzie mycia wieczornego, a w nastepny dzien normalna kapiel, mam tylko nadzieje ze te krzyki mu w koncu przejda

czy jeszcze jest jakies dziecko bez ząbka, czy tylko my nie mamy ząbków??
Mycha moj sebki ma 2 lata i jak mam go kąpac to jest koszmar kiedys to byl w niebie jak sie kapal a dzisiaj jezeli siedzi w wannie i ma autka to ok ale jak mam mu myc glowe i jego calego to taki krzyk jakby go ktos ciął nozem na zywca :/ i tez mam nadzieje ze kiedys to sie skończy

myszowata to ja trzymam kciuki&&&&&& będzie dobrze

ja mam dziś dość mojego dziecka nie dosyć że marudzi dziś okropnie to jeszcze zjadać nie chce. ładnie zjadła tylko kaszkę na śniadanie a reszta posiłków to dramat. teraz wieczorem zjadła kilka łyżek kaszki manny z owocami i wypiła tylko 150 ml mleka z jaglaną kaszką. obiad był bleee, owocki też. jejku czasami mam tego dość.
teraz usypia w łóżeczku ale jęczy i stęka tam okropnie.
mówię Wam czasami to tak szybko wychodzę z siebie :(

a myśmy dziś na cmentarzu byli, dobrze że słonko świeciło :) tylko wiatr wiał okropny ale jak to się mówi coś za coś:) jeszcze tydzień i będzie listopad- dla mnie zawsze to najdłuższy miesiąc. potem święta :) już nie mogę się doczekać choinki, wigilii, całego tego pichcenia w kuchni ...... ale się rozmarzyłam:)

miłego wieczorku życzę
ja to mam wrazenie ze na cmentarzu zawsze wieje i jest okropnie .

Jutro idziemy tzn mielismy isc z sebkim na bilans dwulatka ale pewnie pojde do dzieci chorych :(
Lece mamuśki sie polozyc, mlody usnal niedawno , cos nowego hehe.
Dobranoc

Marciaa masz rację tylko nigdy nie wiem czy Mały mi akurat nasiusia do tego woreczka w tym momencie kiedy będę chciała...to jest ten ból, że raz się uda a raz nie....

Dziewczyny my sie juz meczymy z zebami 4 miesiac, wyprobowalam rozniaste rzeczy - gryzaki sa bleee, szczegolnie te z woda(czy czyms tam)w srodku, sa za miekkie. Redan musi gryzc cos twardego jak plastikowe zabawki, lub wlasnie tetre, mam tez dla niego taki material(tylko do gryzienia). A zel do dziasel jest takim samym przeciwbolowym jak paracetamol np. i do tego Mlody szybko go zlizuje, wiec czesto go nie daje tez...Najlepszym ostatnio sposobem sa chlodniejsze napoje i obiadki...

polusia wlasnie, czy madzia sie odzywala?

myszowata kciuki zacisniete!

właśnie Madzia nic nie pisała ale w piątek chyba Wam pisałam że wszystko dobrze :) więc nie myślę żeby coś się podziało bo pewnie by dała znać.

reklama
Do góry