reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kochane witam !!!
Mam nadzieje że wreszcie wrócę do Was :)
Pogrzeb, Komunia wszystko ostatnio zajęło mi czas :(
U nas ok.
Dzieci zdrowe, opalone, uśmiechnięte :) :)
Dziś było tak gorąco że szok. Franko od 16.00śpi. :) wykończony. Obudził się na ćwiarteczke he he manny :) :) 250ml czyli.
Ja zabieram się za szycie a potem kąpiel i spać. Może ręczne pranie bo rewelacja ciuchów w lumpku nakupiłam :) :)
Miłego wieczoru. U nas u całej trójki obcinanie paznokci bez problemu :)

reklama
Witajcie :-)
kalisa ja młodemu obcinam jak pije mleko. U nas się to sprawdza.
myszowata w takim razie lece na ts. Oby ząb doszedł do zdrowia :-)
polka wracaj wracaj! Buziaki
ionka dziwna ta lekarka. Dobrze, że poczytałaś ulotkę.

U nas dobrze. Mamy kolejnego ząbka (to już komplet jedynek :-)) Dzisiaj przyjechała ciocia o której Wam pisałam. Jutro jak zwykle w piątki wolne od żłobka i jedziemy do aquaparku. Ja to już jak prawdziwy waleń wyglądam :-D

Wyobraźcie sobie, że poniosłam klęske w starciu z moim dzieckiem, przy obcinaniu paznokci :/ nie pomogło nic... tak wyrywał nogi, że nie byłam w stanie ani na 2 sek utrzymać mu w bezruchu, musze razem z mężem to zrobic, tak żeby przytrzymał mu nogę, bo juz mu mega długie urosły :/:/
ionka nie poważna ta lekarka:/ trzeba być czujnym na każdym kroku...
ramari na pewno bardzo uroczy "waleń" :):)

Kalisa - a nie lepiej na śpiocha mu obciąć? Nie boisz się że będzie miał później lęki przed obcinanie, jak to będzie tak wyglądać?
Ostatnio obcinam i Filipkowi i Wikuni cążkami paznokcie. Jakoś im się łamią przy obcinaniu nożyczkami. A próbowałam już 4 różnych modeli. Cążkami idzie mi szybciutko. A Filipkowi to dopiero jak miał 2 latka to obcinałam nie na śpiocha pazurki, bo tez sobie nie dawał. Teraz to uwielbia.
Ramari - super wypad Wam sie szykuje. Duży macie Aquapark?

Witam

Właśnie wypiłam kawkę i zasiadłam do kompa :):)

mrozik
ja też wcześniej obcinałam na śpiąco, ale jakiś czas temu zaczął mi sie budzić od razu jak brałam nóżke do ręki, tak jakby Go to łaskotało :( masz racje boje się tego, żeby nie miał urazu do obcinania paznokci, ale nie mam innego wyjścia :( musze mu jakoś obciać bo już mu sie łamać zaczynaja takie są długie

Ja też tak miałam z Wiki. Możesz spróbować, może u Was poskutkuje. Właśnie ostatnie obcinanie pazurków u nóżek było ze 2 tygodnie przeciągnięte, bo co wzięłam nóżkę, to ja wyrywała i sie przebudzała. Ale wzięłam kocyk i przez kocyk stópkę złapałam. Czasami zabierała, ale udało sie obciąć. Wiem że może u Was nie zadziałać, ale może warto spróbować?

dzień dobry dziewczynki :)
nic nie przespana - miałam straszne koszary - Julka stała u mnie nad łóżkiem w nocy bo przyszła do nas ja się wystraszyłam okropnie że ktoś stoi nad łóżkiem - ona się wystraszyła bo ja zaczęłam panicznie krzyczeć- Julka poszła spać a ja nie mogłam usnąć do rana ze strachu.
dziś u nas w Krakowie noc muzeum więc mamy z Julką plany zaliczyć kilka min. farmacji, archeologiczne , starego teatr a resztę to zobaczymy jak będzie ze zmęczeniem :)
udanego dzionka życzę :)

polusia, no to się postraszyłyście obie ;-) pewnie nie było Ci do śmiechu, ale wybacz, jak czytałam, to się śmiałam :-)
kalisa, mrozik, kiedyś też próbowałam obcinać Olci paznokcie na śpiąco, ale u nas od razu był wielki wrzask...

noc u nas znów ok, Ol jak na razie nie kaszle, katarku tez raczej nie ma :-) jakby się rozpogodziło, to idziemy używać piaskownicy :-)

Witam się i ja!
My już po spacerku. Jest tak gorąco, że o 9 już trudno było wytrzymać:( Teraz będzie drugie śniadanko i mam nadzieję drzemka. A ja skończę gotować kapuśniak.
Polusia fajne macie plany na noc. Udanego zwiedzania.
Kalisa oj uparty ten Twój Filipek:) Ja bym się bała obcinać podczas snu bo Ola na pewno po pierwszym dotknięciu stała by na równe nogi:p Lubi się kąpać?? Może w wannie jakoś się uda?!:) Powodzenia.
Miłego dnia!

reklama
ja zawsze tylko na spiaco obcinam , tak sie wierci ze nawet u rak nie da normalnie a co mowic u nóg ;) i tez noge trzymam przez koc bo inaczej zabiera , choc latwo nie jest i sie nawet przebudza ale innego wyjscia nie ma ;)

u nas jeszcze piekna pogoda , zazwyczaj siedzimy na dworze, choc wczoraj babcia zabrala go na spacer po poludniu no i wyladowali w kosciele na majowce , mamy kosciol okragly wiec duzo jest lawek z przodu i siedzieli gdzies w pierwszym rzedzie przed nimi przechodzil ksiadz a Alan na caly głos " dziadzia " . az sie zatrzymal ;) jakbym to ja z nim byla to bym sie chyba pod ziemie zapadla;)

polusia- super plany na nocke oby Was ju nikt nie straszył ;)

Do góry