reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny czy tez macie wrażenie że wasze dzieci zatrzymały sie w rozwoju...tzn już niczym Was nie zaskakuja:dry: Qrcze ja mam wrażenie nawet ze mala przestlaa mówic AGU:baffled: wczesniej to tylko salwe powtarzających sie agu slyszalam a teraz to moze raz dzinnie uslysze jej gruchanie:-( mam nadzieje ze to tylko moje złudzenie:sorry2:

A wczoraj chyba przezylismy efekt uboczny szczepionki bo mala byla obrazona na cyca...Cyc to najwiekszy jej wrog i jakby wygladaly tak moje karmienia ze prezy sie i odwraca glowe od cyca to dawno bylabym na butli wiec rozumiem Was dziewczyny ze zaprzeslayscie karmienie piersia!! Wczoraj przez 12 godz jadla tylko 3 razy co zawsze bylo prznajmniej 6 karmien:szok: a teraz grzecznie leży w łóżeczku i patrzy na karuzele a ja mam wyrzuty sumienia ze sama lezy i ja na necie:sorry2:

reklama
monia, my jesteśmy miedzy 25 a 50 centylem wagowo dla dziewczynek urodzonych miedzy 32 a 37 tygodniem. czyli nie jest źle. ale jakbym wpisała, że Ola się urodziła o czasie to wychodzi jedynie 15 centyl, a wzrost to w ogóle duuuuużo poniżej siatki.
Przy sprawdzaniu wzrostu dzieci na siatkach centylowych najważniejsza jest to aby dziecko na sprawdzanym etapie rozwoju było na tym samym lub zblizonym centylu. Po krótce chodzi o to aby nie było skoków tzn. np. z 3 na 97. Moja starsza córcia jest caly czas na 25 centylu i widzę, ze Lilka zaczyna byc podobnie. Ja tylko wiem, ze lekarze chcieliby aby dzieci na siatkach plasowaly sie wysoko tzn. powyżej 25 i 50. Ale najważniejsze jest to aby nie było duzych różnic.

Myszencja a dlaczego dopiero teraz Cie o tym informują? Tak jak napisała Asia2702 arkusz organizacyjny dyrektor tworzy w kwietniu i maju, a do końca maja ma byc zatwierdzony. U Nas tak własnie było. A tak wogóle co to za d... ten dyrektor, który kobiecie na macierzyńskim likwiduje etat. U Nas dyrektorzy w niektórych szkołach szukaja godzin w szkołach zaprzyjaźnionych, zeby bylo dobrze dla nauczyciela, bo wiadomo że brak etatu to często sytuacja przejściowa. Idź do niego i poproś o poszukanie godzin. Wiem, że w szkołach srednich w moim mieście jest bardzo krucho z młodzieżą, ponoć to jakiś niż i szkoły nie maja pełnego naboru.

monia, my jesteśmy miedzy 25 a 50 centylem wagowo dla dziewczynek urodzonych miedzy 32 a 37 tygodniem. czyli nie jest źle. ale jakbym wpisała, że Ola się urodziła o czasie to wychodzi jedynie 15 centyl, a wzrost to w ogóle duuuuużo poniżej siatki.

moj urodzil sie w 37 tyg i 3 dniu , wiec zaznaczam, ze urodzony po 37 tyg. dobrze robie?

Dronka, moze to tylko chwilowe, aby jutro zaskoczyc Cie na maksa czyms nowym :tak:
A Moj lezy teraz w lozeczku, ja w lozku z lapem i zaglada mi przez te szczebelki i sie usmiecha, chyba go wezme do siebie, bo tez mi go zal :-D

Moniskabe dobrze wpisujesz :tak:

Nikus wdłg pediatry na 90 centylu wagowo:o
a ja widze postepy u Nikolettiego usmiecha sie łapie powoli zabawki wklada rackzi do buzki czasem sie przewroci z brzucha na plecki...gorzej nadal z główką jak lezy na płaskim

U nas pomiedzy 75 a 90. Dzis sie zwazymy, wiec bede wiedziec dokladnie. Wzielam Mlodego do lozka, jest w siodmym niebie :-D Ja to bym jeszcze pospala chwile, bo do tej kliniki dopiero na 11:40. Chyba zaraz usnie, bo cos mu sie ziewa... ;-)

reklama
myszencja wspolczuje bardzo...ja tez nie wiem jak z moja praca, ja raczej bede szukala czegos nowego, lepiej platnego....

U nas maly znowu wariuje...piszczy az w uszach dzwoni, to juz 4 dzien taki, moze jakis skok ma czy co...Teraz M przejal, bo ja juz wysiadam...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry