reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

jedyne co to ograniczam sie ze smazonym na oleju, tzn jem tylko raz na tydzien, bo ostatnio po nalesnikach maly mial problemy z brzuszkiem...

a jak mozna wytrzymac tylko na ryzu i kurczaku?jak mama zestresowana z powodu diety, to tym bardziej dziecko...

reklama
My pewnie jeszcze z miesiąc pojeździmy gondolą, bo Adaś już z niej wyrasta pomału.

no to Adasie to wielkie chlopaki :-) Mojemu tez daje miesiac jeszcze w gondoli :-) Tzn. jeszcze przez meisiac jestem u rodzicow wiec nie mam wyjscia i nawet jak sie nie bedzie miescil za dorbze to musi jezdzic...
Ale jak wrocimy do domu to od razu spacerowka - starszy tez jezdzil w spacerowce rozlozonej na plasko jak mial 3 miesiace bo tez tak rosl.

Nie sprawdzalam tych siatek centylowych bo nie mam pojecia ile Adas wazy i jaki jest dlugi, ale patrzac na niego to zarowno wzrost jak i waga oscyluja kolo 90 centyla :-) Po bracie idzie :-D

neska11 dobrze ze zmalym wszystko dobrze...

A my na siatce dobrze, wzrost i waga na 75 centylu, tylko, ze maly mial bardzo duzy skok z 10 (1 miesiac) do tych 75 w 2 miesiacu...Lekarz go widzial wtedy wiec chyba nic w tym zlego...I Redan wagowo to maly sie urodzil(3 kg) i pewnie po prostu doganial rowiesnikow....
U nas bylo identycznie! Z tym, ze lekarka powiedziala, ze przybiera ZA SZYBKO. Ale teraz luzik, karmienia mu wyregulowalam i jest idealnie :-)

Neska, co za koszmar musieliscie przezyc :-( Strasznie wspolczuje, najgorsze co moze byc, gdy dzidzius choruje. Duuuzo zdrowka zycze i trzymam kciuki, aby wszystko bylo dobrze :tak:

Moj tez ledwo w gondoli sie miesci, a spacerowke mamy kubelkowa, wiec chyba bede musiala kupic inna...

W Polsce panuje przekonanie, że karmiąca matka może jeść tylko ryż i kurczaka. Pewnie to dobre dla figury - jedyny plus ;-)

Edit: Oczywiście jak dziecko ma alergię, to jest inna bajka :tak:
Ano racja. Jak po porodzie w szpitalu zapytalam co moge jesc karmiac cycem, to laska mnie nie zrozumiala, o co mi chodzi :-D Dopiero jej wytlumaczylam jak jest w PL, to powiedzala, zebym tylko uwazala na kapuste i straczkowe. Po czym na obiad wszystkie babki dostaly kawal miecha, ziemniaki i... groszek :-D

Hej mamuśki, nie wiem co się dzisiaj dzieje ale córcia w ogóle spać nie chce i marudzi :/

Dostałam smsa od Madzi i Bartusia.

Hejka. Co tam u Was mamuśki? Bartuś ma dwa razy na dniu ćwiczenia. Ma słabe napięcie mięśniowe prawej strony czyli stymulacja rozwoju. Jest niespokojny przy ćwiczeniach ale jest silnym chłopczykiem i daje dobie radę. Pozdrawiamy.

My mamy 2, ale zmienie wkrotce na 3, tak jak zalecaja :happy:
No i tym niekapkiem zaintrygowalas mnie Ionka :tak: jakiej firmy?

Wiecie co? Wkurzaja mnie te butle aventu, no schodzi ta podzialka jak nic! :wściekła/y:
A sa na pewno oryginalne! Nie wiem jaka jest przyczyna, myje je normalnie, sterylizator tez mam z aventu, wiec o co chodzi? :crazy:
z buteleczek LOVI tez schodzi podzialka :eek:
Ja jem wszystko i uważam że wszystko można ;)
zazdroszcze :-D
koza, ja tez sie zastanawiałam nad tym i nawet mówiłam, ze nie będe wywalac kasy na nowe smoczki. ale jak mała się wkurzała, po pół butelki wypijała, cała zdenerwowana i zmeczona ssaniem, to kupiłam 2 smoki na próbę. no i naprawde jest różnica! teraz ciągnie jak smok, tylko bąbelki uciekają. tak samo piła kiedys na początku z "1".
hmmm.. to moze dlatego moj maly niebardzo cos ostatnio chce pic herbatke... hmm... bo mamy 1.
a ja nie jem prawie nic:/ bo moj ma alergie na wszystko, co chwile go wypryszcza:/ tylko jem ziemniaki, drob, troche wieprzowiny, ciemne pieczywo, dzem porzeczkowy, makarony:(
witam w klubie. Ja rowniez ze scisla dieta.
Ano racja. Jak po porodzie w szpitalu zapytalam co moge jesc karmiac cycem, to laska mnie nie zrozumiala, o co mi chodzi :-D Dopiero jej wytlumaczylam jak jest w PL, to powiedzala, zebym tylko uwazala na kapuste i straczkowe. Po czym na obiad wszystkie babki dostaly kawal miecha, ziemniaki i... groszek :-D
niby mowia zeby nie dawac ogorkow kiszonych bo brzuszek moze bolec a u nas co ? po porodzie dostalam zupe ogorkowa.

U nas bylo identycznie! Z tym, ze lekarka powiedziala, ze przybiera ZA SZYBKO. Ale teraz luzik, karmienia mu wyregulowalam i jest idealnie :-)

Neska, co za koszmar musieliscie przezyc :-( Strasznie wspolczuje, najgorsze co moze byc, gdy dzidzius choruje. Duuuzo zdrowka zycze i trzymam kciuki, aby wszystko bylo dobrze :tak:

Moj tez ledwo w gondoli sie miesci, a spacerowke mamy kubelkowa, wiec chyba bede musiala kupic inna...

Pawelek tez juz ledwo sie miesci, a spacerowka kubelkowa :eek:

heh ja na diete nie narzekam :-) Chudne w oczach bez glodzenia sie, jem po prostu zdrowo i w malych ilosciach, ale czesto:-)

Dziewczyny wiem, ze jak sie karmi cycem to nie ma koniecznosci podawac nic dodatkowego do picia, ale w te upaly to ja nie moge sie z domu ruszyc, bo maly caly czas sie domaga picia. Nie mowiac ze na spacerze rowniez, a ja nie lubie wystawiac sie z cycem nigdzie.
Mam pytanie: lepiej podawac wode czy herbatki? I jesli herbatki to jakie? A jak wode to mineralna, ale gotowac ja czy juz nie?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry