reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczyny,

kurcze ale miałam ostatnio dni... dwa razy pod rząd - wieczorem - rozbolał mnie brzuch - ale tak bardziej żołądek... i ciśnienie miałam niesamowite :szok: wczoraj np. 157/120 ehh
kurcze przeszło ale się najadłam strachu, że hej...

coraz bardziej bym chciała już to mieć za sobą, bo widzę, że moje ciało ledwo już wytrzymuje takie obciążenie..:-(

ide was nadrobić...

to rzeczywiscie musialas miec ciezko, takie cisnienie! ale widze ze ty tez juz zaczelas 40 tydzien wiec juz bliziutko:tak:

kurka tez jakos dzis jestem jakas nieteges,
ta pogoda zmieniajaca sie daje nam chyba we znaki...

reklama
U mnie nocka w miarę okej, wstawałąm tylko 3 razy:) Idę zaraz prać pościel, potem mycie podłóg, a wieczorem zakupki
Mam ochotę zrobić te piersi z kurczaka co kiedys polecałyście, tylko gdzie to jest? Moze znajdę

hmmm.ale które piersi, bo chyba było kilka przepisów

Mag , ten Twój lekarz jakiś dziwny, nie sprawdził jak mały ułozony?

no nie własnie:-(

czyli jednak lepiej rodzić w 38 tygodniu:sorry2:
biedna Monia, jak przeczytałam o poranionych piersiach, to aż mnie moje zaczęły boleć:dry::dry::dry:

oooo...i jeszcze mrozik w szpitalu
niedługo nikogo na forum nie będzie

Witam dziewczyny.
A ja taka dzis "rozlazla" jestem. Nic mi sie nie chce, rano bolal nie brzuch tak jak na okres ale juz mi przeszlo. A teraz ledwo siedze przy tym kompie i chyba sie zaraz poloze.

Dziendoberek!

Neska moj gin tez na urlopie, moze razem sie wybrali hihih :)))

mój też idzie na urlop ...właściwie to chyba już poszedł...i nie będzie go do 23.marca - więc po śliwkach...bo ja mam termin na 10 :angry::angry::angry:

i ja się witam :)

czasami chciałabym znać godzinę i dzień porodu a czasami nie, i tak w kółko. taki urok :)

ja nockę mam dobrze przespaną, wczoraj dopadały mnie jakieś bóle brzucha ale nie mam pojęcia co i jak hehe

u mnie troche inaczej... ja to bym chciała tak do wieczora żeby urodzić...a tak już po 20stej jakoś mija mi ochota :laugh2:

po 9tej zadzwonił do mnie J z pracy i po 30minutach wylądowaliśmy na zakupach :laugh2: załatwił transport z pracy więc mam zapas na tydzień, dwa... Oczywiście tym razem w sklepie nie przepuściłam i upomniałam się w kolejce o swoje pierwszeństwo...Zapytałam Pana stojącego przede mną czy mnie przepuści, bo jestem w ciąży ...a on na to: "Proszę Panią tam dalej jest specjalna kasa pierwszeństwa..." a mój J do niego wskazujac na tabliczkę "TUTAJ TEŻ!!" :-p...i koleś ucichł ...i jeszcze jedna Pani mnie przepuściła ...ufff i dobrze bo od wczoraj to nienajlepiej się czuję....i ledwo chodze przez ten ból pachwin.:sorry2:

witajcie
ja dzis bylam w mojej przychodni zaktualizowalam tam swoje dane bo bylam tam u lekarza tylko raz jeszcze jak bylam panną wiec mieli jeszcze moje stare nazwisko, dowiedzialam sie ze mam wybraną położną środkowiskową i dostalam do niej nr telefonu wiec jak wroce juz ze szpitala to mam sie z nią kontaktować a myslalam ze to jest w ich gestii ale niestety trzeba sie upominac
zakupilam reszte potrzebnych rzeczy w aptece nie mieli tylko tam wkladow poporodowych ale to kupie w jakiejs innej przy okazji jak bede w jakims sklepie z apteka
zakupilam sobie tez pizame do porodu jakąs taką zwyklą byle jaką za 25 zł troszke tylko dluga bo do kolan a wolalabym cos tak do polowy ud no ale nie ma takich trudno sie mowi a ciachac i skracac mi sie jej nie chce bo po porodzie i tak pewno wyląduje w smietniku
ide gotowac zupke pomidorowa dzisiaj bedzie
milego dnia

witajcie
ja dzis bylam w mojej przychodni zaktualizowalam tam swoje dane bo bylam tam u lekarza tylko raz jeszcze jak bylam panną wiec mieli jeszcze moje stare nazwisko, dowiedzialam sie ze mam wybraną położną środkowiskową i dostalam do niej nr telefonu wiec jak wroce juz ze szpitala to mam sie z nią kontaktować a myslalam ze to jest w ich gestii ale niestety trzeba sie upominac
zakupilam reszte potrzebnych rzeczy w aptece nie mieli tylko tam wkladow poporodowych ale to kupie w jakiejs innej przy okazji jak bede w jakims sklepie z apteka
zakupilam sobie tez pizame do porodu jakąs taką zwyklą byle jaką za 25 zł troszke tylko dluga bo do kolan a wolalabym cos tak do polowy ud no ale nie ma takich trudno sie mowi a ciachac i skracac mi sie jej nie chce bo po porodzie i tak pewno wyląduje w smietniku
ide gotowac zupke pomidorowa dzisiaj bedzie
milego dnia

U mnie tez dzisiaj pomidorowa:tak:

Kochane czy mogłaby mi któraś z was pomóc i napisać jak cytować kilka osób w jednym poście wiem że któraś już raz pisała ale nie mogę znajść.Ja chyba jakas tępa jestem:zawstydzona/y:

reklama
Ja na dzisiaj łazanki. Robiłam je wczoraj wieczorkiem i oczywiscie K juz musial cos załapac na kolacje hehe.
U nas w szpitalu maz nie musi miec nic swojego dają fatruchy.
Ale wiem ze w Gliwicach to trzeba miec dres i buty na zmiane

Wogóle to ja tez jestem spuchnieta. Nie mam kostek!!!!! co moje łydki zawsze nalezały do najbardziej zgrabnej czesci mojego ciala.!! i nawet jak sie goliłam to dziwne uczucie ,takie nogi jakby bez czucia, jak nie moje :((
No i mam teraz takie fazy ze codziennie sie gole bo jak zaczne rodzic to nie zdaze hehe....

Ccaroline - ja tez dzien w dzien sprzatam myje podlogi i malemu ani rusz wyjsc z brzucha hehe....

Do góry