reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ale sie zdenerwowałam na moją tesciową, krzysio juz 4 dzien nie robi kupy juz mu sie tak zdarzalo nie raz ale wydaje mi sie ze od dwoch dni jest przez to troszke niespokojny, choc nie wiadomo bo moze przyczyna byc inna, brzuszek ma miekki, a tesciowa nic tylko zeby mu mydelko i sztucznie te kupe pobudzic, i ze on za malo pije, maly jest tylko na cycku daje mu codzien troszke wody albo herbatki ale on nie toleruje butelki wiec daje lyzeczka na początku pare lyzeczek lyknie ale potem jest wrzask i boje sie zeby sie nie zachlysnal wiec idzie dalej cycek on zawsze kupki robil luzne wiec zaparc nie ma, pewno sie na mnie zdenerwuje bo powiedzialam jej ze ja bede decydowac co moje dziecko bedzie jesc i pic, a w nosie to mam co sobie mysli ale juz mnie wkurza ze sie tak wtrąca, mojej mamie opowiadalam jak jest z Krzysiem i nic nie mowi, a ta tylko by go do lekarza wysylala bo troszke zaplakal, przeciez to normalne ze dziecko czasem placze inaczej mowic do nas nie potrafi jeszcze wiec jak cos chce albo mu zle to placze

reklama
Katrinka nic sie nie martw, przeciez dziecko na piersi moze nie robic kupy i dwa tygodnie!!! A tesciowa niech se sama mydlo w cztery litery wklada :baffled: sorry, ale wymyslila!

A ja bylam dzis w firmie i ku mojemu zdziwieniu strasznie milo mnie przywitali i pytali kiedy wracam i ze sie bardzo ciesza :szok::szok: Dostane kontrakt najprawdopodobniej do konca roku i mam nadzieje, ze moje stanowisko z przed ciazy. No i egzamin zdalam :-)
Najprawdopodobniej pojde na wieczory, wiec luz, M do 16, a ja od 16:30 jakos :-) a jak nie to weekendy.

Wiecie co? Wczoraj mialam chwile zwatpienia z nauka samodzielnego zasypiania, a dzis Alus plakal doslownie 3 minuty i zasnal :szok: Troche go musialam poklepac i pospiewac, ale i tak jestem w szoku, ze tak szybko :-) Do tego jeszcze chyba w koncu znalazlam dla niego odpowiedni smoczek. Przetestowalam wiele i kazdy byl beee. Teraz z powrotem wrocilismy do tych ortodontycznych i chyba sie dziecku spodobalo :-) Wole, zeby doil smoka niz kciuka (a z tym drugim sie ostatnio nie rozstaje :sorry:).

Dziewczyny jak myslicie, czy przez nutriton mleko moze byc bardziej tresciwe, sycace i zapychajace? Bo tak sie zastanawiam... Mi sie wydaje, ze nie...

katarinka ja mam to samo z babcią.MASKRA

ostatnio maly byl troche marudny wiadomo kazdy moze miec gorszy dzien i ona stwierdziła ,ze bolą go plecy bo w ten dzien wiezlismy go w foteliku autem,i takie foteliki sa do de i powinnam malego wozic w tej wkladce do gondoli(nosidelku) i trzymac na kolanach.Wlos sie jezy na glowie,nie po to kupilam dziecku fotelik za 900 zl by tereaz wozic go w nosidelku.Ale babcia zna sie lepiej wkoncu 3 dzieci wychowala.I tylko maly zakwili i juz ze go cos boli,ze na pewno brzuszek .MASAKRA

Ja tez mam wkladki Aventu bo tez zaczelam bankrutowac ;)-szczególnie w nocy:-)

Co do babć to i ja witam w klubie :-D
Też mam najlepiej wozić na rekach bo fotelik niewygodny :wściekła/y: a druga jak tylko troszke zapłacze to kaze leciec do lekarza a sama chodzi po aptekach i pyta co podac :wściekła/y: , mnie to wkurza, bo jak ja podalam espumisan to tekst po co go podaje itp , a jak pojdzie od apteki i sie wypyta to kaze dawac i jeszcze inne leki :wściekła/y:, a mi nie wierzy .
Nieraz to mam wrażenie że traktują mnie jakbym jakaś ciemna była - a te ich poglady sprzed 50 lat już mi bokiem wychodzą :wściekła/y:, ale nie ma co sie denerwować - widocznie taka ich rola :-D, mam tylko nadzieje że ja bedę inna :-D

tabasia a moj tez ma sklonnosci do ciągnięcia palucha, zawsze jak przyuważe to mu wyciągam i daje smoczka, ale zdarza mi sie przegapic np dzisiaj zostawilam go w lozeczku i sobie gadal do zabawek i karuzeli a potem sie tak cicho zrobilo ja zaglądam do dziecka a on w najlepsze spi i ciumka kciuka wiec mu wyjelam kciuka i przykrylam kocykiem na szczęscie sie nie rozbudził :)

dzięki za wsparcie dziewczyny :)

Wezcie przestancie, bo my lecimy na 3tyg. do PL i boje sie, ze ja to tam sie z wszystkimi pokloce :wściekła/y: Bo tylko JA wiem co dla mojego Dziecka jest najlepsze i tej wersji sie bede trzymac!!! ;-);-);-) A tak na powaznie, to nie cierpie jak ktos wtyka nos w nieswoje sprawy, a tym bardziej w wychowywanie nieswoich dzieci!

Katrinka nic sie nie martw, przeciez dziecko na piersi moze nie robic kupy i dwa tygodnie!!! A tesciowa niech se sama mydlo w cztery litery wklada :baffled: sorry, ale wymyslila!

A ja bylam dzis w firmie i ku mojemu zdziwieniu strasznie milo mnie przywitali i pytali kiedy wracam i ze sie bardzo ciesza :szok::szok: Dostane kontrakt najprawdopodobniej do konca roku i mam nadzieje, ze moje stanowisko z przed ciazy. No i egzamin zdalam :-)
Najprawdopodobniej pojde na wieczory, wiec luz, M do 16, a ja od 16:30 jakos :-) a jak nie to weekendy.

Wiecie co? Wczoraj mialam chwile zwatpienia z nauka samodzielnego zasypiania, a dzis Alus plakal doslownie 3 minuty i zasnal :szok: Troche go musialam poklepac i pospiewac, ale i tak jestem w szoku, ze tak szybko :-) Do tego jeszcze chyba w koncu znalazlam dla niego odpowiedni smoczek. Przetestowalam wiele i kazdy byl beee. Teraz z powrotem wrocilismy do tych ortodontycznych i chyba sie dziecku spodobalo :-) Wole, zeby doil smoka niz kciuka (a z tym drugim sie ostatnio nie rozstaje :sorry:).

Dziewczyny jak myslicie, czy przez nutriton mleko moze byc bardziej tresciwe, sycace i zapychajace? Bo tak sie zastanawiam... Mi sie wydaje, ze nie...
Ja też wyciągam łapy z buzi i daję smoka. Moja kuzynka ssała kciuk do 18 albo i dłużej:eek:

Coś z tym Nutritonem musi być, bo Kuba teraz zostawia po 50-60 ml i w ogóle muszę go pobudzać, żeby ssał. Ale je mniej i szybciej jest głodny, bo wcześniej jadł 180 co 3 godziny, a teraz po 2-2,5 jest głodny.

No ja to ręcznie też radzę sobie ok bo jak czasem gdzieś jedziemy i zapomne laktatora to 100ml lekko ale są chwilę że 50ml bez mojej pomocy wyleci z jednej piersi kiedy już pora na odciąganie i wtedy tylko podkładam pojemniczek pod pierś i sobie tak leci :)

Kobito szacun !!!!!!!! :-D

Witam się wieczorową porą;-)

Za nami cięzki dzien. Byliśmy na szczepieniu. Niestety miał temperaturke podwyzszoną. Dałam mu Paracetamol 50mg w czopku, ululałam, w końcu coś zjadł bo wcześniej ryk i nic więcej. Teraz śpi od 20:30. Dzisiaj go nie kapałam a staram się codziennie. Bardzo lubię tą chwile. Jakoś tak hehe

Franko był zwazony i mamy na liczniku 6230g :tak: Jestem bardzo zadowolona. Niestety ile ma cm nie mam pojecia bo zapomnialam sie upomniec;-) Jaki czas temu ja równiez odkryłam ze uszczęśliwia go widok malego Bąbelka w lustrze hehe patrzy i się śmieje. Najbardziej martwi mnie fakt że z wielką uwagą przygląda się fajce wodnej mojego męża. Ehh mam nadzieje ze tot ylko ze względu na jej kształt a nie z powodu tego co mozna z nią zrobić hehe

reklama
Blueberry dzięki za sugestię dotyczącą jadłospisu :) ja sie głowię i głowię, jak teraz dzień z jedzeniem ułożyć, bo przez te papki mi sie rozwalił :( a miałam wszystko obcykane... czyli kaszki na razie dawac nie będę... a mleko bezpośrednio po obiadku/deserku czy odczekać???????? aaaaaaaa nie mam pojęęęęęęęęęęciaaaaaaaaa :(

Tabasia- gratuluję zdania egazminu :)

dziewczyny- wiadomo, że teściowe wiedzą najlepiej :/ dzis swoja uświadomiłam, że Olcia wcina papki, a ona jak to??!!??!! ze zgrozą. no normalnie, mówię, że lubi itp. a co ja daję???? przecież to trzeba odpowiednie, nie bylejakie!! więc jej powiedziałam, że daję schabowego i bigos.
o dziwo, moja babcia ma jakies nowoczesne podejście: nie lulac bez potrzeby na przykład :D a bałam się, że bedzie odwrotnie ;)

Do góry