reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ziemniaka szoruję szczotką pod gorącą wodą i gotuje oddzielnie w łupince, marchewkę tak samo, z tym, że najpierw ją skrobię. ugotowane miksuję blenderem na gładką papkę, dodaję wody przegotowanej, żeby było rzadsze. a na koniec łyżeczkę oliwy z oliwek. tyle ;)

reklama
dziewczyny ta ksiazka kucharska jest w formacie exe i kilka z waszych poczt ja odrzuca i wraca do mnie jako delivery failure... jak chcecie to ja przez gg tez ja moge wyslac
moj numer to 1679831

A moze by tak zrobic osobny wątek odnosnie karmienia.Wklajc przepisy.Teraz to bedzie top tematem dla niektorych .Fajnie by bylo miec taka skarbnice wiedzy w jednym temacie,a nie szukac pozniej informacji przez pol dnia.

Dobry pomysł z nowym wątkiem.My już pierwsze koty za płoty,ziemniaczek bardziej smakował niż jabłuszko po jutrze zobaczymy jak pójdzie marchewka.
Niki już śpi mam nadzieje ze dłużej pośpi niż ostatniej nocki 21-4 no zobaczymy. A oczko już nie łzawi wystarczyło parę kropelek wody destylowanej i wszystko dobrze może po prostu miał zatarte.
Któraś z was pisała że codziennie zakrapla i moje pytanie brzmi czy ma kropelki z zakraplaczem czy za każdym razem otwiera nową fiolkę.Ja chciałam kupić takie większe opakowanie to farmaceutka powiedziała że takich nie ma:confused2: i kupiłam takie malutkie jedno razowe po kropelce do oczka i reszta do wyrzucenia bo nie da się zakręcić.

Dobry pomysł z nowym wątkiem.My już pierwsze koty za płoty,ziemniaczek bardziej smakował niż jabłuszko po jutrze zobaczymy jak pójdzie marchewka.
Niki już śpi mam nadzieje ze dłużej pośpi niż ostatniej nocki 21-4 no zobaczymy. A oczko już nie łzawi wystarczyło parę kropelek wody destylowanej i wszystko dobrze może po prostu miał zatarte.
Któraś z was pisała że codziennie zakrapla i moje pytanie brzmi czy ma kropelki z zakraplaczem czy za każdym razem otwiera nową fiolkę.Ja chciałam kupić takie większe opakowanie to farmaceutka powiedziała że takich nie ma:confused2: i kupiłam takie malutkie jedno razowe po kropelce do oczka i reszta do wyrzucenia bo nie da się zakręcić.
Wiem tylko tyle, że takie otwarte opakowanie można używac przez 2 dni. Uświadomił mnie mój kuzyn-farmaceuta.

hahaha, ja juz kilka razy sie tak "nudziłam" a potem pytałam niebios, dlaczego ona nie idzie spać?? ;P
U nas nie ma z tym problemu. Adaś w dzień spał jeszcze 2 razy, a wieczorem poszedł spać zaraz po kąpieli.

E: tak myślę...
9 mleko 150ml
13- warzywka i ewentulanie mleko na dobicie (ok. 50ml)
17- jabłuszko z kaszką ryżową i ew. mleko jak wyżej (ok. 50 ml)
20-21- mleko 150-160ml
2-3- mleko 150ml

nie wiem, czy dobrze robię :( mamy doświadczona, pomóżcie!
dawać jeszcze jaką kaszkę?
tylko kurcze jak dam na śniadanie, to juz mleka mi nie wypije :(
echhh dylematy :(
czekam na sugestie :)
moja tez juz 2 godziny śpi... hmm ;)
A schemat mówi, że 3 porcje mleka wystarczą? Bo mnie się coś mało wydaje... O ile dobrze pamiętam, to Karol jadł co 3 godziny, a po obiadku i deserku miał 2-godzinne przerwy. Kaszki bym nie wprowadzała na razie.

reklama
Do góry