reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Pierwszy raz jestem pierwsza:-)
Mały zrobił pobudkę o 4 na jedzonko a mi się spać odechciało,pobuszuję troszkę po necie,do potem mamuśki śpijcie jak naj dłużej.

reklama
W takim razie ja druga :) Córcia o 6 się obudziła, w domu cisza spokój, a ja spać nie mogę :p ale wczoraj padałam przed 22, tak mnie wymęczyły bąble moje :)

Muszę się pochwalić, że Natalka od 2 dni przewraca się z brzuszka na plecki :) a jaką radochę ma Dawid, oczywiście musi robić to co siostrzyczka i tak się przewracał, że z kanapy wylądował na podłodze, ale to zuch chłopak i prawie nie płakał :) Po za tym dzisiaj Natalka kończy 3 magiczne 3 miesiące :) Jak ten czas leci:)

Pogoda u nasz szara, w nocy padał deszcz. Miłego dnia życzę!

to widze ze nie tylko ja cierpie na bezsennosc :) tylko ja troche dluzej poszlam spac o 23.30, maly sie obudzil o 2.30 na jedzonko i od tamtej pory nie zmrużyłam oka, w koncu o 6.30 wstalam i wzielam sie troche za robote, a spac nie moglam przez tą moją nieszczęsną teściową teraz sie boje bo na koniec wrzesnia wracam do pracy a moja praca w sezonie zimowym jest troche wyjazdowa i dosc sporo czasu spedzam w delegacjach no i ona bedzie wtedy pomagac mezowi przy malym, i boje sie zeby wtedy jak maly dzien czy dwa kupki nie zrobi zeby mu czegos w pupe nie pchala ale musze jej nagadac, niech na sobie wpierw sprawdzi a potem dziecku pcha bo inaczej chyba sie nie da, chyba ze po wczorajszym przestanie sie wchrzaniac i bedzie robic tak jak sie jej powie ze ma byc

witam i ja

co do teściowej eh temat rzeka moja doprowadza mnie do nerwów również, uważa że wie lepiej i sto uwag ma, a ja tylko na nią patrzę i robię po swojemu ale co sobie pomyslę to moje, ja też wracam do pracy i też ona będzie mojemu M pomagać przy małym, jedno jest pewne że jak coś zrobi inaczej niż ja chce odrazu zwrócę jej uwagę, jednak z mamą ma się wiecej odwagi jak moja mama chce cos zasugerowac odrazu jej mowie" to ja jestem matka" a do tesciowej wiadomo no ale tak jak kiedys dobrze nam sie ukladalo to teraz dziala na mnie nerwowo.

tabasia pytalas o nutriton u nas nie zmienilo sie nic w kwestii tego ze jest bardziej tresciwe , maly je o tych samych porach co zawsze i wcina tyle samo czyli 150 zawsze :)

a u nas super nocka.Maly spal od 19 do 2.Pobudka na papu 10 min.Potem pobudka na papu o 3.30 potem o 6.Potem wstal o 7 na 15 min.A ostatetcznie o 9 wstalismy wiec super!

Witajcie!
Ja jestem zbita...nocka przekichana, do 3 probowalam usypiac malego, dopiero jakos wtedy usnal i ja padlam, potem o 6 jedzonko, zasnal bez problemu i pobudka o 7.30!!!:no:

nie wiem jak dzisiaj przetrwam, teraz zasnal znowu...mysle ze dziasla go bola, bo z brzuszkiem w porzadku, kupke rano normalna zrobil. Sasiedzi pewnie klna na nas dzis, bo Redanek plakal przeokropnie w nocy, nawet masaze i przeciwbolowy nie pomogl...ech

A co do mam i babc, teraz jest super, bo na odleglosc, ale tez nie wiem jak sobie poradze w Polsce, bede az miesiac!Ale juz teraz mowie mamie o pewnych sprawach, ktore sobie nie zycze jak robic przy malym...Na szczescie na razie nie wpie....ja sie na sile, tylko czekaja az ja sie zapytam o rade...

hej dziewczyny.

noc jak zwykle kiepska. pobudki co 2-2,5h. Ale cos mnie martwi.
Wczoraj 2 razy dalam mu kleik ryzowy z mlekiem modyfikowanym. Wszystko bylo ok. Dzisiaj o 10 zjedlismy juz wiecej kleiku i potem cyc. I co? rzucal mi sie przy piersi, plakal, stekal. Pomyslalam, ze moze nie byl glodny. Usnal na pol godziny. Pozniej widzialam, ze jest spiacy to mowie dam mu cyca to szybciutko usnie.. wcale nie. Historia sie powtorzyla. Znowu placz przy cycu.. nie wiem o co chodzi :eek:

a chyba znalazlam patent jak malemu podawac herbatki albo wode z butelki :) jak zasypia albo spi to tak na spiąco udalo mu się wypic przed chwilą ok 30 ml wody i nie protestowal ze butelka troszke tylko niedobrze ze na leząco je podobno z butelki tak nie powinno sie podawac pic ale jak jest spiący to powietrza pewno sie nie nalyka i miejmy nadzieje ze pozniej tez uda sie tak podawac mu picie :)

moniskabe a moze on nie jest glodny skoro placze jak mu chcesz dac cyca, jak moj nie jest glodny a probuje mu na sile dac jesc to tez placze wtedy go odstawiam albo sie pobawi albo spi i jak jest glodny to sie sam upomni

reklama
laski, nie wytrzymałabym tak wstawać o 5 rano :szok: ;-) dziś pospałam "dłużej" czyli do 8ej i jestem nieprzytomna :sorry:

monia- wydaje mi się, że mały sie napchał tym kleikiem. zaoferuj mu cyca za godzinkę :-) moja kleiku niecierpi :confused2: wczoraj dałam trochę do jabłka, żeby zagęścić, to dziś ledwo kupę wystękała :zawstydzona/y: zrobiłam gęstsze jabłko, więc może bez tego ryżu sie obejdzie...

Caroline sto lat córci :-)

laski, jutro siedzę w komisji wyborczej, cały dzień, już za małą tęsknię :-(

Boże jak mi włosy wypadają, na klawiaturze pełno :szok: :no: pije skrzyp, ale to nic nie daje :no:

Do góry