reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

pojdziemy w poniedziakek do kierowniczki. Kurcze, przeciez to blad farmaceutki, a nie moje widzimisie...

wiecie co moj synek dzisiaj zrobil. Lezal u mnie na kolanach, ja trzymalam go pod glowke, a on sie 3 razy sam podciagnal do siadu i usiadl. Bez zadnej mojej pomocy i siedzial kilka sekund, ale gdyby nie ja to jeszcze by siedzial. jestem w szoku :-D

reklama
Witajcie :)

Jakoś mam dziś kiepski humor, nawet nie chce mi się pisać.

Słuchajcie, czy dziecko można jakoś motywować do ćwiczeń? Kuba jeszcze w ogóle nie próbuje przewracać się z brzucha na plecy, a Wasze dzieci już wszystkie to potrafią:no:
Wiem, że każde dziecko rozwija się inaczej, ale trochę mnie to niepokoi.

Bebilon Pepti jest chyba tak czy siak na receptę, tylko na receptę "P" (przewlekłe) jest połowę tańszy.

fiolkowa ale nie ma czym się martwić, u nas jest podobnie, nie ma przewrotów z brzuszka na plecki itp..

tu jest o przewrocie z brzuszka na plecki:

Kalendarz rozwoju dziecka

nasze dzieci fiolkowa mają jeszcze na to czas, poczytaj sobie , naprawde fajna stronka i nie zamartwiaj sie , ja w ogole o tym nie mysle bo wiem ze maly ma na to czas i nie musi robic wszystkiego co inne dzieci na forum, kazde dziecko jest inne , nasz maly np. pozno zaczal trzyma glowke u gory ale z dnia na dzien zrobil postep ze szok, wiec nie martw sie, jeszcze ma na to czas. poczytaj sobie na tej stronie o rozwoju na każdy poszczególny tydzień i głowa do góry :) lepiej cieszyć się z macierzyństwa niż martwić co moje dziecko potrafi a co nie tym bardziej jeśli ma na to czas, dni nam umykają niedługo do pracy więc lepiej cieszyć się każdym dniem.

Witam u nas nocka kiepska Córcia budziła się co 2 i pół godziny głodna jak Wilk!! Nie wiem co jej się odmieniło.

Pogoda u nas śliczna także wybierzemy się w końcu na spacer!!
Miłego dnia życzę!

u nas dzis podobnie , chyba przypomnial mu sie okres noworodka i pobudki co 3 godziny normalnie jakis szok, przy poprzednich przespanych nocach 11-12 godzinnych

Dzien Doberek!
Moj synek tez chyba wraca do bycia noworodkiem. Nie dosc, ze pobudki w nocy co 2 godz, to nie jest najgorsze, ale z rykiem!!!:szok:Sasiedzi juz mysla, ze cos mu robie na pewno...
Ktoras z Was mowila o zasypianiu z pieluszka, sprobowalam i rzeczywiscie Maly szybciej zasnal wtulony w tetre....dzieki!!!
fiolkowa nie masz czym sie zupelnie martwic z tym przewracaniem...kazde dziecko inaczej sie rozwija...moj zaczal sie przewracac tak nagle, z dnia na dzien...ja to np. niepokoje sietroszke bo nie umie jeszcze niczego trzymac, ani zlapac, ale i na niego przyjdzie kolej....a z cwiczeniami jesli chcesz, ja cwicze od miesiaca z nim tak(mam nadzieje opisze zrozumiale):
Maly lezy na wznak, nozki zgiete w kolanach, oba razem(tak jak do robienia roweryka), przechylam raz w jedna, raz w druga strone, delikatnie, co by cale cialko sie w ta strone przekrecilo....nastepne: stopkami dotykam dloni z przeciwstawnej strony, i tak na przemian....Cwiczonka znalazlam w magazynie dla kobiet w ciazy...

Pozdrawiamy, milego dnia!

Witajcie :)

Znów szaro-bury dzień...ale wyspałam się, bo Kuba obudził się dopiero koło 8 :)

Fiołkowa, ja jak czytam o tych wygibasach innych dzieci, to też się zastanawiam, czy nie mam powodów do niepokoju. Ale każde dziecko jest inne.
A jak w szkole było, jeśli można zapytać?
W szkole fajnie i sympatycznie - jak to po długiej nieobecności i w dodatku na zakończenie roku ;)
Dostałam 24 godziny i jestem zadowolona:tak:

my sie bawimy tak: O. leży na pleckach bokiem do mnie i ja ją turlam (mówiąc przy tym, że wałkuję makaron, hehe ;-)) w sumie to tak wygląda, jakbym wałkowała taką kluskę :-D :-p

fiolkowa ale nie ma czym się martwić, u nas jest podobnie, nie ma przewrotów z brzuszka na plecki itp..

tu jest o przewrocie z brzuszka na plecki:

nasze dzieci fiolkowa mają jeszcze na to czas, poczytaj sobie , naprawde fajna stronka i nie zamartwiaj sie , ja w ogole o tym nie mysle bo wiem ze maly ma na to czas i nie musi robic wszystkiego co inne dzieci na forum, kazde dziecko jest inne , nasz maly np. pozno zaczal trzyma glowke u gory ale z dnia na dzien zrobil postep ze szok, wiec nie martw sie, jeszcze ma na to czas. poczytaj sobie na tej stronie o rozwoju na każdy poszczególny tydzień i głowa do góry :) lepiej cieszyć się z macierzyństwa niż martwić co moje dziecko potrafi a co nie tym bardziej jeśli ma na to czas, dni nam umykają niedługo do pracy więc lepiej cieszyć się każdym dniem.

fiolkowa nie masz czym sie zupelnie martwic z tym przewracaniem...kazde dziecko inaczej sie rozwija...moj zaczal sie przewracac tak nagle, z dnia na dzien...ja to np. niepokoje sietroszke bo nie umie jeszcze niczego trzymac, ani zlapac, ale i na niego przyjdzie kolej....a z cwiczeniami jesli chcesz, ja cwicze od miesiaca z nim tak(mam nadzieje opisze zrozumiale):
Maly lezy na wznak, nozki zgiete w kolanach, oba razem(tak jak do robienia roweryka), przechylam raz w jedna, raz w druga strone, delikatnie, co by cale cialko sie w ta strone przekrecilo....nastepne: stopkami dotykam dloni z przeciwstawnej strony, i tak na przemian....Cwiczonka znalazlam w magazynie dla kobiet w ciazy...

Pozdrawiamy, milego dnia!
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady :) Ja staram się małego trochę poruszać, robię mu rowerki i takie masaże nóżkami. Pewnie w końcu i na niego przyjdzie pora :tak: Chyba jestem nadgorliwą matką:-p

dziewczyny amoj wczoraj przespal pol dnia, najpierw 3h w ciagu dnia a potem wieczorem spal na koncercie feela:-D jak zabity, po czym wrocilismy, wykapalismy przed 20 i zasnal przed 21, spal do 3 a potem do 6, ale zajal sie nim tatus wiec ja sie wyspalam;-)

i jesli o przewracaniu mowa to mojemu 2 razy sie udalo a wiecej tez nie, na razie, ale spokojnie na wszystko przyjdzie czas, to tak jak tym jedzonkiem, na razie jeszcze nie probowalismy nic i tylko mleko pije:-) ale butli nadal nie:no:

a dzis w koncu cieplo wiec mysle caly dzien na dworze:-)

Świetny jest ten kalendarz rozwoju dziecka. Oczywiście bedzie moja ulubiona lekturą w następnych tygodniach , oczywiście prócz naszego forum:)
U nas zimno strasznie 14 stopni, co za rok póki co nie było ani jednego normalnego miesiaca.
Moniskabe w aptece rzadko kiedy przyjmuja zwroty, no ale z ich błedu to powinni.
Dziewczyny kiedy złożyc wniosek o dodatkowy urlop macierzyński i wybieracie się na wychowawczy?

Blueberry- jednak dietka? :-(
No niestety. Ale może mi to wyjdzie na dobre, przestanę się obżerać ciastkami ;)

Dobre z tym winem :) Fajnie że traktują w ten sposób też Polaków (chyba że się nie poznali na tobie ;), bo w wielu krajach mamy ponoć opinię pijaków i złodziei i to niestety chyba zasłużoną :(

Edit: Niestety w Polsce zwrotow nie ma (chyba, ze sie cos zmienilo, ale nie sadze), to tylko dobra wola sprzedawacy. Duzo sklepow pozwala zwracac towar do kilku dni, ale sa tez takie, ktore sie na to nie zgadzaja i maja do tego prawo. I widac, ze w aptece tez tak bylo...
No niestety, to prawda. W wielu ciuchowych sklepach, szczególnie sieciówkach zwroty są uznawane nawet do miesiąca, ale to jest ich ukłon w stronę klienta. Natomiast w przypadku Moniki można się powołać na niezgodność towaru z umową - mąż prosił o mleko dla alergika, a dostał co innego. Nie wiem tylko czy nie ma w ustawie jakiegoś wyjątku dla produktów żywnościowych... Trzeba by poczytać.

Co do obrotów, to Adaś też się ostatnio nie przewraca z brzucha na plecy, nie wiem czy zapomniał, czy po prostu nie chce. Za to kombinuje żeby się przewrócić z pleców na brzuch, ale mu nie wychodzi :) Chyba jest za gruby :D

Mój Karolek się przewrócił z brzucha na plecy jak miał 4 miesiące (i wydawało mi się, że to wcześnie), a w odwrotną stronę jak miał 7 miesięcy dopiero. Więc nie ma się czym martwić naprawdę :)

reklama
witam'my od rana na wsi :) powoli przeprowadzka. M. Ma urlop więc działamy.↲Franek cały dzień śpi z przerwami na mleko. W środę było szczepienie. 6440 waży i urósł 4cm. Mamy pozwolenie na kaszke na noc. I jemy z miseczki lyczeczka narazie pol porcji. I śpimy coraz dłużej. Ale mi cyce puchną od nadmiaru mleka.

Do góry