• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

KROCHMAL RZADKI: łyżeczkę mąki ziemn. rozmieszaj z odrobiną wody i wlej do pół litra gotujacej się wody. Chwilkę pogotuj, wlej do wody przygotowanej do kąpieli. Bez olejków i płynu do kąpieli. W tym wykąp Niunię. Po umyciu nie spłukuj.

reklama
Gabrysia dziś strasznie marudna...już nie wiem o co jej chodzi...Może to ta zmienna pogoda:baffled: cały dziń popłakuje. Zdrzemnęła się tylko 2 x po pół godzinki. Miałam dziś wszystko spakować na jutrzejszy wyjazd ale nie mam rąk wolnych ani spokoju. Teraz bujam ją nogą w leżaczku....

Mój mały bardzo marudzi od wczoraj po szczepieniu i jeszcze stan podgorączkowy ma:-(
To tak jak Lenka- też marudna po wczorajszym szczepieniu, ale gorączki na szczęście nie ma. Ale bardzo mało dziś zjadła, od rana tylko 350ml i śpi też kiepsko. Na spacerze też n ie byliśmy, bo wieje strasznie i co chwilę pada:-( Oby tylko do niedzieli się wypogodziło.

KROCHMAL RZADKI: łyżeczkę mąki ziemn. rozmieszaj z odrobiną wody i wlej do pół litra gotujacej się wody. Chwilkę pogotuj, wlej do wody przygotowanej do kąpieli. Bez olejków i płynu do kąpieli. W tym wykąp Niunię. Po umyciu nie spłukuj.

Znalazlam juz przepis na krochmal w necie ale dzieki:tak:
Tyle ze ja uzylam szamponu:szok: I umylam jej tez w tym glowe:-p Nie wiem czy dobrze ale wykapalam ja zanim napisalas a w necie nie bylo nic napisane ze bez plynow:baffled: Tyle ze nie smarowalam ja juz oliwka Ale chyba nic sie niestanie.. Skorke ma rzeczywiscie teraz gladziutka.. zobaczymy czy to zniknie..

Moje maleństwo i jak tam Amelka? Jest trochę lepiej? Patrycja źle reaguje na oliwkę, ja ją smaruję parafiną ;-). Lekarka mi mówiła że oliwka może trochę uczulać, ale pewnie u Twojej małej jest już sprawdzona :-).

Mala juz spi;-) Tyle sie naogladalam i naczytalam w necie ze jestem prawie pewna ze to potowki:-( tylko nie wiem jak ja moglam ja tak przegrzac i dlatego biedna taka marydna bo potowki podobno troche pieka..:-(
Po 1 kapieli chyba nie minie ale od dzis kapie ja w tym poki wszystko nie zniknie:tak:
Agusia a ty tez nie uzywasz przy tym plynow i szamponu?? i myjesz jej w tym glowke??

reklama
pisałyście już ale ja nie zdążyłam. moja Zuzia nie lubi leżaczka...:-(mam taki:
WÓZKI DZIECIĘCE, FOTELIKI SAMOCHODWE, WSZYSTKO DLA DZIECI - Mamaija - Najlepszy sklep z artykułami dla dzieci nie kupowalismy tylko teść nam przywiózł od brata męża ze stanów. ale niestety sie nie sprawdza, bo malutka musi w nim siedzieć i wydaje mi się, że jest dla niej niewygodny. nie płacze (z resztą jak się denerwuje to nigdy nie płacze tylko wyma****e rączkami i nózkami i kwęka, dopiero jak ją wezmę na ręce to zaczyna wyć:tak:tak samo jest jak za długo leży na macie czy na naszym łóżku czy gdziekolwiek). i teraz się zastanawiam czy kupic inny czy już nie warto... bo przecież Zuzka ma 2 i pół miesiąca... może w foteliku ją kłaść? bo nic z nią sama w domu zrobic nie mogę. jak moja mama przyjdzie to mam szansę ogarnąć chałupę i obiad zrobić a tak to dupa, bo mała chce widzieć... chwilkę w leżaczku wysiedzi ale później jej niewygodnie.

Ewelcia - mam nadzieję, że podróż upłynie wam spokojnie i ... witajcie w Polsce. a teściowa się nie przejmuj.

karolka- u twojej tez będzie ok... na pewno:-)
EVE - fajnie masz... ja nie mam koleżanek które mają starsze dzieci. jedną - ale ona nie ma tylu fajnych ciuszków. niestety. a reszta to chłopaki:-)

Nika - nie strasz, bo jak czytam to widzę, że wszystkie dzieci gorzej znoszą deugie szczepienie, a ja mam jeszcze dwa tygodnie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry