reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

No to jak za darmo to chyba nie masz się co zastanawiać, a czy zaszkodzi dziecku? chyba nie, no bo i jak skoro w ciąży robi się usg, to chyba jedno więcej nie zaszkodzi .... A jeśli po połówkowym jesteś niedoinformowana, to jasne, że idź ....

reklama
no własnie że o to chodzi ze cos mnie niepokoi i mało mi odpowiadali na pytania tak się czułam mało konfortowo - niedosyc że to bylo prywatnie to jeszcze mnie olali:-( i dziecka nie widziałam:-(

ja USG miałam 6 razy mam przy każdej wizycie
pierwsze zanim zaszłam w ciąże oglądała jajniki to był 2 tydzień (zdjęcie pęcherzyka w lewym jajniku)
drugie 7 tydzień było widać tylko pęcherzyk bez zarodka ( zdjęcie pęcherzyka)
trzecie w 9 tygodniu bo pęcherzyk był spłaszczony było słychać serduszko a raczej przepływ krwi( 3 zdjęcia 3d robaczka w tym jedno w formie pocztówki)
czwarte 12 tydzień(8 zdjęć 4 -3d buzia rączka-pocztówka, cały dzidziuś bolejne buzia rączka i dwie rączki , oraz stopa, profil buzi profil dzidzi i "kobiecość":))
piąte 16 tydzień dowiedzieliśmy się ze RACZEJ dziewczynka( zdjęcia 2 profil buzi 3d oraz stopa)
szóste 20 tydzień potwierdzona córka( 3 zdjęcia 3d pocztówka-buzia i rączka profil buzi i "kobiecość":))
w przyszłą środe kolejne:))

we wtorek byliśmy u tesciów i byli tam kuzyni męża z córką 3latka wzieliśmy album z dzidzą a na okładce jest duży ślimak i ta mała mówi że w albumie są zdjęcia samych ślimaczków:))))

aaaa i przy kazdym badaniu ogląda mi nerki bo mam troszke złe wyniki i je cały czas kontroluje

Ostatnia edycja:
Laila to całkiem sporo miałaś tych usg, no i wizyt dużo, masz już 6 za sobą,. Ja równo za tydzień w piątek idę dopiero na 5 wizytę.

Ostatnia edycja:
Laila dzięki czyli rozumiem że wystarczy miesiac przerwy i moge zrobic na własna ręke USG i dzidzi nic nie będzie, to popołudniu zadzwonie i umówie sie na dodatkową konsultacje z innym lekarzem, jest dośc polecany więc może On mnie uspokoi skoro mój cos niebardzo

Laila tak sie usmialam z tego twojego meza - staralam sie sobie to wyobrazic ze mi m andarynka na klawiature z buzi wypadła :D wogole to dziennie musze zjesc 10 mandarynek! paranoja.

Ostatnia edycja:
Sara dzięki :) wiem ze mam ale jak kazdy z nas potrzeba czasem kogoś namacalnego kogoś z kim mozna wyjśc na spacer...

Justina84 a czemu musisz zjeśc 10 mandarynek????
ja mialam oprocz tego stwierdzającego ciaze 2 USG ost mialam 18 wrzesnia i teraz bede 27 dziwne to bo jakos b mało szkoda. Dzidziuś mi się wierci w brzuszku :) takie to dziwne uczucie :))łaskotanie nie laskotanie coś sie porusza i tyle :)) hehe

tzn niekoniecznie 10, moze byc 15 :)) co 2 dni kupuje 2 kilo.. rano sie budze i mysle tylko o nich.. nie wiem czemu. ale lepsze to niz jakies kilogramy cukierkow :)

No napewno zdrowo i nie tuczy.:) Ja jesli chodzi o słodycze to wogle nie jem zdarzy sie raz w tyg moze... Ale i tak szybko mi przybywa kg :( ja jeszcze 5 m-cy temu budziałam się rano i myślałam tylko o tym żeby zapalić i teraz bywają dni kiedy mi tego brakuje i ciężko się robi.Ale jakoś ciagnę i jest dobrze.

reklama
A moim slodkim grzeszkiem jest nutella:zawstydzona/y: Jestem chyba uzalezniona-nie ma dnia bez dwoch wielkich lyzek od zupy-lize to jak lody na tej lyzce,jak jakas maniaczka...
Martwi mnie to o tyle ze jest prawie 7 kg na plusie a i dla zebow to niezbyt zdrowo.

Do góry