reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

reklama
Maniulka w nie ktorych momentach baardzo silny a czasami pusujacy i narastajacy,barzdiej boli niz przed zblizajaca sie miesiaczka.Teraz boli na zmiane raz z jednej strony raz z drugiej.Nie wiem co mam o tym myslec:-(

Ewelcia,
Co prawda to moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia, ale z tego co wiem, to podbrzusze może pobolewać - ale raczej to nie powinien być silny ból, raczej tępy niż pulsujący. Mnie pobolewa ale bardzo rzadko i delikatnie, moją siostrę (jest w 7 miesiącu ciąży) bolał, ale raczej tak, jak na miesiączkę i wtedy można zażyć nospę. Najlepiej skonsultuj to z lekarzem, będziesz spokojniejsza. Pewnie wszystko jest OK, ale lepiej się upewnić. Głowa do góry. Najgorsze jest zamartwianie się.

dzieki maniulka.
poczekam do jutra.Moja pani doktor jest na urlopie:-(ja nie jestem w tak komfortowej sytuacji jak wy bo nie jestem w PL tylko w IE i tutaj to wszystko wyglada troszke inaczej:-(np.nie traktuja ciazy do 13tygod,tak mi powiedziala doktorka bo wtedy wszystko moze sie zdarzyc:-(

No to faktycznie nie bardzo mnie mąż ciągnoł z sobą do norwegi ale ja nie chciałam nie bardzo u mnie z językiem i jak bym się dogadała z lekarzem a po za tym w PL jest mi dobrze a na wyjazd może się zdecyduję na przyszłe lato :-)

Witam

Jestem bardzo zmeczona :baffled: Mam ogromne mdlosci - dzis z 4 razy wymiotowala..

Co do Farbowania włosów w 1 ciazy farbowalam (balejaz , farba ) nie jest to szkodliwe...
Pytalam sie fryzjera, kiedys moze tak ale teraz faby sa inne... Nie wiem ale ja ide do fryzjera we wrzesniu przed chrzcinami mojej córki...

Ewelcia nie martw sie...Jak wroci GP to idz na kontrole...A jak boli Cie to wes sobie no-spe...
Ja tez wcinam ciegle jabłka ;-)

na wiecej nie mam sily, przepraszam :baffled:

Witam kochane mamusie:-)

Ewelcia86 najlepiej będzie jak zapytasz swojego gina o te bóle, a Sofik ma racje jeśli nie możesz wytrzymać to weź no-spe lekarze ją przepisuja w czasie ciąży. Jednak rozmowa z lekarzem najlepiej cię uspokoi:tak:
A ja wczoraj z samego rana byłam u nowego gina, tym razem u pani ginekolog która prowadziła moją mamę podczas choroby rok temu. Jest bardzo fajna, zbadała mnie, załozyła kartę ciąży i od razu skierowała na wszystkie badania. Jutro jadę do laboratorium, standardowo mocz, morfologia, poziom cukru i dała mi też na toksoplazmozę nie jest tylko pewna czy w tym lab będą chcieli mi zrobic na NFZ. Już trudno biorę jutro kasę ze sobą jak nie będą chcieli zrobic na NFZ to zapłace dłużej juz czekać nie mogę. Ale z wizyty jestem bardzo zadowolona, aha jeszcze mnie zważyła i zmierzyła ciśnienie krwi, pogadała sobie ze mną, powiedziała że spokojnie moge chodzic na basen (hurra):-) i wogóle było miło nie to co ostatnio u tego buraka, juz sie u niego nie pojawie. USG mogę zrobic w przyszłym tygodniu, ale zastanawiam sie czy to ma sens skoro jedno juz zrobiłam i wiem że wszystko jest ok. Chyba nastepne zrobie na początku września tak ok 12 tyg.
Ale sie rozpisałam i to z samego rana:-)
Miroslava ciekawa jestem jak wyglądaja te twoje starocie i gdzie twój mąż takie znajduje:happy: swoja drogą to miłe że nasi mężulkowie są tacy kochani:rofl2:

Wiesz, mieszkamy na wsi, tutaj ludzie do starych rzeczy nie przywiązują wiekszej wagi, wywalają to gdzieś na złom, albo w krzaki, a po drugie, miejscami można znaleźć stare opuszczone domy i tam też są cuda, a ja takim zbieractwem zaraziłam się od mojego taty, a teraz zaraziłam męza:-)

Wkleję Ci za chwilę zdjęcie mojego ostatniego nabytku, czyli żelazka, tylko musze pstryknąć fotkę.

reklama
Do góry