reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

za to kompletnie nie mam pomysłu co zrobic z twarza....zawsze miałam jakies problemy ze skóra, była tłusta, troche pryszczyków, ale jakos sie tym nie przejmowałam, nawet nie próbowałam tego maskowac...a teraz-sucha strasznie, kupiłam juz krem biotherma i guzik mi dał, a kasy wydałam na niego mase, odrbobine pomógł mi la roche porsey, ale naprawde jest kiepsko, łuszczy mi sie na linii brody, przy włosach...chyba zostaje mi czysta witamina e-musze tylko zapytac lekarza czy moge....

reklama
normalnie uroki ciąży ja też nie wyglądam rewelacyjnie ciągle jakis nowy pryszczyk:baffled:szkoda że vaxa nie działa na ciebie rewelacyjnie nie znam nic lepszego nawet przy chemioterapi nią własnie ludzią ratowałam włosy,ja tez nią będę robić nie wiem czy ty już bierzesz jakis witaminy?Ja jeszcze nie tylko folik narazie lekarz mi nie kazał byc może po witaminkach trochę będzie lepiej :-)

Witam!
A ja dla odmiany spie jak susel w nocy.Wczoraj sie polozylam okolo 23.00 a dzis wstalam o 10.00 bo mi sie siku zachcialo.Spac to ja moge na okraglo:-)Sikac chodze czesto w dzien.
Zawsze mialam problem z przetluszczajacymi sie wlosami,mylam je codziennie,nie raz po calym dniu juz mi sil brakowalo ,ale MUSIALAM a teraz jest lepiej myje co drugi dzien i jest ok,i nawt i mi nie wypadaja.
N twarzy pojawia mi sie jeden pryszcz na tydzien i zaraz sam znika:tak:ale za to mam ich sporo z tylku i pobokach na szyji,
Dziewczyny mam takie nie typowe pytanie,jak tam u Was z sexem:confused:
U mnie to lipa nie mam wogole ochoty,czuje wstret mialam nadzieje ze w II trymestrze bedzie inaczej a tu zadnych zmian:-(moze jeszcze potem mi sie odmieni.OBY bo moj maciek juz sie nie moze doczekac.

Echhhh, włosy i skóra to u mnie temat rzeka...
Włosy to mi często wypadaja, a w zeszłym roku to miałam nawet łysienie plackowate, pojechałam do dermatologa i pani doktor zapisała mi taki fajny płyn Loxon 10 czy jakoś tak, działał rewelacyjnie, narazie włosy mi nie wypadaja, ale strasznie się przetłuszczaja, tyle, ze skórę też mam tłustą i słabo nawilżoną, a więc naprawdę muszę się przy niej namęczyć. Do mycia twarzy używam takiej pianki z Avonu, a krem kupuję w Biedronce:szok: jedynie ten mi naprawdę nawilża skórę i o dziwo nie mam na niego uczulenia, a jestem uczulona na wiele kosmetyków. Ten krem to Soft Silky.

Ewelcia, ja najchetniej to zjadłabym mojego M, ale mamy zakaz i tak od ponad miesiąca....:baffled::-D a dokładnie to dzisiaj będzie 41 dzień bez przytulanek:zawstydzona/y:

Witam!

Mam pytanko po co bierze sie luteine w ciąży? Ja jej nie biore ale moja przyszła szwagierka i jestem po prostu ciekawa.

A tak pozatym dzisiaj strasznie duszno i źle się czuje tymbardziej że mam broblemy z ciśnieniem to wysiadam w taka pogode:(
pozdrawiam

p.s. co do sexu to mamy zakaz od dnia poczęcia, ale niewiem jak długo tak sie da wytrzymac chociarz w pierwszej ciąży też tak miałam. Ponoc przy ciąży zagrożonej gdy dziecko jest nisko lepiej unikac:(:(:(

Ostatnia edycja:
Ja też duphaston brałam a teraz zastrzyki dostaje, ale zastanawiałam się na co jest luteina bo też mi sie wydawało że na problemy z ciążą. A co się bierze jak szyjka jest za krótka?

ojojoj dziewczyny to wy macie nie zbyt pieknie-zakaz przytulanek do konca:-(a ochota pewnie duza.
Ja nie mam zakazu a nie moge,nie myslicie ze ten swiat jest troszke dziwnie poukladany haha.

jeszcze nie wstalam ale zaraz musze bo czuje ze glodna jestem,postanowilam sobie troszke poleniuchowac w ten wolny dzien:-)

No ja dzisiaj poleniuchowałam do 10.10 taka pogoda że nie chce sie nic bo samopoczucie nienajlepsze, nawet do sklepu nie chce mi się iśc bo za gorąco:)

reklama
Witam

Włosy , skora w pierwszej ciazy maskara wygladalam jak tredowala teraz na razie OK, ale gdzie nie gdzie mam wypryski

Co do sex-u :dry: moj M mowi ze to nie sprawiedliwe ze kobieta ciezarna nie chce sie kochac, ale ja mam jakos blokade i niepotrafie sie złamac...

Ja dalej walcze z mdlosciami ale u mnie dopieor 8 tyg. :baffled:

Witam nowe marcóweczki

Do góry