reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Miroslava, kuruj się kochana! Ja do tej pory myslalam, że krwawienie w ciązy to zawsze poronienie, a tu udało się, jestem taka szczęśliwa!
Evelcia, cieszę się z Twoich szczęśliwych chwil wzruszenia :))
Maniulka, ja w 2 ciąży też czułam szybciej ruchy, chyba 14-15 tydzień, ale wiem też że na początku jelita zmieniają położenie i czasami ruchy robaczkowe mogą być odczuwalne jak ruchy dzidzi. Poczekaj jeszcze kilka dni to nabierzesz pewności.:-)
Leżenie mnie przeraża, straszna monotonia :-(, choć mój kochany mąż odremontował mi pięknie pokój gdy byłam w szpitalu aby mi się "milej leżało". Mam nowy kolor ścian i panele takie jak chciałam. Jeszcze marzą mi się nowe mebelki, ale wszystko w swoim czasie.
Dziś jadę na USG zobaczyć jak dzidzia znosi to wszystko.
Pozdrawiam

reklama
julia.l biedna jestes ból głowy jest okropny a co dopiero migrenowy współczuje :baffled:Vinniki może faktycznie to ruchy robaczkowe poczekamy zobaczymy bo mi samej trudno uwierzyć że to dzidzia :-)Napisz koniecznie co tam na usg jak dzidzia to znosi a swoją drogą kochanego masz męża :-)

Pisałam o tym, jak miałam 3 dniowe migreny:-)
Kupuje się go w aptece, ja mam taki 18 cm na ileśtam, kosztuje ok 11 zł, trzymam aktualnie ciągle w lodówce, coby mieć od razu na czoło w wypadku ataku.

Maniulka ja od dwóch dni też coś odczuwam mnie to też ciekawi.
Ruchy z pierwszą córka miałam w 19 tyg z drugą córką już w 16 tyg.
Teraz jest 12 tydzień ciekawe będę się pinie obserwować .
Lekarza sie nie pytałam bo jeszcze w piątek nie czułam ;-)
Moja młodsza córeczka sie rozchorowała koszmar ma wysoką gorączke nic nie chce jeść pić też nie zabardzo wydaje mi się że to gardło.
Jutro do lekarza ach te choroby :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
pozdrawiam i życzę przyjemnego samopoczucia ja czuję się w miare dobrze troche zmęczona bo mała dała mi dzis popalić :no:

Kochane!
Po ostatnich dniach grozy wyszłam pełna radości :-) od mojej prywatnej gin. dzisiaj. Krwiak się zmniejszył, a dzidziuś przez mój czas pobytu w szpitalu urósł sobie ok 2 cm i ma już 5,5 cm. Jestem w 12 tygodniu, a dzidziuś rozwojowo wskazuje na 13. Wszystko z nim ok! Mało tego, miałam usg w kierunku sprawdzenia ryzyka zespołu Downa i wszystko jest ok, moja gin. stwierdziła, że nie widzi potrzeby dalszych badań genetycznych. Od kilku dni znów wróciła nadzieja. Teraz tylko luteina, leżenie i oby było dobrze!
Życzę Wam wszystkim dobrej nocy. Niedługo już pewnie rzeczywiście zaczniemy odczuwać ruchy naszych maleństw :)))

Ostatnia edycja:
Vinniki same dobre wiadomosci oby takich więcej:-):-):-):-) Ja jutro idę do lekarz jak zawsze pełna radosci i obaw mam nadzieje że zrobią mi wszystkie potrzebne badania i potraktują lepiej niż wspomniany przezemnie konował bo niestety lekarzem go nazwać nie mozna

Hej dziewczyny,ja juz trzeci dzien mecze sie z okropnym bolem glowy,chyba po luteinie,tragedia. wczoraj cale popoludnie przespalam,bo nie wiedzialam jak mam siedziec.wstalam wieczorem,napilam sie mleka i dalej zasnelam. dzis ciut lepiej ale czuje jak mi sciska glowe:wściekła/y:

reklama
Maniulka, samych radosnych chwil u lekarza życzę, pisz potem zaraz co i jak. :-)
Daria, możliwe, że po luteinie bo mnie też często teraz boli głowa, dziś np. też. Jaką dawkę luteiny bierzesz? Ja biorę 2 x 2 podjęzykową ale dopochwowo. I czy bierzesz cokolwiek na ból głowy? Ja byłam zdziwiona, bo w szpitalu chcieli mi dać polopirynę, w końcu nie wzięłam, ale wzięłam apap.
Pozdrawiam.

Do góry