reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

To moze i ja cos dorzuce.Urodzilam pierwsze dziecko gdy mialam 27 lat ,teraz urodze drugie majac 30 lat,fajnie jest gdy ktos pomoze ,zostanie z dzieckiem .Ten luksus mamy tylko za pieniadze....(nianie),obydwie babcie mieszkaja daleko od nas,rodzina rowniez.A znajomi jak to znajomi...maja swoje zycie:tak:.Gdziekolwiek jedziemy zabieramy Vanesse ze soba-zakupy,rozrywki,znajomi,wyjazdy zagraniczne.I rosnie nam mala podrozniczka ktora juz umie spedzic 30 godzin w aucie badz samolocie i jestem z tego dumna.Zaczelismy jezdzic z mala po ukonczeniu przez nia 8 miesiecy ktore minely jak chwila:-).Dzieci jednak ograniczaja,to obowiazek -ale decydujac sie na nie przeciez wiemy co to oznacza-dla mnie najgorsze byly pierwsze 4 miesiace a pozniej to juz gorki:-).A tekst cioci troszke prawdy niesie-po dzieciach juz nie jest tak samo-jest lepiej:-):-):-)

reklama
Vinniki super ze łozysko idzie w górę no i płeć kolejny raz potwierdzona więc pewnie niema mowy o pomyłce i wiadomo na czym się stoi :-)
ewelcia86 ty sie lepiej tak nie przemęczaj,dzień wolnego spędziła sprzątając ojojoj hihi:-)
Laila06 dosyć wcześnie ci coś tam leci ja na cokolwiek czekałam w pierwszej ciąży aż do porodu a jak będzie teraz zobaczymy,:tak:
magda19lenka no tak jak nie widać żadnych perspektyw różne myśli przychodzą ale fajnie ze juz się poukładało i teraz tylko cieszyć się i czekać na maleństwo,a za 10 lat będziesz jeszcze całkiem młoda a dzidzia całkiem duża :-)

witam..... jakoś nie moge się zebrać żeby wszystko poczytać co tu piszecie..chyba dopiero na zwolnieniu ....ale narazie tylko się melduje do grona marcówek 2009:-)

Eh dziewczyny, u mnie znów inaczej :) moja mama była bardzo chora a ja chciałam jeszcze aby była na cywilnym ale bałam się zacząć temat. ustaliłam z chłopakiem, że teraz bedzie najlepszy czas na dziecko.. udało się nam za pierwszym razem.. oczywiście cała rodzina mysli, ze to wpadka, ale nie dbam o ich opinię. po tej wiadomosci trzeba bylo ustalic date cywilnego ;-) zaszlam w ciaze 6.06 a slub mialam 30.08 :) a mamusia juz nie zdazyla :(

W skrocie:-) :

Vinniki super ze lozysko tez ci poszlo w gore,juz raczej nie zjedzie nizej bo powiekszajaca sie macica bedzie je ciagnac coraz wyzej-a nie mowilam?:happy:
Ewelcia ja tez mam termin wg OM 2 marca a wg USG z 9 tygodnia - 27 luty.Ostatnio jednak wersja z USG to znow 2 marca,co i tak nie ma znaczenia bo cesarke mam miec w polowie lutego (w 38 tc).
magda19lenka poczatki ciazowe mialam takie jak ty,dzidzia nie byla planowana i miala byc za rok,dwa.Po ujrzeniu 2 kreseczek na tescie ogarnelo mnie przerazenie.Mielismy jechac nad morze jak bylam w 10 tyg,ginka powiedziala ze jak chce to niech jade ale lepiej zeby nie.My jednak pojechalismy bo uznalam ze niech sie dzieje co chce-jak nie tym to nastepnym razem bedzie dzidzia.A teraz po czasie doceniam ze mala jest taka silna i sie nie dala (wtedy moja ciaza byla zagrozona z powodu malej macicy),tym bardziej ja kocham.
Laila mnie nic nie leci ale mam jakie jakby biale strupeczki malutkie na brodawkach
M*R* wspaniale ze jest mozliwe tak sobie zorganizowac by dziecie nie bylo przeszkoda w kontynuowaniu zycia towarzyskiego i podrozy.No ale na niektore "nasze" imprezy to dzieci sie nie nadaja dla ich dobra:-p
Julia.l czekamy na wiesci
szczes1 witamy na forum

Moja ciąża też była bardzo chciana i upragniona - w połowie marca przeprowadziliśmy się do nowego domu i zgodnie z mężem stwierdziliśmy, że teraz jest doskonały czas na dziecko. No i zostałam mamą:-)

Vinniki, cieszę sie, że łożysko poszło w górę. Fajnie to napisałaś, że dzieci dodały Ci wręcz skrzydeł:-D

Za chwilę wklejam swój brzuszek - to będzie mój debiut brzuszkowy tutaj:-D

reklama
Sara ja niestety nie mam rzadnych wieści w szpitalu nic mi nie chcieli powiedzieć dopiero jutro ide do gina i może sie dowiem coś więcej jeśli nie to znajde innego lekarza i poprosze o opinie, nie wiem nawet ile dziecko waży, ile mierzy, w którym miejscu jest łożysko, tylko tyle że nie tam gdzie powinno:-( W małżeństwo nadal mi sie nie układa:-( Synek ma same rany na ciele i blizny przez chorobe i nic mu nie pomaga:-( I wogole straciłam chęci do wszystkiego:-:)-:)-(

Do góry