reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Czesc dziewczyny!!
A jak tak w sumie od wczoraj w nocy mam takie dosc czeste twardnienie brzuch i sie taki krzywy robi a do tego ciagle prawie boli mnie brzusio jak na @..
A wizyta jest dopiero w środe..
Jak wy myslicie mam jechac do szpitala??Ogólnie ruch Julki są takie jak zawsze..:baffled:

reklama
niw wiem co ci doradzic, ja tez mam takie dolegliwosci ale moj lekarz powiedział ze dopoki czuje dzidzie to mam nie panikowac ale jak nie bede czuła to wtedy od razu jechac do szpitala na ktg, nie czekac.
tez mam w srode wizyte i zobacze co nowego powie

Kitki ja tez sie tak zastanawiam ile jeszcze pociagne w dwupaku.Mam nadzieje ze chociaz do 38tyg.W poniedzialek zaczynam 36tydz,w sumie zostanie 2tyg mam nadzieje ze jak bede lezec to dam rade.

Wybacz że cie poprawię, ale w poniedziałek to zaczynasz 37 tydzień teraz masz ukończony 35 i kilka dni, więc jesteś w 36 ;-)Pozrawiam :)

Ale dla lekarzy liczą się ukończone tygodnie ciąży a nie zaczęte więc można różnie interpretować ja skończyłam np 33tc i tak podaje w szpitalach i u lekarzy bo tylko to ich interesuje skończone tc

Czesc dziewczyny!!
A jak tak w sumie od wczoraj w nocy mam takie dosc czeste twardnienie brzuch i sie taki krzywy robi a do tego ciagle prawie boli mnie brzusio jak na @..
Jak wy myslicie mam jechac do szpitala??Ogólnie ruch Julki są takie jak zawsze..:baffled:

Ja słyszałam, że w takiej sytuacji dobrze wziąść ciepły, relaksujący prysznic. Jak bóle/twardnienie nie przejdzie to można rozważyć wyjazd do szpitala... Nie chciałabym jednak źle doradzić. Czy możesz zadzwonić do swojego lekarza jutro? (niedziela).

hejka
waga dziecka uzalezniona jest nie tylko od uwarunkowań genetycznych, ale i przepływu krwi, cisnienia...lekarz mi mowil ze u kobiet ktore sa malo aktywne w ciazy maluchy rosnawieksze a u aktywnych najczesciej pracujacych mamus mniejsze.... ale to tylko statystyki medyczne...
to ja jestem wyjątkiem potwierdzającym regułę z 4-kilową córką ;-) a pracowałam do ostatniego dnia przed porodem :tak:
Witajcie :-)
jak dziś wasze samopoczucie ??
moje takie sobie, kiepsko się trochę czuję i fizycznie i psychicznie :sorry2:
Czesc dziewczyny!!
krzywy to pewnie dlatego, że się mała wierci - ja mam taie krzywizny czasem, że ledwo mogę oddychać ;-)

Kasiulla hi hi ja to mam lepsze przeżycie z wczorajszą kolędą :-D u Nas kto kiedy ma kolędę jest wywieszone w ogłoszeniach przed kościołem. No i czekamy czekamy i nic księdza nie ma, a byłam pewna że dobrze zapamiętałam że w piątek mamy kolędę, hmm w końcu mój tata zwątpił (mieszkamy jak na razie razem) i pojechał zobaczyć na ogłoszenia, okazało się że mam rację, pojechał do takiego dalszego sąsiada i u niego ksiądz był już 40 minut temu na dodatek u 2 innych też już był hmm ale czekaliśmy dalej, o 21 mąż się śmiał że ksiądz już raczej nie przyjdzie :-p no i nie przyszedł :szok:wkurzyłam się wszytsko było przygotowane od rana, taki porządeczek że szok, a ten Nas olał :baffled: hmm nie wiem czy jesteśmy jakimiś grzesznikami czy co, później się śmiałam że to pewnie przez to że nie brałam ślubu kościelnego w swojej parafii tylko tam gdzie mieszkałam przez 12 lat i gdzie byłam ochrzczona i miałam komunię. Hmm nie rozumiem naprawdę.

a ja po wizycie i powiem szczerze ze wyszlam z wizyty zadowolona i przerazona troche...
lekarz super facet w wieku chyba mojego malzonka haha.. no ale nie wazne to... powiedzialam ze moj prowadzacy dal te leki on zdziwiony byl bo wszytsko wporzasiu jest i powiedzial ze cale szczescie ze teo nie wzielam jeszcze bo nawet wady serduszka u dziecka mozna zobaczyc po tym... stwierdzil ze madrze zrobilam, ale tak sobie mysle przeciez jak idziemy do lekarza to z mysla ze on wie najlepiej ... lekarz z Centrum Matki Polski z Łodzi ten u ktorego dzisiaj byłam szkoda, ze nie przyjmuje w wawie ech...

mlody ma 2039 g wg usg 4d poza tym wielkosc glowki i nozek wskazuje na 34 tydzien ciazy... a reszta na 32 tydzien..dziecko zdrowiusie, ja pozamykana .... ale kurcze mlody znowu sie obrocil w pzreciagu tzrech dni i teraz jest glowa do gory wypial sie dupskiem na swiat cholera jasna.... nic to chyba moja ulubiona pozycja mostek jest nie dobra bo mlode obkreca mi sie...oby sie jezcze obkrecil do porodu glowa w dol chyba ze wielki bedzie a na to wyglada .. to lipa z sn....

w poniedzialek ide zrobic test na cukrzyce...mam nadzieje zej ej nie mam ale mlode rosnie strasznie szybko... jakos... 100g dziennie?

dzisiaj bylam na malych zakupach noi masakra brzuch twardnial mi bol jak na okres....ale jak usiadlam odrazu przechodzilo... ech tak samo mialam z Hubertem ...

anita&maciek jak najbardziej popieram to co doradza Vinniki :tak:
julia.l miło że jestes już w domku i z nami :-)
Firehead moim zdaniem ewelcia dobrze liczy moja lekarka też tak liczy i inni lekarze też
Ja w tym roku bez problemów przyjełam księdza i dobrze bo w tym roku komunia jakby cos to ile by się nagadali,a w zeszłym roku też ministranci nie przyszli dzień wczesniej chociaż tak było od dawien dawna i całe szczęscie że spotkałm ich na klatce poprosiłam żeby do mnie przyszli na końcu bo jestem nie przygotowana i tak też było zanim obeszli wszystkich ja się przygotowałam :tak:
Myfa80 musze ci powiedzieć że pierwszy raz słysze żeby lekarze przepisywali leki nam ciężarnym które szkodza naszym dziecią fenoterol bo chyba o nim mowa stosowany jest od bardzo dawna i strasznie duzo kobiet go bierze lub brało myslę ze jak byłby szkodliwy to by go dawno wycofali

reklama
a ja po wizycie i powiem szczerze ze wyszlam z wizyty zadowolona i przerazona troche...
lekarz super facet w wieku chyba mojego malzonka haha.. no ale nie wazne to... powiedzialam ze moj prowadzacy dal te leki on zdziwiony byl bo wszytsko wporzasiu jest i powiedzial ze cale szczescie ze teo nie wzielam jeszcze bo nawet wady serduszka u dziecka mozna zobaczyc po tym... stwierdzil ze madrze zrobilam, ale tak sobie mysle przeciez jak idziemy do lekarza to z mysla ze on wie najlepiej ... lekarz z Centrum Matki Polski z Łodzi ten u ktorego dzisiaj byłam szkoda, ze nie przyjmuje w wawie ech...

...
To mnie przestraszyłaś - mi też ginka przepisała na zaś fentorol i isoptin - też nie wzięłam - pewnie każdy lek ma dwie strony medalu i trzeba dobrze rozważyć czy sytuacja wymaga brania. Pisałyśmy ostatnio o no-spie, że nawet o niej są sprzeczne opinie. Ja chodzę do dwóch ginek (taka sytuacja mi się po drodze zrobiła; gdy jedna była na l4 zaczęłam chodzić do drugiej) i jedna chciałaby bym wciąż brała i luteinę i no-spę (2 razy dziennie codziennie!) i te właśnie leki, a druga w ogóle nie widzi takiej potrzeby... no więc nie biorę na razie, bo czuję się dobrze, a jak coś mnie pobolewa to się kładę. Sara też pisała, że fenoterol nie pomógł jej tyle co leżenie...

Do góry