reklama
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
A mnie dziś łapią jakies bóle krzyżowe:-( już 3 razy mi sie zdarzyło a wstałam dopiero o 11:-( połozyłam się i lezę.
Myfa a u jakiego lekarza byłaś?moze Hincz?
bole krzyzowe i ja miewam ale nie przejmuje sie, pamietam jak mnie bolala w dzien w ktorym odeszly mi wody .... to byl nieustanny prawie bol jak na okres krzyza a podbrzusza w sumie niekoniecznie....bardziej krzyzzowe pamietam...
madzik ja bylam u dr.Sebastiana Forysia wiem ze jakis Forys tez w Wawie pracuje i w Wołominie, ale to nie ten sam. Ten u ktorego bylam przyjezdza z Łodzi z Centrum Matki Polki - bylam u niego w Radomiu gdzie aktualnie jestem do wtorku.
Nie miałam zamiaru straszyc, ale sama bylam w szoku w sumie on ma ciagle stycznosc z jakimis wadami plodu i takie tam bo tym sie zajmuje glownie....
a tak wogole to ja mysle ze w sumie duzo osob bierze jakies leki u jednych sa tego negatywne odzalywania a u innych nie....mysle ze wieksze chyba zagrozenie jest w trakcje kiedy bierzey leki w I i II trymestrze ciazy...
kurcze mlode tak mi sie wypina pupka ze az czuje nacisk na okreznice chyba buhahah no nic ide mostek porobic...o dziwo wtej ciazy moge zrobic - z Hubertem ledwo sie ruszalam.... a lezenie do gory pupa u mnie widze ze ma taki efekt ze mlody pomimo sporych gabarytow nadal sie obkreca.....
Myfa80
mama Hubcia i Wojtusia
Dziewczyny ,pewnie niedługo pierwsze z nas zaczną rodzić.Niektóre są już przecież w 37 tyg. i każdej chwili mogą już rodzić.
nie strasz...
ja to juz zglupilam bo moje dziecie wielkoscia glowki i nozek odpowiada 34 tyg ciazy...usredniono ze to ok 33 tydzien ciazy wg usg .....
zastanawiam sie czy mozliwe ze dziecko tak szybko rosnie czy az taka rozbieznosc jest miedzy usg
Jejku a ja leze i leze m pojechal do ,mnie do pracy zawiesc zwolnienie a potem ma ziemniaki gotowac.
Kurde jakos mnie nosi cos bym zrobilam,gdzies pojechala,polazila po sklepach czy co???sama nie wiem czego mi sie chce
snia mi sie paczki po nocach,najpierw snil mi sie synek jak go przebieralam a potem blizniaczki

a mialam wozek tylko pojedynczy.
Myfa jak jestes w Radomiu to calkiem bliziutko mojej miejscowosci,jakies 26km:-):-):-).
No tak nie dlugo my zaczniemy sie rozpakowywac hehe:-)
Kurde jakos mnie nosi cos bym zrobilam,gdzies pojechala,polazila po sklepach czy co???sama nie wiem czego mi sie chce

Myfa jak jestes w Radomiu to calkiem bliziutko mojej miejscowosci,jakies 26km:-):-):-).
No tak nie dlugo my zaczniemy sie rozpakowywac hehe:-)
S
Sara27
Gość
Czesc wam:-)
Czytalam was ze 2 h,bo wczoraj nie zagladalam na forum.
Odwiedzili nas moi rodzice i gawedzilismy (ja na lezaco) pol dnia.
Odpisuje haslami a nie konkretnie bo za nic nie pamietam co kto pisal:
twarde brzuszki i bole jak na @ - te ktore z was tak mialy (i ja tez) opisaly to dokladnie tak samo jak bylo u mnie.Czyli stawianie sie macicy,zero lub prawie zadnych skurczow na KTG,z dzidziami i ich ruchami wszystko OK,nasilanie sie objawow przy chodzeniu lub siedzeniu (mnie jest tez niewygodnie siedziec,zwlaszcza ze brzuch duzy) a znaczna poprawa przy lezeniu.Po 3 dniach lezenia w szpitalu plackiem brzuch mi zmiekl i zmniejszono mi dawki lekow na dawki placebo a po 5 mialam juz na tyle miekki ze wypuszczono mnie ze szpitala.Lezenie jest super-teraz w domku ciagle leze i brzuch miekki az sie niemalne "przelewa", o bolach jak na @ moge zapomniec.Moja mama dzwonila podpytac ginke kiedy wreszcie ten rermin cesarki(cala rodzinka i znajomi sie dopytuja jaka data) a ona do mamy ze jak brzuch miekki i ladnie leze to potrzymamy julite jak najdluzej.A tak sie nastawilam na polowe lutego!
No i wolalam mala wodniczke niz rybcie...
tort-ktos tu pisal o torcie i przez tego kogos juz 2 lyzke nutelli zjadam wrrr
leki-kazde leki sa szkodliwe,obojetnie czy ciazowe czy na watrobe czy nerki.
Moj tata jest lekarzem i zawsze powtarza ze czlowiek tym zdrowszy im mniej bierze lekow i ...witamin bo te tez potrafia szkodzic czasem.I ze ludzie na wsiach za zdrowsi niz ci w miescie ktorzy hipochondrycznie leki lykaja itp itp.Fenoterol tez jest szkodliwy bo podwyzsza tetno matki a tym samym tetno dziecka-jednak w moim przypadku przy malych daweczkach KTG wykazywalo u dzidzi od 120 do 160 tetno,a srednio 140 wiec fenoterol jest tu bez wplywu.Uuuu a w Matce Polce zwlaszcza na oddzialach patologii ciazy i medycyny matczyno-plodowej co 3 dziewczyna ma KROPLOWKI z fenoterolem hihi
Widocznie walka o to by dzidzia byla jak dluzej w brzusiu przewyzsza inne niedogodnosci.
A wiecie ile tego posta na lezaco pisalam?Chyba z 15 min-tak sie poswiecam
Myfa-twoja dzidzia rosnie 100g na dzien?Dobrze przeczytalam?To jakos b.duzo,nawet jakby przyjac 6-8 tyg do konca ciazy to bedziesz miec kolosa 6-7 kg
Czytalam was ze 2 h,bo wczoraj nie zagladalam na forum.
Odwiedzili nas moi rodzice i gawedzilismy (ja na lezaco) pol dnia.
Odpisuje haslami a nie konkretnie bo za nic nie pamietam co kto pisal:
twarde brzuszki i bole jak na @ - te ktore z was tak mialy (i ja tez) opisaly to dokladnie tak samo jak bylo u mnie.Czyli stawianie sie macicy,zero lub prawie zadnych skurczow na KTG,z dzidziami i ich ruchami wszystko OK,nasilanie sie objawow przy chodzeniu lub siedzeniu (mnie jest tez niewygodnie siedziec,zwlaszcza ze brzuch duzy) a znaczna poprawa przy lezeniu.Po 3 dniach lezenia w szpitalu plackiem brzuch mi zmiekl i zmniejszono mi dawki lekow na dawki placebo a po 5 mialam juz na tyle miekki ze wypuszczono mnie ze szpitala.Lezenie jest super-teraz w domku ciagle leze i brzuch miekki az sie niemalne "przelewa", o bolach jak na @ moge zapomniec.Moja mama dzwonila podpytac ginke kiedy wreszcie ten rermin cesarki(cala rodzinka i znajomi sie dopytuja jaka data) a ona do mamy ze jak brzuch miekki i ladnie leze to potrzymamy julite jak najdluzej.A tak sie nastawilam na polowe lutego!

No i wolalam mala wodniczke niz rybcie...
tort-ktos tu pisal o torcie i przez tego kogos juz 2 lyzke nutelli zjadam wrrr

leki-kazde leki sa szkodliwe,obojetnie czy ciazowe czy na watrobe czy nerki.
Moj tata jest lekarzem i zawsze powtarza ze czlowiek tym zdrowszy im mniej bierze lekow i ...witamin bo te tez potrafia szkodzic czasem.I ze ludzie na wsiach za zdrowsi niz ci w miescie ktorzy hipochondrycznie leki lykaja itp itp.Fenoterol tez jest szkodliwy bo podwyzsza tetno matki a tym samym tetno dziecka-jednak w moim przypadku przy malych daweczkach KTG wykazywalo u dzidzi od 120 do 160 tetno,a srednio 140 wiec fenoterol jest tu bez wplywu.Uuuu a w Matce Polce zwlaszcza na oddzialach patologii ciazy i medycyny matczyno-plodowej co 3 dziewczyna ma KROPLOWKI z fenoterolem hihi

A wiecie ile tego posta na lezaco pisalam?Chyba z 15 min-tak sie poswiecam

Myfa-twoja dzidzia rosnie 100g na dzien?Dobrze przeczytalam?To jakos b.duzo,nawet jakby przyjac 6-8 tyg do konca ciazy to bedziesz miec kolosa 6-7 kg

Pochodzodze z malej wsi pod Szydlowcem napisze nazwe ale prosze sie nie smiac (Chustki) to jest po trasie jak jedziesz z Radomia do Szydlowca do Kielc przy samej trasie E7,jak bys jechala w tamtym kierunku to jak bym Ci napisala w ktorym miejscu mieszkalam to bys od razu wiedzilala hahahaewelcia to skad pochodzisz? ja tutaj mam rodzicow i tesciow...
Juz 6!!!!Dziewczyny, 5 lutówek już się rozpakowało:-)

szaleja kobitki nie zle hehehe
madzik_
Fanka BB :)
ja to juz zglupilam bo moje dziecie wielkoscia glowki i nozek odpowiada 34 tyg ciazy...usredniono ze to ok 33 tydzien ciazy wg usg .....
zastanawiam sie czy mozliwe ze dziecko tak szybko rosnie czy az taka rozbieznosc jest miedzy usg
Myfa myślę że to rozbieżność między USG a pomiarami.
Moje 1,5 tygodnia temu odpowiadało 30 tygodniowi ciązy.
A tak w ogóle to znasz jakiegoś lekarza z Radomia co by był dobry w trudnych przypadkach starania się o ciąże?
Dla siostry szukam jakichś poleconych, ostatnio do jakiegoś Pana Woźniaka dostała namiary co ma na Focha gabinet i pracuje w Warszawskim Novum.
A ja mieszkam jakies 15 km od Radomia, tylko trasa na Wierzbice

Choc często tęsknię za tamtymi okolicami-troche spokojniejsze życie.
Nawet mysleliśmy o przesiedleniu się tam, ale teraz te nieruchomosci tak potaniały że szkoda nam sprzedawać dom.. No cóż poczekamy i zobaczymy jak sie życie ułoży. Zawsze tam rodzina by była... No i babcia..a tu samotni:-(
Ostatnia edycja:
reklama
madzik_
Fanka BB :)
Juz 6!!!!
szaleja kobitki nie zle hehehe
szaleją szaleją kobitki