reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Pod pępkiem czuję czkawkę, a ułożenie mamy główkowe na 100%

Ja mam odwrotny problem z wagą, bo choc mało sie ruszam i ciagle jem to przybrałam tylko 6, 5 kg jakos i martwię się że za mało! Lekarze mówią, że z dzieckiem jest wszystko w porzadku. z córcią przybrałam ok 8 kg i wazyła 3300 w 41 tygodniu... Takze każdy ma swoje zmartwienia. Ze mnie dziecko "wyciąga", a w czasie karmienia wygladam i czuję się jak chude , blade zombii - i też jest niedobrze.:zawstydzona/y: dodam, że tak jak zwykle na słodycze patrzeć nie mogę to teraz pochłaniam bez mrugnięcia okiem... ale o pączki jeszcze się nie biję w cukierni hehe:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Pod pępkiem czuję czkawkę, a ułożenie mamy główkowe na 100%

Ja mam odwrotny problem z wagą, bo choc mało sie ruszam i ciagle jem to przybrałam tylko 6, 5 kg jakos i martwię się że za mało! Lekarze mówią, że z dzieckiem jest wszystko w porzadku. z córcią przybrałam ok 8 kg i wazyła 3300 w 41 tygodniu... Takze każdy ma swoje zmartwienia. Ze mnie dziecko "wyciąga", a w czasie karmienia wygladam i czuję się jak chude , blade zombii - i też jest niedobrze.:zawstydzona/y: dodam, że tak jak zwykle na słodycze patrzeć nie mogę to teraz pochłaniam bez mrugnięcia okiem... ale o pączki jeszcze się nie biję w cukierni hehe:-D

tego 6,5 kg to zazdroszcze:szok::-D
moja bratowa też tak miałan tyle że u niej był inny problem-schizy w ciąży, aż każdy na nią sie darł że za mało jje, ale z dzidzia było OK
Faktycznie troche za wielkie przerwy miała miedzy posiłkami i za mało, jak rano o 7-8 snaidanie o potem dopiero o 15-16-tylko ze ona miała schize w ciąży i choć lekarz nie kazał jej leżeć to ona leżała całą ciąże:baffled:

M*R dobra byłaś z tymi pączkami:-D

Firehead ja to mam podobnie jeśli chodzi o słodycze :-D mąż się mnie wczoraj pytał że co się stało że ja czekoladę jem? eee połykam a nie jem :-p a nigdy wcześniej to nie lubiłam, raz na miesiąc może kilka kostek jak organizm miał taką potrzebę a teraz to ponad pół czekolady dziennie, a czasami nawet całą.:baffled: hehe ciekawe jak to po ciąży będzie :-p. A teraz mam ochotę na biały sos z ryżem umm chyba pójdę sobie zrobić.

A ja się tak nie bawię temat słodycze na tapecie :-:)-:)-(
Lutówki szaleją :-)no a my następne :szok:
Ja przytyłam najpierw 15,5 kg a teraz mam 13,5 kg dieta cukrzycowa robi swoje i bardzo dobrze ja i tam mam za dużo więc niunia ma z czego brać
M*R* o pączki zawsze i wszędzie bym walczyła a tobie się należały jak nic :-D
Byli dzisiaj tescie na przeszkoleniu widziałam ich przerażenie chociaż twardych udawali tez się boją jak to będzie w końcu z dzieci juz wyrosli dawno temu a tu się zacznie szkoła,lekcje dogadzanie niejadkowi i inne obowiązki ale jestem dobrej mysli musi byc dobrze:-)
Malutka dzisiaj jakas rozszalała,samopoczucie od paru dni mam rewelacyjne ani twardnienia ani nic cięszę się i boje że to taka cisza przed burzą,jeszcze nie jeszcze chociaż te 5 tygodni marze tylko o tym żeby po urodzeniu wrócić z małą do domu i nie czekać na nią niewiadomo ile

Hej dziewczyny,
ja na weekend też odwiedziłam szpital:-(, ale już jestem spowrotem i jest poki co wszystko dobrze:tak:. W szpitalu miałam USG i wyszlo, że dzidziuś waży 2250 :-)

Myfa jeśli chodzi o czkawkę, to czuję ją całkiem w dole brzucha, a dzidzia ułożona jest jeszcze główką do góry.

Co do wagi, to jestem 13 kg na plusie, ale zauważyłam też, że teraz z dnia na dzień brzuszek mam większy.No i coraz większy nacisk na żebra i płuca mam, ale to chyba przez rosnącą macicę.

M*R* -super historia z tymi pączkami, ale się uśmiałam:-)

Julia dobrze, że już jesteś w domu:tak:, chociaż ten Twój facet, to szkoda gadać:angry:

meRE34 - zaintrygowałaś mnie tym znieczuleniem. W którym szpitalu w Gdańsku chcesz rodzić, że tak na pewniaka o wzięciu znieczulenia mówisz? Słyszałam, że w Trójmieście z tym kłopot. Firehead mówiła, że na Klinicznej jest szansa - tam chcesz rodzić? Jeśli masz jakieś pewne wieści, to może opisałabyś je na marcóweczkach z Gdańska? Pozdrówka!

Hej!!!
Ale tu dzis ruch.
M*R* ale sie usmialam z Ciebie,znajac mnie to ja tez bym tak pewnie zrobila,bo tez jestem waleczna(nie doslownie) hehehe

A teraz hit dnia:-):-):-)
Pamietacie ta jazde z karuzelka co mi nie chcieli jej odmienic,bo nie bylo tych torebeczek foliowych w srodku???
Moj m to ma łeb,wiecie co on zrobil???!!!
Wzial torebki z lozeczka turystycznego powkladal te czesci od karuzelki ale ze mu bylo malo torebek,no to wzial tez z radia samochodowego,czajnika bezprzewodowego i telefonu(z pudelek powyciagal)zapakowal to wszystko i pojechalismy wymienic i co???!!!! WYMIENILI NAM NA INNA:-D:-D:-D.

Caro duza dzidzie nosisz w sobie:-)

cholerka czyli mlody od wczoraj nie zmienil pozycji glowa w gorze...ech

czkawka w dole to widac ulozenie niepoprawne ech.... czekam na czkawke kolo pepka :-)

ja do slodyczy mam dziwne nastawienie bo czasem jem sporo a czasem wcale nie mam ochoty .... a dzisiaj sie powstrzymuje chociaz i tak 3 delicje wcielam i madarynki zobaczymy jaki cukier jutro wyjdzie oj....

ide zrobic to badanie sama bez skierowania bo maluch szybko cos strasznie zaczal rosnac...zreszta to badanie w 16 tyg na cukrzyce nie liczy sie wcale...najchetniej zmienilabym terazlekarza prowadzacego...ech ale nie mam pojecia czy wogle jakikolwiek dobry jest w Legionowie...

reklama
mam pytanie dziewczyny
jak maluszki Wasze maja czkawke to czujecie w ktorej czesci brzuszka? ja czuje teraz nad prawa pachwiną .... pytam sie bo wiem ze mozna po tym rozpoznac ulozenie malucha....
ja czuję po lewej stronie, tak w środkowej części podbrzusza - ani nisko ani wysoko :sorry2:
MR, niezła walka o pączki ;-)
ewelcia, super pomysł :tak:

Do góry