reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Ewelciu to może go choć do wózka trzeba było wsadzić i pobujać może by przysną.

Ja dziś byłam na cmentarzu, pomyłam pomniki taty i dziadków. Jutro przydało by się kupić trochę zniczy. Eh nic mi się nie chce.

reklama
Ewelcia, a jak Szymon reagowal pierwszego dnia bez smoka? Szczerze przyznam, ze cie podziwiam, ze tak wczesnie odstawiasz. Dla mnie to na razie nie do wyobrazenia.:sorry:Ale kiedys sie trzeba bedzie przemeczyc...

Moonik moj Szym w dzien wogole nie uzywal smoczka,tylko do sasypiania.
Zaczelam w niedziele wieczorem i nie dalam mu do spania - budzil sie chyba 6 razy z poniedzialku na wtorek obudzil sie 3razy z wtorku na srode 1raz a w ostatnia noc 2razy!!!!
Widze po nim ze nie potrzebuje juz smoka do zasniecia,zjada kaszke po kapieli,czasami koncowke juz na spiocha,odkladam go do lozeczka i tyle.
Za nim zasne to zagladam do niego kilka razy zeby sprawdzic jak spi,za kazdym razem inaczej:-p.
Jak w dzien sie o cos uderzy czy placze bez powodu a raczej marudzi to go biore na rece zagaduje,pokazuje jak sie swiatlo zapala i gasi,jak sie drzewi otwieraja - poprostu zajmuje go czyms innym.
Jak idzie na przedpoludniowa drzemke to daje mu pic wode,jak marudzi biore na rece tule i mowie spokojnym glosem,odkladam i glaszcze po glowce czasami jeszcze posteka to daje mu znow pic glaskam i zasypia.
U Ciebie moze byc gorzej bo wy w dzien uzywacie ale ja bym probowala,bo do roku podobno jalatwiej.
Nie wyobrazam sobie zeby moj Szym mial chodzby 2lata i biegal ze smokiem-jestem jakas antysmoczkowa.
Wogole jak zaczelam mu dawac smoka to mialam jakies dziwne wyrzuty sumienia.......................:dry:

Kurcze, ewelcia, u nas bez smoka to by bylo jedno wielkie DARCIE sie. Po operacji przez pare dni nie mogl dostac, no to mielismy w dzien i w nocy takie ryki, jakby kolki miał. Na 4 dzien juz dostal smoka i odetchnelismy. On czesto spał w dzien, stad smoczek - zawsze przed zasnieciem. A moze mu sie zmieni, jak zrobi sie troche bardziej kumaty?

Iśku, szczerze mówiąc to nie mam pojęcia jak usunąć podpis - bo wyrywanie kartek to jednak niefajne... jak się wydrapie żyletką, to zostanie ślad.. może zakleić jakąś białą karteczką, czy co...

u nas nocki ostatnio do kitu, mała budzi się bardzo często, biorę ją do nas potem odkładam i tak w kółko :-(

Witam:-)
Wczoraj Martyna padła mi po 19 to dzisiaj zrobiła mi z woza o 5 jak w wojsku:szok::-)jadła dwa razy o 12 i 3 o 12 jeszcze nie spałam więc luz,ale o 3 to przesadziła no i o 5 koniec spania więc jestem lekko nieprzytomna ale licze na to że zaraz pójdziemy lulu

reklama
W Pl w moim ogródeczku tez miałam clematisy rózne,różniaste ale ten fioletowy był najstarszy więc zawsze pięknie kwitł :tak:cudne sa tez o nazwie Błękitny anioł i Jan Paweł 2
A temperatura u ciebie jak w maju więc już wiadomo czemu kwiatom się poprzewracało :-D

Do góry