reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marzec 2013

moja betka przedwczoraj 407, a dziś 1102:-) także troszkę mnie to uspokoiło
sper przyrost na pewno wszytsko jest i będzie ok ;-)

Hej, u mnie ból brzuch ustał i czuję sie podejrzanie całkiem dobrze. Piersi też mniej bolą. Zgagi nie mam. Apetyt jak zawsze duży. Czekam na mdłości, a tu nic, ale to chyba jeszcze za wczesnie. Szkoda ze ten czas tak się ciągnie... Dziewczyny, napiszcie czy kiedy zamierzacie oznajmic w pracy o ciąży. Ja chcialabym juz po USG, bo mam stojąca prace i chciałabym, zeby mnie wspolpracownicy traktowali ulgowo.
u mnie tak samo ból brzucha ustał plamienia tez i czuje sie dobrze no i apetyt mam jak koń ;-)
pewno powiedz po usg, ja mam działalność wiec mnie omija powiadomienie pracodawcy ;-) ale wolała bym wcześniej wiedzieć że mam pracownice w ciąży także myśle ze po usg śmiało możesz powiedzieć ;-)

madzia no tak niby plamienia to normoalna rzecz ale stresują jak cholerka także wcale Ci sie nie dziwie że sie niepokoisz ale przyrost jest super więc myśle ze wszystko ok

i to prawda z tym zamartwianiem - pewno jeszcze nie jeden powód znajdziemy ;-)

reklama
haha no z tym jedzeniem to jest tragedia, ciągle mam na coś ochote, głownie na cocacole :-)Lody i chipsy takie monster cos tam. Na liscie mam też pizze, kotlecika z marchewką którego robi dziś teściowa...no i chyba na razie tyle :-p Dlatego tak to wesele mnie kusi, mysle ze pogadam z moim (wczoraj byl u tego kolegi na kawalerski, wrocił o 5:-)) że ok pójdziemy ale jak będę źle sie czuła albo coś to wrócimy do domu, a ogólnie postaram sie głownie siedziec na dupce i za wiele nie krecic i chyba zrezygnuje ze szpilek, jak myślicie?? Zajme sie ciastami , przystawkami i tego typu sprawami :happy:

maryla dlugo miałas plamienia? i były one takie brunatne czy z krwią?? Już sie lepiej czujesz??

Czytałam,że te niebezpieczne plamienia to takie z żywą krwią. Ale i z takich plamień wychodzą kobitki obronną ręką.. takie plamienie może mieć miejsce np. przy 'odklejaniu kosmowki' czy coś takiego.
A mam pytanie do Was co do herbaty (bo mam ogromne pragnienie od paru dni). Mam w domu Rooibos- bez teiny..mogę ją pić litrami?
no i od tego gadania o jedzeniu muszę zajrzeć do lodówki:rofl2:

mart0ocha powiem ci że ja troche na początku spanikowałam bo w porpzedniej ciazy wszystko było ok ale w 10 tyg dostałam też plamien i wyszło że pusty pęcherzyk jest, ale wtedy plamienie było silniejsze i tego samego dnia poroniłam, oczywiscie miałam łyzeczkownie też.

Teraz jestem spokojniejsza po waszych postach i myśle że będzie dobrze. Troche tylko mam nadzieje że to szybko przejdzie i reszte ciązy przejde bez problemów żebym nie musiała obchodzić sie z sobą jak z jajkiem

Dzizas co za produkcja?!:szok::-D:szok: forum sie rozwija :-) Dzień dobry zatem:tak:

Madzia- 3mam mocno kciuki żeby było ok!!!:tak:
Witam także nową marcóeczkę- rośniemy w siłę:-)

Nie odpisze każdej bo nie mam czasu, przepraszam.
Powiem Wam za to, że dziś mam jakiś zły humor...pełna obaw jestem bo cyce mniej mnie bolą od 2 dni, brzuch nie boli w cale- wczoraj raz coś zakuło a innych objawów brak- no fakt, zmęczona jestem ale to i bez ciaży przy dwulatku norma:sorry2: Jakoś dziś pierwszy raz na poważnie dopadły mnie czrne myśli, że jednak w pon zamiast potwierdzenia to dostanę @:zawstydzona/y::-( Ehh..nie będę Wam zamulac bo tu trzeba się pozytywnie nastawiać a nie przybijać więc wezmę dziecia na spacer zanim upał się zrobi totalny i może zacznę coś czuć...
Trzymajcie się dzielnie i miłego spokojnego dnia życzę!!!:-)

Ella, to jest bardzo wcześnie na jakiekolwiek objawy. Podobno najczęściej objawy ciążowe nasilają się po 30 dfl. Pamiętaj..myślimy pozytywnie i staramy się relaksować.. MUSIMY FUNDOWAĆ MALUSZKOM SPA, aby miały doskonałe warunki do rozwoju i żeby mogły sobie wszystko ładnie poukładać :tak:.
A spacer zawsze pomaga na nastrój!
Ja ginkowi powiedziałam wczoraj że jak 'dzisiaj się macam po cyckach to trochę mniej bolą', a on na to 'od macania piersi to mąż jest- więc opanuj się :-p'.
Zawsze jak czujesz się niepewnie możesz zrobić sobie teścik;-), albo betkę.. ale ja pocam obejrzenie jakieś dobrej komedii w kinie lub w tv..

Ostatnia edycja:
Dokładnie Ella za wcześnie na takie typowe objawy, póki co nie ma co sie tym stresować :happy:

Relaks to na razie dla nas najlepsze rozwiązanie, ja bym najchętniej skoczyła na zakupy i kupiła jakies kosmetyki pielęgnacyjne ale dziś nie mam samochodu zreszta ja na razie mam siedzieć na tyłku. Oczywiscie wziełam sie za malusie sprzontanko, np odłożyc cos na miejsce i lazienki wzielam zalałam domestosem i na razie tyle. Juz siedze i nic nie robie :happy:

witam :) ja juz sikam co chwile,zgage mam jak nie wiem czo :)i czasami cos mnie tam lekko zemdli.a smaka mam na borowki. w tamtej ciazy bralo mnie kwasne terazz na slodkie:)ja sie skusze na bete w tygodniu.

co do bolu kregoslupa to u mnie jest masakra:/6lat temu wypadek samochodowy z dachowaniem i czulam wtedy ze mi zaraz peknie kregoslup i od tamtej pory w tym jednym miejcu boli ciagle..

dzis mamy imprezke w domu. wczoraj bylo Piotra a dzis Emili. upichcilam pyszne ciacha wszystkim smakuja co mnie cieszy :) wczoraj byla mala degustacja:) pewnie sie zorientuja ze jestem w ciazy bo pic alkoholu nie bebe :)

haha no z tym jedzeniem to jest tragedia, ciągle mam na coś ochote, głownie na cocacole :-)Lody i chipsy takie monster cos tam. Na liscie mam też pizze, kotlecika z marchewką którego robi dziś teściowa...no i chyba na razie tyle :-p Dlatego tak to wesele mnie kusi, mysle ze pogadam z moim (wczoraj byl u tego kolegi na kawalerski, wrocił o 5:-)) że ok pójdziemy ale jak będę źle sie czuła albo coś to wrócimy do domu, a ogólnie postaram sie głownie siedziec na dupce i za wiele nie krecic i chyba zrezygnuje ze szpilek, jak myślicie?? Zajme sie ciastami , przystawkami i tego typu sprawami :happy:

maryla dlugo miałas plamienia? i były one takie brunatne czy z krwią?? Już sie lepiej czujesz??
ja na zmiane to ciasyo to szaszłyka bym jadła hahahahhahaaaa ale generalnie jem wszystko - na cocacole miałam mega ochote nim sie dowiedziałam ze jestyem w ciązy ganiałam męża co chwila do sklepu a teraz już mi nie smakuje - puki co

plamienia miałam w sumie tylko dwa dni pierwszy dzień krwiste bardziej poszłam odrazu do gina dał luteine dowcipnie x2 i na drugi dzień miałam bruntne ale lżejsze i cisza

no ja też nie mam żadnych objawow brzuch przestał boleć cyce nie bolą i nawety nie jestem już taka zmęczona - ale w poprzedniej ciązy miałam to samo zero mdłości czy coś w tym stylu ale czasem sie obawiam czy wszystko jest ok no ale skoro nic mnie nie boli nic nie plamie @ nie ma to chyba wszstko w porządku le spokojniejsza będe po wizycie jak zobacze kruszynke

reklama
Do góry