Gosiulek, sunshine bardzo, bardzo mi przykro... :-(
Noelka leż plackiem i się nie ruszaj! W 32tc przewozili mnie z jednego szpitala do drugiego - miałam być wieziona w pozycji leżącej, ale to olali, a ja nie upomniałam się o swoje.... Podczas przyjęcia do drugiego szpitala długi czas siedziałam w poczekalni.... Nikt nie zwracał na mnie szczególnej uwagi. Przez te siedzenie szyjka skróciła mi się prawie o 1cm!!!
Miałam leżeć ciągle, nawet do kibla chodzić nie mogłam, a oni to olali. Byłam młoda, myślałam, że przecież to lekarze i nic mi nie będzie. Po dwóch dniach urodziłam....
Jak jeden lekarz każe Ci leżeć to leż! Praca, dom, sprzątanie, zakupy... Czy to jest ważniejsze od życia Twojego Maleństwa?
Skoro jest zagrożenie ciąży to słuchaj lekarza i zapomnij o wysiłku
Troszkę mnie tu nie było, ale jakoś u mnie bez zmian :-) od jedzenia odrzuca, ciągle zmęczona.... Rano dosyć "porywiście" wstałam z krzesła i bardzo zaczęło mnie podbrzusze rwać, ale nie na środku, tylko po bokach - bardzo się przestraszyłam....
Czy myślicie już o wózkach, akcesoriach, łóżeczkach, przemeblowaniach? :-) może zrobimy taki wątek? Ja już wszystko mam w głowie zaplanowane, już rozglądam się za wybranymi rzeczami
Jeszcze jedna sprawa.... Mam problem co do określenia wieku ciąży.... Ostatnia miesiączka 28.05.2012r, jak byłam na usg 10.08 to lekarz powiedział, że ciąża z usg to 7tc6dzień... Ale czy on liczył od dnia miesiączki czy to tylko od dnia poczęcia?... Ja niestety nie wiem dokładnie kiedy dzidziuś został poczęty, ale przy wizycie mówił, że jest młodszy o 2 tygodnie niż z terminu OM, czyli powinien mieć 9 tygodni z hakiem, ale z usg wychodzi, że niby 8tc.... Już nic nie rozumiem

proszę o pomoc!
Witam nowe Marcowe Mamusie!
Miłego dnia kochane!