reklama

Marzec 2013

szczebiotka
tak ja pisałam o piesku.. karcimy ja troche słowem i wie gdzie jej miejsce ale czasem jest nie do wytrzymania jak zlapie swoje zabawki piszczace to jak dziecko..zastanawiam sie czy jak dziecko bedzie mialo zabawki to bedzie mu zabierac :)?
a uwielbia sie wpychac do lozka w srogek i spi z nami jak dzidzius... :)
nawet po pracy jak sie kladziemy i przytulamy to tez wchodzi na nas...zastanawia mnie czy ona cos czuje bo ciagle kladzie sie na brzuchu i lize mi rece :)

reklama
Hello

Padam po pracy, mam poranne zmiany i musze wstać o 4:10 a tak bym pospała dłużej;-)no cóż w ciągu dnia drzemka max 30 min jak Mała patrzy na bajeczke a potem na dwór z dzieciaczkiem śmigam trzeba korzystac taka dzis ładna pogoda a ziewam cały czas:-D
Co do ubranek to jeszcze dłuuuuugo nie zamierzam nic nabywać heheh. Jak brzucholek urośnie to może zacznę ogladać. Póki co marze o drugim USG i bijącym serduszku mojego Groszka czyli nic tylko czekac do 24 lipca.
Poza tym siostrzyczka moja jest teraz w 38 tygodniu wiec ubraneczka ewentualnie po niej odziedzicze a raczej po Franusiu który mieszka w jej brzuszku:tak:

Strasznie mi brzucholek wywaliło, też Wam sie tak powiekszył?
mi tez brzuch wywaliło mam taki jak z małym w 4-5 m-cu smieją sie że blixniaki będą ehhhhhhhhhhh

dziewczyny jeżeli chodzi o brzuchol to u mnie też jest strasznie duży, niby mówią, że przy drugiej ciąży szybciej wypycha.
też to słyszałam i uffffff że nie tylko ja mam tak z brzuchem

też biore to pod uwage ale przyznam ze tej środkowej przystawki to to tej pory nie widziałam - a fajna sprawa
Dziś się kiepsko czuję i fizycznie i psychicznie, więc raczej nie popiszę z Wami.
Miłego dzionka Wam życzę.
polepszenia nastroju jak najszybciej

a co do sexu to my w tamtej ciąży to do samego końca a teraz też choć delikatniej i jak sie dobrze czuje jak coś ciągnie albo boli to odpuszczamy

Ja też mam brzuszek do przodu, ale płaski jak deska, to ostatni raz miałam w liceum. Ogólnie uważam, że mam słabe mięśnie brzucha i pewnie w tym problem. Drugi problem to taki, że non stop (potraficie to sobie wyobrazić?) jestem głodna.... Muszę się jakość ograniczyć;) W ogóle to tu jest takie coś,. gdzie można obliczyć ile wzorcowo powinno się przybierac w kolejnych tygodniach ciąży. Niby nic, ale tak dla zabawy można sprawdzić;) Kalkulator wagi w ciąży, Twoja waga w ciąży (Ciąża) | Viggo.pl

aniulkas my gdzies od dwóch miesiecy mamy suczkę 8 miesieczną shih tzu i wachałam sie czy bedzie dobrze czy nie bedzie np siusiala albo gryzla mojego malca. Ale nie zaluje. Macius i KOKO kochaja sie jak ptaszki nierozlaczki, koko ma swoja zabawke kielbaske i chodzi do Maciusia rzeby sie z nim bawic on zabiera kielbaske i psinka go goni raz on jezdzi na niej raz ona skacze na Maciusia i delikatnie podgryza matkuje mu bardzo. jak jest pora spania to ona uklada sie na poduszkach i czeka na Maciusia i ida razem spac a rano czeka az Macius wstanie z niecierpliwoscia podgladajac do lozeczka czy juz wstal. Zyc bez siebie nie moga :-) hehe

Badania w ciazy jak narazie morfologia mocz i w tamtej ciazy tez tak mialam i nie badalam sie tak co miesiac bo to nie ma sensu, krew badalam chyba w tamtej ciazy 3 razy i mocz tez no i wiadomo pozostale badania wskazane w odpowiednich miesiacach. Na pewno potrzebna grupa krwi antyciała wiec mozna juz zrobic, bo to wazne! wizyte jak mam 23 lipca wtedy poprosze lekarza panstwowego o skierowanie na badania wtedy nie bede placic za nie bo jak wiadomo prywatnie trzeba placic

Katicz - a mnie gin gnał na badania regularnie co 4 tygodnie! Nie wiem - może jest taki skrupulatny, ale w kazdym miesiącu musiałam mieć aktualną morfologię, cukier i mocz. Plus dodatkowo robił mi gdzieś w 22 tyg. ALAT, ASPAT (co normalnie nie wchodzi do harmonogramu badań w ciąży). Nie chcę z nim zaczynać, bo to w gruncie rzeczy dobry lekarz, kiedy rodziłam pierwsze dziecko to bez gadania przyjechał o 2 w nocy do szpitala i mnie monitorował, chociaż de facto w czasie porodu jego pomoc ograniczyła się tylko do zszycia mnie po nacięciu. W każdym razie zrobił to wszystko za przyszłowiowe "Bóg zapłać".

reklama
kurczaki..zjadłam 2 nektrynki..bopomyslalam jedna dla mnie druga dla maluszka... nie mo takie piekne byly mowie a coz zjem sobie obiad dopiero ok 17... :)a teraz czuje sie taka pełna ... o matko...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry