reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marzec 2013

jula od noscnie bliźniaków tez tak slyszalam ze jak jest szybki wzrost... to ze blixniaki...albo cos o pozamaczninej ciazy pisali ale to chyba jak wzrost i nagle spadek...
trzymam oczywiscie kciuki za usg..ja mam za tydzien w srode :p

reklama
w przypadku mojej siostry sama sobie zapracowla na taka wage jadla w kolo snikersy pomarancze i popijala cola :D
a ja dzis tez nie moglam gloda przezyciezyc ale teraz sie tak najadlam i czuje jeszcze smak dobrego obiadku..ale cos bym rpzekasila... :D

SIEMKA WSZYSTKIM:)
JESTEM DZISIAJ PO WIZYCIE , DZISIAJ PAN DR POKAZAŁ MI BIJĄCE SERDUSZKO:)A 2 TYG. TEMU BYŁ TYLKO PĘCHERZYK:szok: WG DR JESTEM JUZ 6TYG I 2DNI W CIĄZY ALE WG MOICH OBLICZEN TO TROSZKE WIĘCEJ, NIE CZYTAŁAM WSZYSTKICH POSTÓW BO TAK SIE ROZKRĘCIŁ WĄTEK....ŻE TRUDNO NADĄŻYĆ:) POZDRAWIAM CIEPŁO I ZYCZE WSZYSTKICH SAMYCH DOBRYCH WIEŚĆI:)

Ja bym sobie w ogóle tą betą głowy nie zawracała;) ale jak już pisałam nie jestem zwolenniczką sprawdzania przyrostów, wg mnie to wydawanie kasy na bezsensowne badanie, no chyba, że coś się dzieje i ginekolog każe, ale z tego co się orientuję to oni tak naprawdę wcale na tę betę nie patrzą. tak samo nie przyszłoby mi do głowy badać poziom progesteronu, tylko w ten sposób sobie jakichś nerwów same produkujemy. a prawda jest taka, że co ma być to będzie:sorry2: ja jutro na badania się wybieram, ale robię badanie ogólne moczu, morfologię, toxoIgG oraz glukozę na czczo, może poziom przeciwciał przeciwko różyczce też zrobię.

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg i nie chciałabym przekroczyć tej wartości teraz. Wprawdzie gruba nie byłam (67kg przy 173cm), ale rozstępy po przyroście wagi na udach i tyłku pozostały:sad:

witam nową mamusię;-)

ja również mam niedoczynność tarczycy, teraz biorę Letrox 75, w połowie sierpnia idą do endokrynolog na kontrolną wizytę i ewentualną zmianę dawki

anka podziwiam Cię za tą chęć na sprzątanie, mi się nic nie chce:sorry2:

vanessa gratuluję udanej wizyty

królowa dramatu corazon też miała mieć wizytę dzisiaj, pewno opisze to w odpowiednim wątku

dziewczyny proponuję, żeby relacje z wizyt opisywać w tym wątku https://www.babyboom.pl/forum/marzec-2013-f470/zdjecia-z-usg-wizyty-lekarskie-badania-59517/ ;-)

Witam się z wami wieczorową porą, córa śpi, mąż wybył więc mam chwilę dla siebie.
Odnośnie niedoczynności tarczycy, Jula z tego co wiem to przy niedoczynności tarczycy jest problem bardziej z zajściem w ciąże ale jak jest dobrze leczona i hormony są w normie to nie ma z niczym problemu.
Ewcik i jak na tym Letroxie? Cały czas go bierzesz? Czy wcześniej jadłaś coś innego?
Witam nowe mamusie :-)
Vanessa gratuluję usłyszenia bijącego serduszka.
Sunshine podzielam Twoje zdanie na temat bety, u nas zlecają to badanie jak jest coś nie tak.
Anka26,7 a Ty jak się czujesz?
Corazon przeszły Ci bóle po nospie?
Super, że już po wizycie, na pewno spokojniejsza jesteś co?
Aniulkas lepiej poczytaj albo pooglądaj jakiś głupkowaty filmik dla rozładowania nerwów.
Ja mam stresa przed jutrzejszym dniem...

Ja mam 168 cm i do tej pory ważyłam ok 55 kg teraz waga spadła do 53,5 i czuje, że schudłam z nóg i z tyłka spodnie się jakieś luźniejsze zrobiły. Też bym chciała przytyć nie więcej niż 10 kg ale przy niedoczynności tarczycy pilnowanie wagi to wieczna walka. Mam nadzieje, że nie będę poddawała się zachcianką i więcej niż do 70 nie dobiję. Narazie lekarz pozwolił mi chodzić na basen więc codziennie staram się wyskoczyć na 1h jakoś tak pozytywnie się nakręcam. W pracy też jestem aktywna tylko te stawy żyć nie dają głównie kostki i kolana. Czytałam gdzieś, że stawy mogą dawać się we znaki ale w tak wczesnej ciąży? No cóż zrobię wszystko żeby nie położyć się do łóżka no chyba że zajdzie taka potrzeba to już siła wyższa.
Dziewczyny tak wam zazdroszczę (tffffuuuu tfffuuuu) tych bijących serduszek. Mam nadzieje,że i ja niedługo usłuszę.

Kania spokojna, w życiu:))) Teraz dopiero się martwię:)))
Ból przeszedł, teraz kłuje mnie lewy jajnik... Ginek kazał uważać z Nospą, najlepiej nie brać...

reklama
Czarnana82 może te bolące stawy to nie jest objaw ciąży a przyczyna czegoś innego? Nie miałaś nigdy z tym problemów? A co do tarczycy to na jakich lekach jesteś i jaką dawkę bierzesz? Długo się leczysz?
A Wy Ewcik, Jula długo się leczycie?
Corazon nie martw się, tylko odpoczywaj i leż !!!
Na odstresowanie głupkowate filmy albo dobre książki :-)

Do góry