na wstepie dziekuje slicznie za wszystkie kciuki!!!!
jestem w polsce
bylam wczoraj u innego gin niz zawsze chodze bo do mojego jestem umowiona na czwartek a chcialam juz wiedziec co i jak. super lekarz mlody i na prawde fajny.
mam dobra i zla wiadomosc znowu. dobra jest ta, ze bije serduszko, zarodke sie rozwija prawidlowo, ma odpowiednie wymiary 2cm. Ciaza jest jednak wczesniejsza niz data ostatniej miesiaczki. dopiero jesteme w prawie 7tc, a powinnam byc w 8tc. Termin 27 marzec.
teraz zla wiadomosc krwiak jest i znowu sie powiekszyl niestety. prawdopodobnie przez to, ze w hiszpanii bylam aktywna. gin powiedzial, ze wszelkie drgania macicy podrazniaja krwiak. jesli peknie to zabije zarodek. W polsce dostalabym L4 od razu. Mam odpoczywac jak najmniej sie ruszac itd. Do 16tc mam brac 3 razy dziennie po 2 tabletki luteine. Wypisal mi recepte, powiedzial, ze nie zaszkodzi, a moze troche rozluzniac macice.
Powiedzial tez ze krwiak sam tak nagle nie zniknie, potrzeba bardzo duzo czasu bo jest duzy, jak zarodek bedzie rosl to z czasem moze krwiaka zarastac. moge miec plamienia. jak bedzie zywa czerwona krew albo duze bole jak na okres to pewnie bedzie oznaczac poronienie.
no i czym dluzej bede w ciazy z kazdym tygodniem mam wieksza przewage ze ciaza sie utrzyma.
boje sie i troche jestem zla ze za mocno lazilismy w hiszpanii, no ale nic nie poradze teraz. mam nadzieje, ze bedzie ok.
w piatek wracamy do uk, za tydz w pon do pracy musze na siebie uwarzac, ale nie bedzie to takie latwe bo na razie tylko bedzie wiedziec moja manager.
Ciekawe czy jak w 12 tc bede miec usg pierwsze w uk w szpitalu i zobacza krwiak czy bardziej sie mna zainteresuja. Gin powiedziala, ze na stowe w 12tc ciazy on bedzie jeszcze. Pewnie pojde za 3 tyg tak na kontrole do tego prywatnego gin w londynie bo do 12tyg jeszcze jest troche czasu.
Na czwartek mam wizyte u tego mojego gin co zawsze chodzilam i chyba pojde do niego tez. nie bede mowic ze bylam u innego. zobacze czy moze sie krwiak zmniejsza.
fajnie bylo ogladac drgania serduszka....oby bylo dobrze....