reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2013

witam nowe dziewczyny
ja po pracy to nawet nie mam siły, żeby wejść i coś poczytać ale dzisiaj się zmobilizowałam i Was poczytałam, zaległości straszne :-)
ogólnie jestem senna, jest mi niedobrze, nic mi się nie chce
corazon bardzo mi przykro ale jest jeczsze nadzieje bo u mnie w pierwszej ciąży w 7 tyg nie było płodu tylko sam pęcherzyk a w 9 już był

reklama
ja też jestem, tylko padnięta;-)
U mnie ranki w miarę o 13 już chodzę po ścianach z Synkiem śpie do 15 potem jeszcze jakoś daję radę ale wieczory to już porażka, mdłości, zawroty głowy i ogólna tęsknota za poduchą
W ogóle to każdą chwilkę gdy w miarę funkcjonuje staram się na porządki przeznaczać bo nadal chaos przeprowadzkowy na około a jeszcze dziś się dowiedziałam, że jest szansa, że teść przyleci w niedziele na 2tygodnie:no:
Jeśli chodzi o poprawę samopoczucia to ja odkryłam bezalkoholowe piwo imbirowe, w ogóle pojęcia nie mam czemu się piwem nazywa w każdym razie troszkę na mdłości pomaga
Zabko wpsółczuję tych wymiotów ale chyba z jednej strony dobrze, że Cię nęka cały czas, pamiętam, że ostatnio jak miałaś spokojny dzień to stres się zżerał myślę więc że z dwojga złego i dla Ciebie i dla Maluszka mdłości i wymioty lepsze;-)

Jeśli chodzi o badania to w uk i hcv i hiv standardowo, jeśli się wyrazi zgodę

Witajcie dziewczęta!

Dołączam do Was. Na wczorajszym USG widziałam małego ludzika który machał rączkami i nóżkami. Wg. USG ciąża jest o tydzień młodsza niż wg. OM (suwaczek mam wg. OM).

Mam mdłości i nic mi nie smakuje.

Pozdrawiam!

na wstepie dziekuje slicznie za wszystkie kciuki!!!!
jestem w polsce
bylam wczoraj u innego gin niz zawsze chodze bo do mojego jestem umowiona na czwartek a chcialam juz wiedziec co i jak. super lekarz mlody i na prawde fajny.
mam dobra i zla wiadomosc znowu. dobra jest ta, ze bije serduszko, zarodke sie rozwija prawidlowo, ma odpowiednie wymiary 2cm. Ciaza jest jednak wczesniejsza niz data ostatniej miesiaczki. dopiero jesteme w prawie 7tc, a powinnam byc w 8tc. Termin 27 marzec.
teraz zla wiadomosc krwiak jest i znowu sie powiekszyl niestety. prawdopodobnie przez to, ze w hiszpanii bylam aktywna. gin powiedzial, ze wszelkie drgania macicy podrazniaja krwiak. jesli peknie to zabije zarodek. W polsce dostalabym L4 od razu. Mam odpoczywac jak najmniej sie ruszac itd. Do 16tc mam brac 3 razy dziennie po 2 tabletki luteine. Wypisal mi recepte, powiedzial, ze nie zaszkodzi, a moze troche rozluzniac macice.
Powiedzial tez ze krwiak sam tak nagle nie zniknie, potrzeba bardzo duzo czasu bo jest duzy, jak zarodek bedzie rosl to z czasem moze krwiaka zarastac. moge miec plamienia. jak bedzie zywa czerwona krew albo duze bole jak na okres to pewnie bedzie oznaczac poronienie.
no i czym dluzej bede w ciazy z kazdym tygodniem mam wieksza przewage ze ciaza sie utrzyma.
boje sie i troche jestem zla ze za mocno lazilismy w hiszpanii, no ale nic nie poradze teraz. mam nadzieje, ze bedzie ok.
w piatek wracamy do uk, za tydz w pon do pracy musze na siebie uwarzac, ale nie bedzie to takie latwe bo na razie tylko bedzie wiedziec moja manager.
Ciekawe czy jak w 12 tc bede miec usg pierwsze w uk w szpitalu i zobacza krwiak czy bardziej sie mna zainteresuja. Gin powiedziala, ze na stowe w 12tc ciazy on bedzie jeszcze. Pewnie pojde za 3 tyg tak na kontrole do tego prywatnego gin w londynie bo do 12tyg jeszcze jest troche czasu.
Na czwartek mam wizyte u tego mojego gin co zawsze chodzilam i chyba pojde do niego tez. nie bede mowic ze bylam u innego. zobacze czy moze sie krwiak zmniejsza.
fajnie bylo ogladac drgania serduszka....oby bylo dobrze....

U mnie też wyszła wielka lipa, po sobotnich badaniach glukoza na czczo (naprawdę na czczo - nic nie jadłam i nie piłam) 110;( Nie wiem skąd taki wynik, zawsze miałam wzorcowe badania, w ciąży z Wojtkiem miałam cukrzycę ciążową, ale to mi wyszło gdzieś w okolicach 27 tyg. A tu już teraz taki wysoki cukier.... Boje się, że mnie gin będzie chciał wziąć na oddział, a ja nie bardzo chcę zostawiać małego...Postaram się wywalczyć wizytę u diabetologa, może jakaś dieta mi wystarczy. Oby;)

Ja już po pierwszej wizycie. Na początku lekarz sie zaklinał, że na serduszko to jeszcze za wcześnie, i rzeczywiście w pierwszej chwili niczego w pęcherzyku nie byłó widać... Ale jak poszukał to znalazłą się mała pulsująca kuleczka i minimalnie ale udało się usłyszeć serduszko:):):) mówi, że dzień czy 2 wcześniej pewnie go jeszcze nie było... Z usg wychodzi, że to dopiero 5tc, 5d więc termin na 3.04 ale to się pewnie jeszcze zmieni więc mam ndzieję, że mogę tu u was zostać... Oczywiście znowu dostałam luteinę i już się boję, że po dodatkowej dawce hormonów zacznie się jazda z wymiotami:( oby nie...
Mru a jak tam u Ciebie?
Ale czad! U mnie też ciąża nieco młodsza, powinien iść teraz 8tydz, a jest równo 6t0d ;)
Serducho biło jak szalone, chociaż tak jak u Ciebie początkowo nic nie widziałyśmy, ale Pani doktor się nie poddała i FHR(+)!
Zarodek ma dopiero 3mm, ale teraz będzie rósł z każdym dniem jak szalony.
Też dostałam luteinę, a raczej 'wybłagałam', doktor zabroniła jeść no-spę, ale jak mam być spokojniejsza to jeszcze na 2tyg luteina chociaż nie jest potrzebna.

Ależ emocje, czuję się jak na haju :D

Noelka spokojnie, dobrze, że z dzidzią wszystko ok, teraz dużo leżeć, wypoczywać, z krwiakiem też da się donosić ciążę.
Ulkan norma glukozy na czczo (ja mam tak bynajmniej na wynikach napisane) jest do 110 więc się w niej mieścisz spokojnie, lekarz pewnie karze powtórzyć, może późno wieczorem coś zjadłaś to też może mieć wpływ.
Mru super, że wizyta udana i wszystko w porządku! :)

Ja zamartwiam się moimi wynikami z moczu, bo wyszły mi bardzo liczne bakterie i azotany obecne..jutro wizyta, ale do jutra to ja chyba osiwieję z nerwów.

noelka84 wierze, ze krwiak sie wchlonie i nie bedzie po nim sladu :)
Mnie chyba tez lapia jakies mdlosci.....niestety. Zawsze uwielbialam jesc mieso.....o kazdej porze dnia...a teraz to nawet na sama mysl o miesie zaczyna mi sie slabo robic wrrr.... :-( zyje na samych kanapkach z dzemem i kulkach czekoladowych z mlekiem :-) ale Wam zazdrosze, ze juz widzialyscie swoje babelki i ze wiecie na czym stoicie :-( ja jeszcze musze troche poczekac na pierwsza wizyte :-(

reklama
Do góry