reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych dzieci

Co myślicie o cukrze w diecie gagatków? Macie zamiar ograniczac? Czy jest to wam obojętne? Bo ja chyba ortodoksyjnie mowie nie! Ale jak ktos mnie zapyta dlaczego to do konca nie wiem. Wiadomo, zabki ale czy cos wiecej??

reklama
Co myślicie o cukrze w diecie gagatków? Macie zamiar ograniczac? Czy jest to wam obojętne? Bo ja chyba ortodoksyjnie mowie nie! Ale jak ktos mnie zapyta dlaczego to do konca nie wiem. Wiadomo, zabki ale czy cos wiecej??
ja na razie cukrom mówie nie
moze koło roczku

a po co właściwie dodajesz ten kleik? aby było jedzenie bardziej syte? :sorry2::blink:
tak ,żeby bylo bardziej syte i dziecko sie najadało

Z tego co wiem to dzieciom najbardziej podchodzi slodki smak i pozniej niebardzo chca jesc to co slodkie nie jest....;-) Tak samo jest ze sola...dopoki nie wiedza jak smakuje posolone to smakuje im bez soli:-)

my mamy dwa dni z zupką z mięsem = dwa dni o jedno karmienie w nocy mniej - ciekawe czy to zbieg okoliczności, mam nadzieję że nie i że już tak zostanie...

Moja mala je ok 8.30-9.00 160ml mleka, 10.00 100ml soku z Hippa, ok.12.00 160 kaszki Nestle Sinlac na mleku, ok. 15.30 obiadek z Hippa, ok.18.00 deserek Hippa lub Gerbera i o 21.00 200ml mleka i spi do rana. A w miedzyczasie pije herbatke Hipp (najbardziej lubi jablko z melisa i rumiankowa) Raczej nie ma odstepstw od tego rytmu. Pluje szpinakiem, krzywi sie brzoskwiniami i sokiem porzeczkowym. Ciekawe jakiego smaku jeszcze nie zaakceptuje:)
Mam problemy z karmieniem lyzeczka. Mam wrazenie ze w dalszym ciagu nie umie jesc z lyzeczki... Polozna poradzila mi wizyte u neurologopedy ale chce dac jej jeszcze troche czasu i jak sie nie nauczy to pojde...

my mamy dwa dni z zupką z mięsem = dwa dni o jedno karmienie w nocy mniej - ciekawe czy to zbieg okoliczności, mam nadzieję że nie i że już tak zostanie...

Moja Martyna po obiadku z mięskiem też jest bardziej syta. Jak dam jej zupe jarzynową wytrzyma 2 godziny, jak ta sama zupa ma już kurczaka wytrzymuje 3 godziny bez jedzenia.

reklama
Do góry