reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
wybieram sie na wakacje do polski i zastanawiam sie jakie byscie firmy jedzonek i soczkow dla dzieci polecaly?
slyszalam ze jest Gerber a z innych ? bobovita i hipp? takie widze nazwy sie tu przewijaja :)

nasze cory sa mniej wiecej w tym samym wieku, Olivka wazy 6600 i nikt nie mowi, ze jest za gruba, wrecz przeciwnie - wszedzie ja chwala, ze sie bardzo dobrze rozwija i przybiera na wadze:tak::-)a ile Wika wazy?

dzisiaj bede wiedziec, to mnie troche uspokoiłaś, że Olivka jest też duża.

Niemartw sie moze Twoja niunka tyle potrzebuje:tak:przeciez kazde dziecko jest inne:-)a u mnie na mleku jest napisane,ze dzieci od 3 do 4 miesiaca powinny jadac 170ml , wiec mala wcale duzo wiecej nie jada;-)

na bebiko też jest napisane jak na bebilonie, kurcze co firma to inna norma. Szok:-):-) To chyba nie mam takiego grubaska.

Agutek jak tam Tola z jedzeniem??

Agutek, a jaki masz smoczek? Bo zobacz:
Gazeta.pl : Forum : Karmienie butelk�
tam pisze ekspert, że smoczek może mieć znaczenie. Ja już używam smoczka nr 3.

Postanowiłam, że spróbuję zmienić pory karmień nocnych. Wczoraj małego nakarmiłam po 22-iej (bo przeciekła mu pielucha i musiałam go przebrać) i potem go przetrzymałam do 3:30 (chociaż najpierw obudził się o 2:00 niestety). Dzisiaj spróbuję mu dać więcej i zobaczymy co będzie.

Ja mam Dr Brown's i tam jest poziom drugi dla dzieci od 3 do 6 miesiąca.
Ale powiem wam, że te smoczki mają znacznie mniejsze dziurki niż te Aventowskie. To mam już sprawdzone.
Może faktycznie przydałaby się zmiana :confused:
Tylko nawet przy tym smoczku wylatuje jej część bokiem :dry:

Agutek jak tam Tola z jedzeniem??

O 23.30 pociumkała jeszcze jedną pierś i wypiła z butli 60ml, potem o 4.40 jedna pierś i teraz o 8.00 pierś + 60ml.

Mój maluszek jutro kończy trzy miesiące, praktycznie od drugiego miesiąca przesypia mi całą noc. Idzie spać o 22 a budzi się na jedzenie ok 5.30. Dobrze przybywa na wadze więc stwierdziłyśmy z Panią doktór że nie będziemy go budzić w nocy. A co do jedzonka to jest na Nan-ie 1 a za jakieś dwa tygodnie chyba wprowadzę mu soczki.:-)

A mój plan spalił na panewce :-(. Młody nakarmiony przed 23-cią obudził się o 2:00 i nie odpuścił dopóki nie dostał flachy. Potem następne jedzonko o 5-tej i rano o 7:30. Najbardziej mnie wkurza to, że on w nocy zjada po 60 - 70ml zamiast się najeść raz a dobrze :wściekła/y:.

reklama
Mój maluszek jutro kończy trzy miesiące, praktycznie od drugiego miesiąca przesypia mi całą noc. Idzie spać o 22 a budzi się na jedzenie ok 5.30. Dobrze przybywa na wadze więc stwierdziłyśmy z Panią doktór że nie będziemy go budzić w nocy. A co do jedzonka to jest na Nan-ie 1 a za jakieś dwa tygodnie chyba wprowadzę mu soczki.:-)

Ty to masz dobrze tez bym chciala pospac cala noc:tak::-D

Do góry