Lajla83
Fanka BB :)
bogda u nas też tak byłomoje dziecko nie chce jesc obiadow, nie wiem co robic!![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
bogda u nas też tak byłomoje dziecko nie chce jesc obiadow, nie wiem co robic!![]()
Mój młody na początku też nie chciał jeść zupek, a deserki wcinał aż mu się uszy trzęsły. Dlatego przez pierwszy miesiąc gotowałam mu sama zupkę z marchewki, ziemniaka, cukinii i buraka. Na samym początku dodawałam też do zupki jabłko. Cukinię i jabłko dodawałam pod koniec gotowania i jeszcze trochę masła. Potem to wszystko miksowałam razem z wywarem i taka papka Karolowi smakowała, może dlatego że burak jest słodkawy, a jabłko trochę kwaskowe, więc nie było to takie mdłe. Po miesiącu dałam mu na próbę obiadek w słoiczku (już z mięsem) i zjadł bez problemu. Teraz obiadek jest ulubionym posiłkiem Karolkamoje dziecko nie chce jesc obiadow, nie wiem co robic!![]()
Twoja córcia je deserki dlatego, że są słodkie. Gdzieś wyczytałam, że dzieci dlatego bardziej wolą deserki i owoce. Też miałam takie "problemy" z córcią, ale po jakimś czasie zaczęła jeść i obiadki. Niestety zjada tylko pół słoiczka 190g.no od jakichs 2 tygodni
ale jak daja jej deserek to caly sloik za jednym razem wszamie!
Takie z dmuchanego ryżu? To chyba trzeba gryźć...a dajecie maluchom wafle ryzowe?moja oglada i nie wie co z tym zrobic![]()
Schabowego jej daj ;-). A tak serio, to mój Karolek też zagląda do talerzy jak jemy i nawet się głośno upomina, żeby mu dać. Daję mu zawsze do buzi trochę ziemniaczków przy obiedzie, a przy kolacji okruszki chleba.zup i obiadkow dalej nie chce jesc, wczoraj ja troche przeglodzilam,ale wmeczylam kilka lyzeczek gerbera i to wszystko!a chyba z pol dobrej godzinki siedziala przy stole!ja obiad w locie jadlam!a moze ona chce normalny "dorosly"obiad bo tak patrzyla jak wszyscy jedli!!!