reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

mleko modyfikowane w nocy

czyli do takiej letniej wody - idealnej do picia dla malucha - dosypujecia mleka? bo ja tak myslalam czy to mleczko sie w takiej wodzie rozpusci? jak robie w dzien majac wiecej czasu to, wg instrukcji na opakowaniu, gotuje wode, zostawiam w czajniku na pol godz, rozrabiam mleczko i zawsze wtedy musze jeszcze ostudzic zanim podam....troche jest to meczace :(

Jak wlejesz do zimnej tez się rozpuści .. Instrukcje wywal .. wg nich to mamy butelkowe nie powinny wogóle spać tylko gotowac i studzić wode na mleko he he :-D

reklama
Ło matko kobieto szacun .. ja jak sie nie budził to skakałam z radości a Ty budziłaś sama:-D:-D

Aniam141, kilka razy Adaś mnie obudził i byla kapa :szok: Ja nieprzytomna, on wrzeszczał, a mojego męża nie da sie obudzic w nocy, taki ma mocny sen... więc wzięłam się na sposób i wolałam dać mu mleczko zanim się obudził :cool2: Wypijał w 5 minut i oboje szliśmy dalej spać :-)

Ja karmie butla od 8 miesiaca i korzystam z rad jednej dziewczyny z forum:-). Robir tak jak wiekszosc tutaj. Wieczorem wstawiam butle z zimna woda do podgrzewacza ustawionego na temp. taka w sam raz do picia dla malej. Gdy mala sie budzi woda jest w sam raz, ideal. Tylko trzeba wiedziec jak ustawic podgrzewacz. Ja ustawiam tak na troszke ponad 1. Mleczko mam w pojemniczku, odmierzona ilosc i jak mala jest glodna to tylko wyciagam butle z podgrzewacza i wsypuje do niej odmierzone mleczko. Zamieszam i gotowe. Zajmuje to kilka sekund.:-). Nie ma problemu mleczko bardzo dobrze sie rozpuszcza.

Ostatnia edycja:
Ło matko kobieto szacun .. ja jak sie nie budził to skakałam z radości a Ty budziłaś sama:-D:-D

Ja robiłam tak : woda gorąca w termosie , obok zimna w butelce wlewałam tej i tej ile trzeba jak się zrobi kilka razy to juz wprawa ile czego jest a mleko miałam przygotowane w takim czymś
pojemnik na mleko w proszku Avent - 3 porcje (801952572) - Aukcje internetowe Allegro
jakoś bym się bała miec włączony podgrzewacz nie wiem czemu .:confused:

U mnie to samo :tak: Mleko gotowe było w 30 sekund :-D
a teraz karmie piersią i oby jak najdłużej :tak:

a ile w takim ukladzie Wasze dzieciaczki pija tego mleczka? Moja ma prawie 6 mies i pije tak 90-150ml ale srednio tak 100ml na posilek, nawet wieczorem po 3 godz przerwie w jedzeniu, nie wiem czy to nie za malo...takie posilki ma 2 razy dziennie + cyc tez 2 razy + w nocy raz butla i raz cyc, oprocz tego ma dserek i obiadek w ciagu dnia. A martwi mnie jeszcze ze ona tak na raty je, znaczy wypije mleczko i po ok 30min jesczze chce dopic kilka lykow butli lub cycka i idzi spac...

Moje obydwie córki jedzą małe porcje ale stosunkowo często :tak: Aczkolwiek starsza ma ostatnio gigant apetyt...
Najważniejsze jest żeby dziecku wystarczało, jeśli ładnie rośnie to nie ma się czym przejmować :tak: Moja mała niunia jest na 25centylu, ale rośnie równomiernie :tak: A rozkład jej posiłków ma się nijak do wszelkich książkowych rozkładów :-D Jest zdrowym i radosnym dzieckiem, czy trzeba coś więcej ?? :sorry:

Aniam141, kilka razy Adaś mnie obudził i byla kapa :szok: Ja nieprzytomna, on wrzeszczał, a mojego męża nie da sie obudzic w nocy, taki ma mocny sen... więc wzięłam się na sposób i wolałam dać mu mleczko zanim się obudził :cool2: Wypijał w 5 minut i oboje szliśmy dalej spać :-)

No to ja jak w wojsku jak młody zawyl to na baczność za 5s .. ale kazdy ma inny sen :) Ale gdzies koło 4 miesiaca młody przespał swoją pierwsza cała noc .. A ja się obudziłam o 2 tak gdzieś zwykle w nocy jadł i stałam koło łóżeczka i patrzyłam czy oddycha .. Po drugiej takiej nocy wstałam o 6 rano i czulam sie jakbym przespała dobę .:-D Od tej pory śpi całe noce a teraz je o 19:30 i dopiero o 8 rano:tak:

a ile w takim ukladzie Wasze dzieciaczki pija tego mleczka? Moja ma prawie 6 mies i pije tak 90-150ml ale srednio tak 100ml na posilek, nawet wieczorem po 3 godz przerwie w jedzeniu, nie wiem czy to nie za malo...takie posilki ma 2 razy dziennie + cyc tez 2 razy + w nocy raz butla i raz cyc, oprocz tego ma dserek i obiadek w ciagu dnia. A martwi mnie jeszcze ze ona tak na raty je, znaczy wypije mleczko i po ok 30min jesczze chce dopic kilka lykow butli lub cycka i idzi spac...

Mój 100 wypijał jak miał 10 dni mając pół roku pił 210 ml na raz . ale moje dziecie zwykle oscyluje w okolicy 97 centyla :-D. Zresztą jak już ktoś napisał jak ładnie przybiera i jest wesoła nie ma się co martwić nie kazdy musi być wielkoludem takiem jak zapewne bedzie mój synek . lekarka mu wróży 2m:szok:

reklama
u nas mala juz prawie calkowicie przeszla na mleczko z butli, czasem nawet woli je od cycka (chyba dlatego ze latwiej leci) ale z tymi malymi porcjami jest coraz gorzej bo je coraz mniej i coraz czesciej, doszlo do tego ze wypija 40-60ml tak co 2 nocy wiec mozecie sobie wyobrazic jak to wyglada w nocy, masakra!!! ze nie wspomne o potrzebie przygotowywaia tego w nocy, mycia butelek itp, ne wiem jak to zmienic. Myslalam ze moze nie jest glodna tak naprawde skoro tak malo je, ale nie da jej sie w zaden sposob uspokoic oprocz przystawinia butli, no placz niesamowity, nawet ja ja wezmiemy do siebie na lozko, przytulimy....

Do góry