reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mleko modyfikowane w nocy

Ellie1981

mama majowa'09
Miasto
Leeds UK
hej dziewczyny, moglybyscie sie podzielic swoimi sposobami przygotowywania mleka w nocy dla pociechy? Ja wlasnie jestem wtrakcie odlaczania malej od piersi,a ze budzi mi sie w nocy dosc czesto to chcialabym jej przygotowac mleko modyfikowane, ktore w dzien juz pije. Tylko zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac zeby bylo szybko i sprawnie - mala jest w nocy baaardzo niecierpliwa

reklama
Mozesz pod wieczor przegotowac wode chwilke odczekac i wlac do termosu. Ja tak robie. Jakby czasem malemu sie zachcialo pic to mleko jest zrobione w kilka minut.

Ja miałam całą noc włączony podgrzewacz. Wsadzałam butlę z gotową wodą w odp. ilości. Jak je w nocy więcej niż raz, to szykowałam tyle samo butelek. Podgrzewacz baby ono.

Ja od początku karmię mlekiem modyfikowanym . Przedewszystkim super jest mieć podgrzewacz do butelek z termostatem nastawionym na idealną temp. dla butelek, ja nastawiam na 40st. i podgrzewam całą noc w nim wodę , bo dzidzia różnie się budzi, teraz już naszczęście raz w nocy . Do suchych , czystych butelek wsypuję odp. ilość mleka już przed pójściem spać i tylko zalewam już gotową , idealną wodą z podgrzewacza. Teraz Julka ma 5 m-cy i podgrzewacz również wykorzystuję do podgrzewania obiadków ze słoiczków.Jest to bardzo wygodne i szybciutko się przygotowywuje. pozdrawiam!

przy pierwszym dziecku nastawiałam sobie budzik na 2 w nocy i przewaznie to ja go budzilam na mleczko, a nie on mnie. Miałam przygotowana butelkę z wodą, dodawałam mleczko i do podgrzewacza :-)
drugie dziecko karmię tylko piersią

ja gotuję wodę i do termosu wlewam. Wieczorem szykuję butelki i wlewam do każdej tej gorącej wody po ok 60ml, żeby ostygła i jak mała się zaczyna wybudzać to pędzę dolać tą gorącą wodę z termosu i mleczko wsypac i w minutkę mam jedzonko. W dzień robię tak samo.

ja jak jeszcze karmiłam mała to przegotowaną wode mialam w czajniku.podgrzewalam ja tylko troszke.ale ja mam tak czysta wode ze nie wiem co to kamien w czajniku:)))))

Ostatnia edycja:
Witam, ja dokładanie jak większość z was woda w podgrzewaczu obok łóżka i w słoiczkach po daniach mam odmierzoną ilość mleka i jak małą się budzi to nie muszę już odmierzać mleka:-):-)

przy pierwszym dziecku nastawiałam sobie budzik na 2 w nocy i przewaznie to ja go budzilam na mleczko, a nie on mnie. Miałam przygotowana butelkę z wodą, dodawałam mleczko i do podgrzewacza :-)
drugie dziecko karmię tylko piersią

Ło matko kobieto szacun .. ja jak sie nie budził to skakałam z radości a Ty budziłaś sama:-D:-D

Ja robiłam tak : woda gorąca w termosie , obok zimna w butelce wlewałam tej i tej ile trzeba jak się zrobi kilka razy to juz wprawa ile czego jest a mleko miałam przygotowane w takim czymś
pojemnik na mleko w proszku Avent - 3 porcje (801952572) - Aukcje internetowe Allegro
jakoś bym się bała miec włączony podgrzewacz nie wiem czemu .:confused:

reklama
czyli do takiej letniej wody - idealnej do picia dla malucha - dosypujecia mleka? bo ja tak myslalam czy to mleczko sie w takiej wodzie rozpusci? jak robie w dzien majac wiecej czasu to, wg instrukcji na opakowaniu, gotuje wode, zostawiam w czajniku na pol godz, rozrabiam mleczko i zawsze wtedy musze jeszcze ostudzic zanim podam....troche jest to meczace :(

Do góry