reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mleko modyfikowane

mmartax98

Początkująca w BB
Cześć dziewczyny, rodzę niedługo i chciałam się przygotować gdyby karmienie piersią mi "nie szło" więc kupiłam jedną puszkę na wszelki wypadek Bebiko pro 1. Natomiast to moje pierwsze dziecko i nie znam się do końca na mleczkach, czy macie jakieś doświadczenia z tym konkretnie mlekiem?

reklama
Każdemu dziecku podejdzie inne mleko. Nie wiem czy jest sens kupować, jeśli w szpitalu karmienie nie będzie szło to położne dadzą mm i zobaczysz czy to szpitalne podejdzie maluchowi i można wówczas kontynuować 🙂

Każdemu dziecku podejdzie inne mleko. Nie wiem czy jest sens kupować, jeśli w szpitalu karmienie nie będzie szło to położne dadzą mm i zobaczysz czy to szpitalne podejdzie maluchowi i można wówczas kontynuować 🙂
Dokładnie, mleko zawsze można kupić, nawet w nocnej aptece. U mnie syn w szpitalu dostał hipp więc po powrocie do domu kupiłam to samo mleko.

Wydaje mi się,że nie ma sensu kupować na zapas mleka bo ,gdy uda się karmić piersią to będzie się tylko kurzyło a mleko modyfikowane jest dostępne w np. Biedronce,która jest też długo otwarta albo w aptekach,które mają nocne dyżury także w razie jakieś awaryjnej sytuacji dacie radę kupić:)
Moja córka była kilka mc na piersi, później trochę na piersi a trochę na Nan opti pro+, później na Bebiko pro + a później służyło jej żółte Bebiko. Każde piła przez jakiś czas i dostosowane do jej wieku także nie martw się na zapas:) każdemu dziecku będzie pasowało jakieś inne mleczko:) czasami trzeba próbować metodą prób i błędów 🤷🏼‍♀️ skonsultować z położną, doradcą laktatycjna, pediatrą:)
Będzie dobrze! :)

Ja jeszcze dodam, ze w razie jakby wystąpiły jakieś problemy to nie trzeba kupowac całej puszki tylko mozna kupić takie małe buteleczki albo proszek w małych saszetkach 😀
Zgadzam się - są gotowe w małych kartonikach i w saszetkach na "raz" na jeden posiłek:) w Rossmann za ok 5 zł np,na allegro

Mleko w tych buteleczkach na raz jest bardzo wygodne, takie właśnie było u nas w szpitalu, niestety nie jest ono łatwo dostępne tak jak zwykła mieszanka i relatywnie wychodzi drogo ale jeśli ma to być wyłącznie na sytuacje awaryjnie to warto.

reklama
Do góry