teraz lekarze każą od 4 miesiąca podawać odrobinę glutenu. To może być właśnie skórka od chleba albo 1 mała łyżeczka kaszki manny dziennie.
jacy lekarze tak każą??? to jakieś nowe koncepcje chyba... przecież wiadomo, że im później podasz alergen, tym mniejsze ryzyko uczulenia dziecka!! Ja przez pierwsze trzy miesiące karmienia będę na ścisłęj diecie eliminacyjnej, żeby uchronić moje nowe dziecko przed tym, co przeżywa moja córcia!
z synem byłąm na diecie od początku karmienia i nie był na nic uczulony... a moja córka dopiero w tym roku zaczęła jeść jajka, mleko wciąż kiepsko, ale już lekko zabielane zupy może. WIęc teraz już łatwiej, i jej i mnie. Najgorzej było na początku, jak była nawet na marchew uczulona
Ale jak czytam co piszesz o nowych trendach, wcale się nie zdziwię, jak każą troszkę krowiego podawać wcześniej, hehe
przy czym przez pierwszy rok jadłam tylko ziemniaki, pietruszkę, dynię, gotowanego albo pieczonego indyka, jabłka i chleb
nigdy przedtem ani potem nie byłam tak szczupła, ani nie miałam tak świetnej cery..
przecież nie kotlety schabowe ;-)