reklama
Wiecie co? zmieniłam mleko NAN na Bebilon i mała sama kupki robi!!!!
Ja zmienilam bebiko na bebilon i moja mala latwiej robi kupki. Nie prezy sie , nie steka i nie robi sie taka czerwona jak przy bebiku.
u nas jest identycznie :-) chociaż mała jak zaśnie przy jedzeniu to nawet odbijanie jej nie budzi :-)ja odbijam zawsze po jedzonku i jak tylko sie odbije, klade ja do lozeczka czy obudzona czy nie, pzewaznie sama za chwilke zasypia, jesli kilka minut nie chce sie jej odbic to tez ja poprostu odkladam i zasypia
xxxklaudziaxxx
Listopadówka 2009
Dziewczyny ktore uzywaja mleka antykolkowego! mozecie mi napisac ile ml zjadaja wasze szkraby i co jaki czas? i jakich smokow uzywacie do karmienia, bo to mleczko jest gestsze... dalej 1? czy moze 2?
Z moim dzieciatkiem jest cos nie tak :-( od kilku dni piszczal mi przy jedzeniu, krzyczal, prezyl sie, czerwony jak burak, gdy go podnosilam do pozycji stojacej (jak do odbekniecia spokoj, gdy tylko sprobowalam znowu dac mu butle pisk. Wczoraj przeszlismy na mleko antykolkowe. I maly juz nie piszczy i nie placze przy jedzeniu. Ale nie je wiecej niz 60ml co 3 godziny. Dzis jadal po okolo 30-60 co 3h.
Bylismy wczoraj w szpitalu bo bardzo mnie to martwilo (pisk przy jedzeniu) obejrzala go pediatra i stwierdzila ze maly jest zdrowy jak ryba, ale ja wiem ze cos jest nie tak... moje dziecko jadalo zawsze po 90/120ml co 3h a teraz max. 60 i spi jak zabity... :-(
mam nadzieje ze przybiera na wadze... nie chce isc znowu z nim do lekarza, bo oni za kazdym razem mnie zbywaja i uwazaja ze panikuje bez powodu bo z maluszkiem jest ok.
:-(
Z moim dzieciatkiem jest cos nie tak :-( od kilku dni piszczal mi przy jedzeniu, krzyczal, prezyl sie, czerwony jak burak, gdy go podnosilam do pozycji stojacej (jak do odbekniecia spokoj, gdy tylko sprobowalam znowu dac mu butle pisk. Wczoraj przeszlismy na mleko antykolkowe. I maly juz nie piszczy i nie placze przy jedzeniu. Ale nie je wiecej niz 60ml co 3 godziny. Dzis jadal po okolo 30-60 co 3h.
Bylismy wczoraj w szpitalu bo bardzo mnie to martwilo (pisk przy jedzeniu) obejrzala go pediatra i stwierdzila ze maly jest zdrowy jak ryba, ale ja wiem ze cos jest nie tak... moje dziecko jadalo zawsze po 90/120ml co 3h a teraz max. 60 i spi jak zabity... :-(
mam nadzieje ze przybiera na wadze... nie chce isc znowu z nim do lekarza, bo oni za kazdym razem mnie zbywaja i uwazaja ze panikuje bez powodu bo z maluszkiem jest ok.
:-(mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
klaudziaDziewczyny ktore uzywaja mleka antykolkowego! mozecie mi napisac ile ml zjadaja wasze szkraby i co jaki czas? i jakich smokow uzywacie do karmienia, bo to mleczko jest gestsze... dalej 1? czy moze 2?
mam nadzieje ze przybiera na wadze... nie chce isc znowu z nim do lekarza, bo oni za kazdym razem mnie zbywaja i uwazaja ze panikuje bez powodu bo z maluszkiem jest ok.:-(
Ty najlepiej wiesz czy coś jest "normalne" w odniesieniu do Twojego synka bo wiesz jakie ma przyzwyczajenia... Nie daj się zbyć lekarzom! Jezeli jadał ponad 100 a teraz połowe z tego to mnie też by to zaniepokoiło...
Tak sobie myślę, ze może się przyzwyczajac do nowego mleczka...
Proponuje ci zapisywać sobie każdy posiłek i podliczać dobowo. Ja tak robie i dzięki temu dokładnie wiem ile Sonia zjada

Na twoim miejscu poobserwowałabym tak 2-3dni i jesli sie to nie zmieni przeszłabym się do lekarza z przygotowaną konkretną gadką(...)
A co do smoków to stosujemy jeszcze te pierwsze. Swoją drogą wstyd sie przyznać ale nawet nei wiedziałam ze po jakimś czasie nalezy smoki zmienic

Czym one właściwie sie różnią? Czy avent też ma rózne rodzaje smoczków do jedzenia? Bo że do ssania ma rózne rozmiary to wiem ale nie mam pojęcia o co chodzi ze smoczkami do butelek

Aha, my tez jestesmy na antykolkowym od kilku dni (aptamil) i Sonia zjada co 3-4godz ok 130ml. W nocy lubi sobie zrobić dłuższą drzemkę że jakby jeden posiłek "traci", a dobowo to ok 700-750ml zjada
Ostatnia edycja:
katrenki
Fanka BB :)
KLAUDZIA- moja mala je od 120 do 160 co 4 godziny w ciagu dnia, w nocy natomiast tez budzi sie co 4 godziny ale zjada od kilku dni po 90, czemu nie wiem, moze jej brzuszek zaczyna sie przyzwyczajac, ze noc jest od spania nie od jedzenia bo wczesniej jadla cala dobetakie same ilosci.... nie wiem...a smoczek zamienilam na 2-ke bo na 1-ce nie szlo bo ciagle sie zatykaly
mnie tez by martwilo takie zachowanie dziecka ale moze zrob tak jak mary mowi, daj mu 2-3 dni i zobacz jak bedzie i najwyzej wroc do lekarza albo zadzwon do health visitor i zapytaj co ona mysli....
MARY- z tymi smoczkami do butelek chodzi o to, ze maja wieksze dziurki
mnie tez by martwilo takie zachowanie dziecka ale moze zrob tak jak mary mowi, daj mu 2-3 dni i zobacz jak bedzie i najwyzej wroc do lekarza albo zadzwon do health visitor i zapytaj co ona mysli....
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
ja też odbiojam nawet jak śpi(tyle że po mleku z piersi)... wkońcu jak będzie miała spać to będzie spała dalej a jak będzie się miała obudzić to się obudzi....ja mimo, że mała śpi, odbijam ją, bo później ulewa, albo brzuszek ją boli i w trakcie snu płacze, a jak tylko ją do piomu podniosę - beka...
Wiecie co? zmieniłam mleko NAN na Bebilon i mała sama kupki robi!!!!

a chciałam tu tylko napisać..
moja mała lepiej robi kupki jak daję jej herbatkę z kopru włoskiego hippa
50ml rano i 50 wieczorem..
na opakowaniu napisane jest żeby podawać tylko 100 ml dzienne
więc nie chcę tego przekraczać

katrenki
Fanka BB :)
ja tez daje Amelce ta herbatke tylko robie jej rozcienczona i daje 2 razy tyle wody
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
...
Oooo, no to chyba zakupię

A czy przez to że tam są większe dziurki dzidzia nie nałyka się więcej powietrza, albo nie zadławi itd? Jak twoje maleństwo zareagowało na zmiane smoczka?
reklama
D
dziunka24.
Gość
klaudzia
Ty najlepiej wiesz czy coś jest "normalne" w odniesieniu do Twojego synka bo wiesz jakie ma przyzwyczajenia... Nie daj się zbyć lekarzom! Jezeli jadał ponad 100 a teraz połowe z tego to mnie też by to zaniepokoiło...
Tak sobie myślę, ze może się przyzwyczajac do nowego mleczka...
Proponuje ci zapisywać sobie każdy posiłek i podliczać dobowo. Ja tak robie i dzięki temu dokładnie wiem ile Sonia zjada
Na twoim miejscu poobserwowałabym tak 2-3dni i jesli sie to nie zmieni przeszłabym się do lekarza z przygotowaną konkretną gadką(...)
A co do smoków to stosujemy jeszcze te pierwsze. Swoją drogą wstyd sie przyznać ale nawet nei wiedziałam ze po jakimś czasie nalezy smoki zmienic
Czym one właściwie sie różnią? Czy avent też ma rózne rodzaje smoczków do jedzenia? Bo że do ssania ma rózne rozmiary to wiem ale nie mam pojęcia o co chodzi ze smoczkami do butelek
Aha, my tez jestesmy na antykolkowym od kilku dni (aptamil) i Sonia zjada co 3-4godz ok 130ml. W nocy lubi sobie zrobić dłuższą drzemkę że jakby jeden posiłek "traci", a dobowo to ok 700-750ml zjada
Oooo, no to chyba zakupię
A czy przez to że tam są większe dziurki dzidzia nie nałyka się więcej powietrza, albo nie zadławi itd? Jak twoje maleństwo zareagowało na zmiane smoczka?
Mary tu chodzi o to, ze im dziecko starsze tym wiecej musi leciec przez dziurke, a jak bedzie caly czas taka malutka jak na pocztku to dzidzi bedzie sie denerwowac, ze malo leci i za wolno. Nie zadlawi sie, Avent dostosowuje smoczki do wieku dziecka i na oopakowaniu zawsze pisze, ktory to jest smoczek,ile ma dziurek i dla jakiego brzdaca. Z tego co wiem to sa smoki od urodzenia, a potem dopiero od 3 miesiaca zycia.
Podziel się: